Antena 1 informeaza: Al III-lea razboi mondial? Trei somitati in Economie sustin ca ne aflam la un pas de o noua conflagratie
Trei somitati in materie de economie vorbesc despre un posibil razboi. Declaratiile au fost prezentate, joi seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
Un fost consilier pe probleme economice al presedintelui american Barack Obama sustine ca omenirea este aproape de un posibil razboi.
"Daca Europa nu rezolva problema bancilor subcapitalizate, situatia poate deveni exploziva si se poate transforma intr-un razboi la nivel global", a spus Austan Goolsbee.
Declaratia lui este sustinuta si de ministrul polonez de Finante, Jacek Rostowski.
"Trebuie sa salvam Europa cu orice pret. Pericolul unui potential razboi, in urmatorii zece ani, desi acum nu facem planuri pentru urmatorii zece ani, este un scenariu la care ar trebuie sa ne gandim", a spus ministrul polonez de Finante, Jacek Rostowski, in Parlamentul European.
Si un laureat al Premiului Nobel pentru Economie a vorbit despre acest posibil pericol.
"Avem nevoie, de fapt, de echivalentul financiar al razboiului. Ceea ce a pus capat cu adevarat Marii Depresiuni a fost programul enorm de cheltuieli publice, cunoscut si sub numele de Al Doilea Razboi Mondial", a spus Paul Krugman, laureat al Premierului Nobel pentru Economie.