Cautare

1312 de rezultate pentru "economie" (2.95 secunde)
In mod concret, sunt absolut convins ca singura sansa de dezvoltare a Romaniei este sa aiba o economie competitiva.
De la 1 ianuarie 2006, salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 3,1 milioane de lei vechi la 3,3 milioane.
Cuantumul salariului minim pe economie pentru anul 2008 va fi stabilit luni, in cadrul sedintei de guvern, a declarat recent ministrul Muncii, Paul Pacuraru.
Laureat al Premiului Nobel pentru Economie: Intreaga economie mondiala SE VA PRABUSI daca doar trei tari EXPORTA, iar restul IMPORTA Economistul si profesorul american Joe Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2001, sustine ca intreaga economie se va prabusi, daca se pastreaza sistemul actual, scrie Business Insider.
Dupa ce fostul guvern a stimulat o economie deja supra-incalzita, actualul guvern sufoca o economie care deja gafaie. ... Trebuie sa decidem si cu ce fel de economie si societate intram in perioada de dupa criza.
Se schimba prin acest proiect de act normativ prevederile legale conform carora valoarea punctului de pensie trebuia sa ajunga la 45% din salariul mediu brut pe economie, nemaivorbind de promisiunile facute in campanie de catre guvernanti.
In stabilirea salariului minim pe economie atit sindicatele cit si patronatele au nevoie de principalele previziuni financiare pentru urmatoarea perioada:
Cresterea numarului de persoane aflate sub pragul saraciei, precum si cresterea mai accentuata a migratiei fortei de munca in strainatate, reprezinta cele doua consecinte majore pe care le-ar putea avea stabilirea la 500 de lei a salariului minim pe economie, potrivit liderilor confederatiei sindicale Cartel Alfa.
Peste 400 de cadre didactice universitare de la facultatile de economie din tara si din strainatate, sute de articole stiintifice sustinute si zeci de dezbateri pe teme de fiscalitate, concurenta, stabilitate economica si administrarea afacerilor.
Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca cercetator stiintific la Institutul de Economie Mondiala din Bucuresti pentru urmatorii 19 ani A luat contact cu tarile cu economie de piata, participand la cursuri in Statele Unite.
Iar scurta istorie a guvernarii conduse de PD-L denota lipsa nu doar a viziunii, dar si a interesului pentru economie.
Fara a fi un fan al capitalismului (pe care il detest si il consider un pericol pentru economie si pentru democratie), cred insa in virtutile economiei de piata. Am scris, nu o data, despre nevoia de a avea o economie de piata dinamica, libera, concurentiala.
Esentiala este nevoia abordarii echilibrate a functiei celor doua sectoare - public si privat - in orice economie moderna". ... ei nu-si pot permite sa economiseasca, dar, prin aceasta ei contribuie la fluxul constant al cererii agregate" (adica la viteza de circulatie a banilor in economie).
Trei somitati in Economie sustin ca ne aflam la un pas de o noua conflagratie Trei somitati in materie de economie vorbesc despre un posibil razboi. ... Si un laureat al Premiului Nobel pentru Economie a vorbit despre acest posibil pericol.
La inceputul acestui an, in plin proces de adoptare a Bugetului de Stat pe 2014, dar si ceva mai tarziu, in martie, politicieni doritori sa loveasca in guvern, se opuneau cu vehementa majorarii accizei la carburanti, pe care o descriau ca pe o adevarata catastrofa pentru economie, dar si pentru populatie.
Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie emite acest comunicat de presa in vederea anuntarii lansarii proiectului "FACIL - Solidaritate prin Economie Sociala" - POSDRU/173/6.1/S/147628, ce a vut loc in data de 30 martie 2015, orele 10.00, la Hotel Ramada Majestic a avut loc lansarea proiectului.
GRUPUL DE INITIATIVA SI ACTIUNE SOCIALA anunta lansarea proiectului "SES - Solidaritate prin Economie Sociala" POSDRU/173/6.1/S/148596", in data de marti, 31.03.2015, orele 10.00, la Hotel Ibis Gara de Nord. ... Crearea a 10 structuri de economie sociala, la nivelul regiunilor Bucuresti-Ilfov, Nord-Est;
intre incercarile de explicare a situatiei unii oficiali ai BNR au adus in discutie notiuni neuzuale pina acum, cum ar fi "leul financiar” si "leul comercial”, lamurind distinctia ce trebuie facuta intre aceste notiuni ca expresii valorice reale, dinstinctia ar explica aprecierea puternica a leului prin volumul capitalurilor financiare care au intrat in economie.
democratizarea tarii, reformarea economiei (trecerea de la o economie etatizata la economie de piata), integrarea europeana si euroatlantica, deschiderea fata de lume.
In 1989, a esuat un sistem politic care a ignorat piata, ca factor obiectiv, instrument eficient de redistribuire a valorilor nou create in economie, incercand sa-l substituie cu un factor subiectiv - birocratia de stat.
google-analytics.com