Cautare

925 de rezultate pentru "traditionale" (2.55 secunde)
Pentru ca actul normativ cu privire la normele europene privind produsele traditionale nu va intra in vigoare anul acesta, deocamdata producatorii traditionali nu pot sa solicite protectie pe pietele UE.
Incepand din prima jumatate a anului trecut, oltenii se pot lauda cu 12 produse atestate ca fiind traditionale. ... Produsele atestate se obtin dupa metode traditionale Conform Ordinului nr.
Produsele traditionale inregistrate in judetul Galati se numara pe degete in timp ce denumirile de origine reprezinta o notiune inca necunoscuta pentru majoritatea producatorilor din agricultura si industria alimentara.
Prezentarea noastra contine mai jos, elemente de medicina conventionala (alopata) dar ne vom concentra si asupra remediilor proprii medicinei traditionale , sau mai bine zis a folosirii tratamentelor integrate : ... Din perspectiva Medicinei Traditionale Chineze (TCM) In conformitate cu TCM exista mai multe feluri de acnee;
Producatorii din Dolj sunt din ce in ce mai interesati sa-si ateste produsele realizate ca fiind traditionale.
Senatul a adoptat Ordonanta de urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti, al carui rol este de a asigura promovarea in tara si in strainatate a produselor traditionale si care va avea sediul in Brasov.
Romania este o tara cu un mozaic cultural bogat si divers, care se mandreste cu o serie de evenimente traditionale care reflecta spiritul autentic al diferitelor sale regiuni.
Cativa comercianti au vandut "produse traditionale"
Micii producatori agricoli vor putea insa comercializa in orice piata produsele de origine animala care sunt inregistrate ca fiind traditionale. ... Ministerul Agriculturii pune la dispozitia micilor producatori agricoli cate o lista pentru fiecare judet cu produse considerate a fi traditionale.
Incepand cu 15 noiembrie carnatii de Pelscoi, palinca de Bihor si toate celelalte produse traditionale romanesti, vor putea fi inscrise in lista europeana de protectie a indicatiilor geografice (PGI) si a denumirilor de origine (DOP), pentru a asigura patentul romanesc.
Oficiul National pentru Produse Traditionale si Ecologice ar putea deveni functional la sfarsitul lunii viitoare, a anuntat ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.
afumaturi traditionale bucovinene, branzeturi argesene, tuica, vinuri alese, placinte intinse de Turnu, poale-n brau si cozonaci, prajituri traditionale din Maramures, turta dulce si covrigi, halvita, nugat si ciocolata de casa, miere si produse apicole, dulceturi, zacusti si siropuri dambovitene, kurtős kalacs.
Astfel, din cauza intarzierilor de la minister, cei care realizeaza produse traditionale romanesti, ca branza de burduf de Bobalna, cas afumat sau jambon de Bucovina, salam de casa Tarnavioara, pastrama de oaie, carnatii de Plescoi sau prescuri, pierd un an de beneficii din partea Uniunii Europene.
Romania si Bulgaria vor aplica sistemul european de protectie a produselor traditionale pana la 1 ianuarie 2008, iar celelalte state membre UE sunt obligate sa finalizeze procedurile pana la 31 martie 2007, portivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii, citati de Mediafax.
Senatorul Alexandru CORDOS l-a interpelat pe dl Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pe tema atestarii la nivel comunitar a produselor traditionale romanesti . 'In prezent in Romania exista o diversitate de produse traditionale, inregistrate la nivel national, insa extrem de putine au reusit sa obtina protectia comunitara.
De cele mai multe ori, tratamentele traditionale nu dau rezultate, ranile ramanand expuse la riscul de suprainfectare.
Producatorii de palinca din Romania s-au apucat sa stranga semnaturi pentru a modifica legislatia in vigoare, care prevede accizarea produselor traditionale ca palinca, tuica si rachiurile, dar si obligativitatea unor investitii majore pentru a produce aceste bauturi.
Guvernul ar putea discuta in aceasta saptamana ordonanta privind crearea Oficiului pentru Produse Traditionale, a anuntat ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos. "Ne gandim la o mai buna valorificare a produselor pe piata -produsele traditionale. Cred ca in aceasta saptamana vom trece in Guvern ordonanta privind crearea oficiului pentru produse traditionale.
Victorita Colta, solista de muzica populara, si sotul ei, Gavrila Colta, sunt prezenti zilele acestea la targul de produse traditionale organizat in Parcul Cismigiu. ... Nu e usor ca in paralel sa cantam si sa facem si produse traditionale, dar incercam sa facem fata problemelor care sunt.
Maria Zapca si sotul ei participa la targul de produse traditionale si al mestesugarilor organizat la Universitate in luna decembrie. Maria Zapca este mester popular la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.
google-analytics.com