Primaria si-a infiintat deja doua societati - SC Edilitara Public SA si SC Publica Guard SRL - unde vor fi angajati cei care se aflau pe listele de disponibilizati. Cu toate ca sute de persoane ar fi trebuit trimise in somaj, acestea vor fi angajate in cele doua firme si va trebui sa castige contracte pentru a avea salarii.

Primaria Targu Jiu a "scapat" de problema disponibilizarilor prin infiintarea a doua firme, SC Edilitara Public SA si SC Publica Guard SRL. Ambele societati vor prelua personalul Directiei de Servicii Comunale (DSC), respectiv politistii comunitari care erau angrenati in servicii de paza. Pentru a evita trimiterea in somaj a catorva sute de angajati, reprezentantii Primariei Targu Jiu au decis sa foloseasca muncitorii respectivi in cadrul unor firme care vor beneficia de contracte din partea institutiei si care, de asemenea, va trebui sa isi gaseasca si alte lucrari pentru a rezista pe piata. SC Edilitara Public SA va functiona de la 1 august si are ca actionar Consiliul Local Targu Jiu, cu 95%. Diferenta de 5% este detinuta de Sindicatul Independent din cadrul Directiei de Servicii Comunale din Targu Jiu. Actualul director al Directiei de Servicii Comunale, Alexandru Zaharia, va deveni presedinte al Consiliului de Administratie al SC Edilitara Public SA. Firma ii va prelua integral pe cei 460 de salariati ai DSC.

220 de politisti comunitari la SC Publica Guard SRL

Politia Comunitara Targu Jiu isi va restrange activitatea, iar din peste 320 de salariati vor ramane 98. Cei 220 de politisti comunitari angrenati in prezent in servicii de paza vor fi preluati de nou-infiintata SC Publica Guard SRL. Asociat unic al firmei este Municipiul Targu Jiu, iar cel care se va ocupa de managementul firmei se numeste Constantin Talaba, de la Serviciul de Evidenta a Populatiei si fost ofiter in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj.
"Primaria va desfasura lucrari prin intermediul celor doua firme. A fost o solutie la care s-a apelat pentru a nu-i trimite pe oameni acasa, dar ei trebuie sa fie constienti ca vor rezista pe piata prin serviciile pe care le ofera, pentru ca primaria nu le va mai achita salariile. Iar dupa cum se stie, oricine alege de pe piata serviciile cu pretul cel mai mic. Aceasta este regula de baza, plus cea care se refera la standardele de calitate. Va trebui sa isi gaseasca si alte contracte pentru a rezista si pentru a avea salarii", a declarat Ramona Evulescu, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu.