Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (2.80 secunde)
Bugetul asigurarilor de somaj pentru 2009 a luat în calcul reducerea ratei somajului de la 4% în acest an, la 3,9% în 2009.
Peste 70.000 de angajati din constructii vor fi trimisi in somaj pana la inceputul lunii ianuarie si alti 35.000 de muncitori pot fi disponibilizati in primele luni ale anului viitor, urmand sa primeasca 75% din salariu din ianuarie pana in martie 2009, a declarat presedintele ARACO.
Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a Grupului Rompetrol, va reduce, in intervalul decembrie 2008 - ianuarie 2009, productia de polimeri cu aproximativ 55%, pe fondul influentelor crizei economice, iar aproape un sfert din salariatii din productie vor intra in somaj tehnic.
Astfel, daca la ArcelorMittal Galati, valoarea maxima a recompenselor financiare este de 280 de milioane de lei vechi, la ArcelorMittal Hunedoara cuantumul compensatiilor care vor fi acordate in caz de disponibilizari este cuprins intre 140 si 160 de milioane de lei vechi la care se acorda ajutorul de somaj pe o perioada de 12 luni.
"Conform Contractului Colectiv de Munca al Dacia pe 2008, salariatii care vor ramane la domiciliu in somaj tehnic vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut.
Angajatii care mai au concediu vor fi practic in concediu, iar ceilalti vor fi in somaj tehnic, pana pe data de 3 ianuarie.
Petrom a inceput procesul de inchidere a tuturor unitatilor de productie consumatoare de gaz natural din combinatului Doljchim, iar in urma acestei masuri un numar de 600 de salariati vor intra in somaj tehnic pana la jumatatea lunii februarie.
Astfel in luna martie salariatii de la 27 de societati au primit crunta veste a intrarii in somaj. ... Printre societatile care au anuntat ca vor trimite oameni in somaj in luna martie se numara:
daca vor mai fi trimisi oameni sau nu in somaj tehnic", a precizat directorul. Liderul sindical de la Doljchim, Gheorghe Baiasu, spune ca nu au existat discutii despre un nou somaj tehnic, dar "sa vedem cu ce propuneri vin.
Proiectul Ministerului vizeaza sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. ... Prin contri-butii sociale datorate de angajatori se intelege contributia de asigurari sociale, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari pentru somaj.
Astfel, administratorii Constanta South Terimnal Container vor trimite in somaj tehnic 200 de angajati datorita reducerii traficului de marfuri cu circa 60% .
Ai intrat in somaj, ti-ai pierdut locul de munca, a crescut cursul euro/leu peste puterile tale de a-ti mai plati ratele catre banca?
Suntem disperati pentru ca nu putem pleca nici in somaj, fiindca IMUM nu si-a platit datoriile catre stat, deci nu vom primi ajutoarele de somaj", a mai spus Liviu Chirita.
Toti contribuabilii pot depune on line, prin intermediul paginii www.e-guvernare.ro, noua declaratii catre institutiile publice, precum plati la bugetul asigurarilor sociale, la cel al asigurarilor de somaj, impozite, deconturi la taxa pe valoare adaugata, accize.
Unii dintre ei, putini la numar, s-au reangajat, dar cei mai multi se bucura de sumele primite sub forma de plati compensatorii si ajutor de somaj. De anul viitor insa, pentru disponibilizati va incepe adevarata criza, atunci cand se vor termina ajutoarele de somaj.
Cea mai inalta rata este in Spania, care are un somaj de 19,9%, iar tarile baltice continua sa se confrunte cu rate ridicate de neangajare, de 20% in Letonia, 19% in Estonia si 17,4% in Lituania.
HotNews.ro publica estimarile unor economisti, bancheri si analisti privind cifrele macro pentru finalul lui 2010: inflatie 8,5%, somaj 8,5%, curs eur/ron 4,3, contractie de 2,5%.
Cu toate ca sute de persoane ar fi trebuit trimise in somaj, acestea vor fi angajate in cele doua firme si va trebui sa castige contracte pentru a avea salarii.
Toti contribuabilii pot depune on line, incepand cu 7 august, prin intermediul paginii www.e-guvernare.ro, noua declaratii catre institutiile publice, cum ar fi cea privind impozitul pe profit, taxa pe valoarea adaugata, accizele si bugetul asigurarilor sociale, de somaj si de sanatate.
Evenimentul zilei informeaza ca Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca termenul limita pentru depunerea declaratiilor si plata contributiilor la pensii si somaj se amana cu doua saptamani. ... contul pentru contributiile la somaj nu functioneaza.
google-analytics.com