Cautare

976 de rezultate pentru "fortele navale" (8.17 secunde)
Aceasta este a IV-a participare a navei si a VIII-a a Fortelor Navale Romane in cadrul actiunii de monitorizare a traficului naval si aerian in scopul combaterii traficului ilegal si actiunilor navale asimetrice.
Pe platoul din incinta Academiei Navale "Mircea cel Batran" din Constanta a avut loc ieri festivitatea de absolvire pentru promotia 2008 a acestei prestigioase institutii de invatamant superior militar, precum si pentru absolventii din acest an ai Scolii de Maistri a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu".
In prezenta lui Mihai Stanisoara, ministrul roman al Apararii Nationale si a omologului sau olandez, a contraamiralului Dorin Danila, seful Statului Major al Fortelor Navale Romane, a Excelentei Sale Jaap Werner, ambasadorul Olandei la Bucuresti, al lui Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert, Industrie Navigatie si Agricultura (CCINA) Constanta, a corpului diplomatic acreditat la Constanta, a numeroase oficialitati locale din randul carora nu au lipsit Ioan Balan, directorul CN Administratia Porturilor Maritime SA, Paul Branza si Serban Berescu, directorul general si, respectiv, directorul general adjunct Autoritatii Navale Romane, precum si a unor cunoscuti oameni de afaceri din lumea shippingului autohton, cum ar fi Gheorghe Bosanceanu, proprietarul Santierului Naval Constanta la Terminalul de Pasageri din cel mai mare port romanesc a avut loc ieri deschiderea oficiala a Expozitiei Internationale "Naval&Maritime Exhibition Romania".
Ceremonia oficializarii cooperarii dintre Liga Navala Romana si Liga Navala a Statelor Unite ale Americii precum si infiintarea, la Constanta, a Consiliului Marii Negre, de catre Liga Navala a SUA, desfasurata ieri la Clubul Academiei Navale "Mircea cel Batran" a reprezentat pentru presedintele Traian Basescu (foto) un prilej de a aduce din nou elogii celor ce practica meseria de navigator.
Printre noutatile paradei de anul acesta, se numara participarea avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon, a motocicletelor enduro si ATV-urilor pentru fortele pentru operatii speciale si politia militara, precum si a unui detasament de studenti si medici militari rezidenti, anunta Ministerul Apararii Nationale.
Fortele Navale Romane organizeaza, sambata, "Ziua Portilor Deschise" in porturile militare Constanta, Mangalia, Braila si Tulcea.
De asemenea, presedintele a amintit si de vizita efectuata, duminica, in Portul Constanta, precizand ca autoritatile portuare romanesti percep taxe prea mari, santierele navale devenind astfel necompetitive fata de cele din statele invecinate.
Comandantul Flotei Elene, viceamiralul Ioannis Karaiskos, efectueaza o vizita oficiala in Romania, in perioada 13-16 mai a.c., la invitatia omologului sau roman contraamiralul de flotila Mircea Rusmanica, se arata intr-un comunicat de presa al Statului Major al Fortelor Navale Romane.
Siria isi consolideaza fortele armate terestre si navale, cu ajutorul fondurilor generoase acordate de Iran, si pare sa comaseze trupele in apropiere de granita cu Israelul.
Cu acest prilej, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Pierre Herve Bolot, a exprimat interesul statului francez de a juca un rol important alaturi de Fortele Navale Romane in protejarea frontierei romanesti de la Marea Neagra care coincide cu cea a Uniunii Europene, precum si a caracterului international al apelor acestei mari.
Menarom, trecut si prezent zbuciumat Menarom, care are ca obiect de activitate constructiile metalice si constructia de utilaje si mecanisme navale si siderurgice, este una din unitatile galatene care se confrunta de ani de zile cu probleme economico-financiare.
Ministerul britanic al Apararii a fost nevoit sa suspende site-ul Fortelor navale regale dupa ce a fost atacat de un hacker roman, informeaza "Daily Mail". Portalul Fortelor navale regale a fost inchis dupa ce hackerul a anuntat ca a patruns in baza de date a site-ului.
Procedurile birocratice de obtinere a avizelor si autorizatiilor pentru constructia cladirilor care vor adaposti sediile Capitaniilor Galati, Giurgiu si Braila au condus la o intarziere a finalizarii respectivelor investitii in cursul anului trecut, a aratat Romeo Popescu directorul economic al Autoritatii Navale Romane.
Contraamiralul Dorin Danila, seful Statului Major al Fortelor Navale Romane a participat duminica, 9 august a. ... La ceremonial au mai participat sefii fortelor navale din tarile riverane Marii Negre, precum si echipajele navelor participante la activarea Blackseafor din august 2009.
A fost vazuta de un pescador care a anuntat imediat Fortele Navale. Scafandrii militari au detonat-o si au inlaturat pentru moment pericolul insa alte sute de dispozitive explozive plutesc in continuare in Marea Neagra si pot oricand provoca o tragedie.
Surse din randul operatorilor portuari, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au semnalat faptul ca ar exista o anumita suprapunere intre atributiile factorilor decizionali din cadrul Autoritatii Navale Romane si cei ai CN Administratia Porturilor Maritime Constanta.
Este vorba de Compania Romana de Aviatie Romavia, din subordinea Ministerului Apararii (999,73 lei cheltuiti pentru venituri de 1.000 de lei), Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare din subordinea Ministerului Economiei si Finantelor (999,12/1.000) si, de la Ministerul Transporturilor, CFR Calatori SA (998,8/1.000), Compania Nationala de Radiocomunicatii Navale (998,6/1.000), CFR Marfa (996,8/1.000), TAROM (994,73/1.000) si Regia Autonoma Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa (994,8/1.000).
Viceamiralul Gheorghe Marin, doctor in Stiinte Militare, a fost numit in 1995 in functia de comandant al Brigazii de Cercetare si Observare Radioelectronica a Fortelor Navale. ... Marshall" din Germania, fiind numit comandant al Academiei Navale "Mircea cel Batran".
Corveta "Contraamiral Horia Macellariu", apartinand Fortelor Navale Romane, va pleca astazi la ora 18. ... "Activitatile Grupului Naval BLACKSEAFOR vor consta in exercitii navale de lupta contra minelor, cautare si salvare pe mare, asistenta umanitara si protectia mediului.
Romania a fost reprezentata de o delegatie a Ministerului Transporturilor si a Autoritatii Navale Romane. Dezbaterile desfasurate in cadrul conferintei au vizat diferite probleme de actualitate legate de evolutia transporturilor navale si de implementarea normelor obligatorii privind siguranta si securitatea navigatiei.
google-analytics.com