Presedintele ales al Romaniei, Traian Basescu, a fost felicitat ieri pentru castigarea alegerilor, intr-o convorbire telefonica, de catre omologul sau american George W. Bush. In timpul convorbirii telefonice, care a durat cateva minute, Basescu l-a felicitat la randul sau pe Bush pentru victoria in alegeri. In timpul discutiei, Bush l-a asigurat pe noul presedinte al Romaniei ca tara noastra este un prieten al SUA si ca va continua si va intari relatiile SUA-Romania.
Basescu a mentionat ca este si intentia lui consolidarea relatiilor cu SUA, care vor avea in Romania un “prieten onest“. Noul presedinte al Romaniei s-a declarat, de asemenea, interesat sa intareasca relatiile speciale cu SUA si Marea Britanie. Basescu a mai discutat cu George W. Bush despre problemele strategice de interes legate de Ucraina si Marea Neagra.
“Ati ezitat sa veniti dupa al doilea razboi mondial, dar nu este prea tarziu nici acum si asteptam cooperarea pentru instalarea bazelor militare in Romania“, i-a mai spus Basescu liderului de la Casa Alba.