Cautare

70443 de rezultate pentru "un" (2.77 secunde)
Mircea Geoana a declarat ieri ca, in opinia sa, structura de conducere a PSD trebuie reformata la Congresul din februarie, iar solutia ideala ar fi o conducere de tip colegial, in care sa existe un presedinte si un presedinte onorific.
Intr-un interviu acordat ziarului "Adevarul ", presedintele vorbeste de "solutia imorala " a cooptarii partidului umanist la guvernare si se declara adeptul refacerii alegerilor pentru functiile de conducere in Senat si Camera Deputatilor adjudecate de PSD cu concursul PUR.
UDMR nu vrea alegeri anticipate Evident, toata aceasta situatie a declansat un tir de reactii, nu doar din partea PUR - care totusi a parut mult prea socat de declaratii si preocupat sa evalueze situatia -, ci si a UDMR, PSD si PRM.
Pentru prima data in ultimii ani, fostul presedinte al tarii Ion Iliescu nu a mai fost sarbatorit de onomastica la locul sau de munca.
El a declarat ca demisiile directorilor de institutii deconcentrate din judet ar reprezenta un gest de onoare, avandu-se in vedere ca numirile au fost facute de PSD, dupa alegerile din 2000, pe criterii politice.
Presedintele Traian Basescu a participat ieri la lansarea oficiala a campaniei nationale de strangere de fonduri pentru ajutorarea populatiei afectate de cataclismul care a lovit Asia de Sud-Est, campanie initiata de compania McDonald’s Romania, sub patronajul presedintelui Romaniei si intitulata “Un Tsunami pe care-l putem opri“.
Aceleasi surse sustin ca atat Ion Iliescu, cat si Adrian Nastase sunt impotriva alegerilor anticipate, deoarece urmeaza Congresul PSD la inceputul lui februarie, cand vor fi alese noile foruri de conducere si apoi reorganizarea si intarirea partidului, proces care ar putea dura circa un an.
Un alt aspect relevat de Dan Voiculescu a fost cel referitor la aliante. “Am avut trei variante: sa mergem singuri, cu PNL-PD sau cu PSD.
“Consider ca nationalitatea este un element nerelevant. Important este ca e cetatean roman, iar in aceasta calitate el trebuie sa respecte si sa aplice legile in vigoare.
"Ieri, in jurul amiezii am fost vizitat la cabinet de presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, stefan Szabo, si de subprefectul Rudolf Riedl, care mi-au comunicat ca ministrul Comunicatiilor, Nagy Zsolt, le-a transmis ca Guvernul a numit un nou prefect in persoana liberalului Radu Bud si ca le-a cerut sa convoace, pentru simbata, ora 16,00, Comisia Consultativa Judeteana in vederea instalarii acestuia, in prezenta sa ca imputernicit al Guvernului Romaniei.
Daca se constata ca deciziilor lor nu au fost profesioniste sau au avut un grad de implicare politica, atunci vor fi luate anumite decizii.
Sistemul pensiilor este extrem de discriminatoriu, iar PSD, prin pozitia adoptata, arata ca prefera sa se mentina o astfel de discriminare decat sa se inceapa rapid corectarea situatiei, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului.
Potrivit lui Adrian Nastase, prin solicitarea declansarii procedurii de revocare a presedintilor Camerelor, seful statului “se pune in afara Constitutiei si pretinde de la structuri parlamentare, inclusiv de la partidele politice parlamentare, un comportament contrar Constitutiei“, se precizeaza in sesizare.
Ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, a declarat sambata seara, la instalarea in functie a prefectului UDMR de Bistrita-Nasaud, ca situatii de tipul celei in care protagonist a fost PUR ar putea fi evitate, in conditiile in care coalitia aflata la guvernare ar avea un regulament de functionare.
In declaratia facuta la finalul intalnirii, Basescu a spus ca, in momentul de fata, “datorita evolutiilor spre est ale Uniunii Europene si NATO, Marea Neagra a devenit un punct de extrema importanta strategica, ce iradiaza catre Orientul Mijlociu, catre spatiul ex-sovietic si catre Rusia, catre Uniunea Europeana, cu efecte, de asemenea, pentru statele NATO“.
El i-a cerut lui Basescu “sa se obisnuiasca mai repede cu regulile de la Cotroceni si sa devina un presedinte al tuturor romanilor, si nu un capitan de vapor“.
Presedintii PSD ai consiliilor judetene din tara se vor intalni astazi, la Bucuresti, pentru a stabili cai de actiune comune in perioada urmatoare in ceea ce priveste administratia locala, dar si in relatia cu noul Guvern, a anuntat ieri presedintele PSD si CJ Suceava, Gavril Marza.
“Inainte de alegeri mi-a promis ca nu va avea o interventie publica pana la al doilea tur de scrutin si a avut acea interventie nefericita dintr-un cotidian central.
Fostul lider liberal Valeriu Stoica a prezentat ieri un proiect pentru stabilirea strategiei de alcatuire a unei platforme politice liberal-populara. ... “Eficienta guvernarii depinde de unirea PNL si PD intr-un puternic partid de centru-dreapta.
noul prefect de Teleorman a fost intampinat de un grup de protestatari. ... El a spus ca organizatia judeteana nu a solicitat nici o functie si a cerut doar un singur lucru: sa nu fie numit un prefect UDMR in Covasna.
google-analytics.com