Cautare

70436 de rezultate pentru "un" (2.71 secunde)
Candidatul UN PSD+ PUR a obtinut in judetul Satu Mare 61,11% din voturi, spre deosebire de contracandidatul sau, care a fost votat doar de 38,89% dintre satmarenii care s-au prezentat la vot, potrivit rezultatelor finale centralizate de BEJ.
La venisajul expozitiei “Din fotocronica unui mandat - 2000-2004“, realizata de fotograful sau oficial, Iliescu a rostit un mic discurs cu o voce tremurata si stapanindu-si cu greu lacrimile.
Primul lider european care l-a felicitat pe Traian Basescu pentru victoria in alegeri a fost presedintele Frantei, Jacques Chirac. Acesta i-a trimis ieri lui Basescu o scrisoare in care ii adreseaza “sincere felicitari“ si il asigura de sprijinul tarii sale pentru aderarea la Uniunea Europeana.
Presedintele in exercitiu, Ion Iliescu, a declarat ieri ca se ocupa de pregatirea institutiei prezidentiale pentru predarea stafetei si ca se va intalni astazi, maine si vineri cu presedintele ales, Traian Basescu.
Premierul Adrian Nastase le-a cerut membrilor Cabinetului sa nu isi rezerve in aceasta perioada bilete de vacanta sau de concediu, precizand ca Guvernul isi va continua activitatea pana la incheierea mandatului, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe.
Un marinar la carma tarii Liderul Opozitiei romane, Traian Basescu, invingatorul alegerilor prezidentiale de duminica, este un fost capitan in marina comerciala dotat cu un solid instinct politic, transmite AFP.
Cand l-a prezentat pe Varujan Vosganian, Basescu i-a luat acestuia palaria si a aruncat-o in multime, spunand ca este un cadou de la Vosganian.
In cazul in care se va decide in cele din urma, mai ales ca este preferatul lui Basescu pentru aceasta functie, lui Emil Boc ii va fi greu sa conduca un partid important din provincie, dupa modelul Ciuhandu - PNTCD.
Prefectura a economisit aproape un miliard lei din banii primiti de la Guvern pentru organizarea alegerilor generale.
Seria paradoxurilor romanesti face insa ca taman acum, cand concetatenii nostri au priceput ce sunt alegerile si ce se poate face cu un vot, sa alegem un Parlament atat de echilibrat, incat este capabil sa puna in pericol orice Guvern, indiferent de culoarea sa politica.
Ieri, sala mica de sedinte a Palatului Administrativ a gazduit sedinta de bilant a activitatii desfasurate in anul 2004 de Inspectoratul de Politie al Judetului Satu Mare.
In timpul discutiei, Bush l-a asigurat pe noul presedinte al Romaniei ca tara noastra este un prieten al SUA si ca va continua si va intari relatiile SUA-Romania. Basescu a mentionat ca este si intentia lui consolidarea relatiilor cu SUA, care vor avea in Romania un “prieten onest“.
Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa a declarat ieri ca a propus Comisiei de validare a acestui for legislativ invalidarea mandatului de senator pentru Vasile Brandusel Nichitean, care a candidat pe listele Partidului Democrat (PD).
Biroul Electoral Central a transmis ieri Curtii Constitutionale, pentru validare, rezultatele centralizate in urma turului doi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei, care il stabilesc ca invingator pe Traian Basescu, candidatul Aliantei D.A.
La ora 13.00, la sediul PNL din Slatina a avut loc o conferinta de presa in care liderii celor doua partide aliate care au castigat alegerile prezidentiale au spus ca au pregatit un cadou pentru cei care au condus judetul pana in prezent.
In situatia in care se ajunge la un blocaj, daca negocierile esueaza, plenul Senatului hotaraste prin vot, a mai spus Taracila.
E de remarcat ca un sondaj care a fost realizat la initiativa Cotrocenilor, a dlui Ion Iliescu, in prima parte a acestui an arata ca 93%, practic totalitatea electoratului, considera ca, in mod direct sau cel putin indirect, PSD a adus la Guvern oameni care n-au avut alt scop decat sa se imbogateasca.
"Eu consider ca un parlamentar nu e parlamentar doar daca da o suma de bani. ... In schimb, senatorul Vasilescu nu recunoaste nici un leu din ceea ce i se imputa. ... Eu si PUR Botosani nu avem nici macar un leu datorie.
Dupa un anunt triumfal - "astazi semnam protocolul cu UDMR si PUR” - pesedistii sunt lasati cu ochii-n soare de Marko Bela. ... "PSD nu a avut un candidat mai bun”.
“Daca ma intrebati in ce masura eu mi-as dori un astfel de post, am sa va raspund foarte simplu ca nu-mi doresc foarte tare acest post, pentru ca stiu cat de dificila ar fi misiunea unui astfel de Guvern, oricare Guvern ar veni, in conditiile unei fragilitati parlamentare si a uneia guvernamentale“, a precizat ieri Adrian Nastase.
google-analytics.com