Cautare

407 de rezultate pentru "leucemie mieloida cronica" (3.03 secunde)
Astazi, la ora 18.00, va avea loc evenimentul de lansare a romanului Cronica despre alb sau negru” de Alexandru Calmacu, la Libraria Open Art, aflata pe strada Dionisie Lupu, nr.
Aproximativ un milion de romani sufera de BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica), o boala a plamanilor despre care se estimeaza ca va deveni a treia cauza de deces la nivel mondial, depasind in urmatorii ani diabetul zaharat.
BPOC ucide, la nivel, global, in medie o persoana la fiecare 10 secunde Bronhopneumopatie cronica obstructia, prescurtat BPOC. ... bronsita cronica si emfizemul. ... Simptomele cele mai frecvente ale BPOC sunt gafaitul, sufocarea, dispneea (dificultatea in respiratie), secretia in exces de mucus, tusea cronica.
Titlul ei este Cronica din Akakor iar i autorul ei este Karl Brugger.
GABRIELA DOBRESCU) Cronica din Akakor, de Karl Brugger ZEII EGIPTULUI Intre aceste doua rase de zei desenate in Templul Soarelui din Akakor a izbucnit razboiul. ... Cronica Akakorului este scrisa in limba zeilor si este in grija sacerdotilor poporului lui Tatunca Nara.
Pana in 2030, cancerul va fi o boala cronica, tinuta sub control (Autoare: ... Cancerul va fi o boala cronica. ... Cancerul va deveni o boala cronica.
Norocul este ca ei se vindeca in proportie de 99%, doar 1% ajung sa dezvolte boala cronica. ... 80% dintre cei cu virusul hepatitei C raman purtatori, dar, mai devreme sau mai tarziu, dezvolta boala cronica de ficat.
Ziua Mondiala a BPOC (bronhopneumopatia obstructiva cronica) este marcata anul acesta pe 16 Noiembrie. ... * BPOC este o afectiune cronica pulmonara cu prevalenta in continua crestere:
Boala cronica inflamatorie, astmul afecteaza caile respiratorii. ... Aceasta descoperire ar putea conduce si la noi tratamente indicate in alte boli inflamatorii pulmonare, cum este bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC) si bronsita cronica, adauga Paul Kemp, profesor la Universitatea Cardiff.
Cresterea presiunii asupra musculaturii peretelui abdominal (la obezi, sportivi de performanta, la cei cu tuse cronica, bolnavi de adenom de prostata care au probleme cu urinatul, pacientii care sufera de constipatie cronica).
Aparut in "Fantana Blanduziei", publicatie asezata sub directiunea lui Eminescu, articolul este de fapt o cronica externa de ziar, bilant al situatiei internationale la sfarsit de an, care nu ambitioneaza sa emita adevaruri profunde, patetice, memorabile. ... Cum este si o alta remarca din aceeasi cronica externa a lui Eminescu:
Mihai Gainusa, unul dintre realizatorii emisiunii "Cronica Carcotasilor", difuzata la Prima TV, este un om plin de viata si de umor. ... - Cat de greu este sa realizezi emisiunea "Cronica Carcotasilor" impreuna cu Serban Huidu?
tema familiei - in care ne sunt detaliate relatiile dintre personajul principal, Holden Caulfield familia si prietenii sai -, si tema calatoriei, in care sunt prezentate drumul si peripetiile prin care va trece Holden cand se intoarce la New York, unde petrece cateva zile pe care le are la dispozitie pana la momentul in care va ajunge acasa si le va spune parintilor vestea cea rea.Tema familiei este prezenta inca din primele pagini ale acestei opere literare, cand autorul face o scurta prezentare a personajului principal, un adolescent, pe nume Holden Caulfield, care provine dintr-o familie bogata, nu prea numeroasa, cu 4 copii, unul mai mare pe nume D.B., scriitor la Hollywood, care acum se prostitueaza, Holden, unul mai mic, Allie, care a murit de leucemie cu ceva timp in urma si o sora in clasa a 4-a pe nume Phoebe.
Inainte de moarte, prin leucemie, el s-a consultat cu doi faimosi specialisti in domeniul rapirilor OZN: Whitley Strieber si Budd Hopkins, in speranta ca va afla mai multe despre ce i s-a intamplat atunci.
Aceasta ar putea fi salvarea pentru mii de bolnavi care sufera de leucemie si au nevoie transplant de maduva. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a deschis, vineri, lucrarile de constructie la cea mai noua clinica de hematologie din tara.
- Prezenta altor cancere tip leucemie, limfom. Diagnosticul cancerului de piele Daca o portiune anormala de piele evoca posibilitatea existentei unui cancer cutanat, atunci exista anumite examene medicale si teste care pot fi utilizate in scopul de a diagnosticarii.
Prezent la sedinta de constituire a Consiliului Local Mangalia, presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, i-a fost atrasa atentia asupra unui caz disperat al unei tinere bolnave de leucemie.
"In felul acesta se creeaza niste plapumi de profit, care pot afecta concurenta prin intrarea pe alte sectoare cu preturi de dumping", a afirmat Vlad, care a precizat ca un tratament de leucemie costa de trei ori mai mult in Romania decat in Statele Unite.
In urma cu o luna, Carpenisan a facut o campanie umanitara pentru a-l ajuta pe Daniel Raduta, un tanar diagnosticat cu "leucemie acuta limfoblastica", care are nevoie de bani pentru un transplant de maduva.
Parintele Daniel Oanca si Parintele George Cazacu - pentru implicarea in cazuri sociale, ajutorul acordat copiilor bolnavi de leucemie Preasfintitul Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului - pentru construirea manastirilor si lacaselor de cult din jud Teleorman si implicare in nenumarate cazuri umanitare.
google-analytics.com