Cautare

869 de rezultate pentru "stiinta goiesti" (3.86 secunde)
- Mai ai timp de gatit, avand in vedere ca la TVR 2 prezinti miercuri, de la ora 11.00, emisiunea La fix - stiinta si tehnologie si care iti ocupa aproape tot timpul.
Hawkins a petrecut ultimele 3 decenii din viata in Arizona, munca sa fiind dedicata corelarii domeniilor aparent separate, stiinta si spiritualitatea. ... Hawkins a calatorit mult ca lector, de-a lungul Statelor Unite si in strainatate, vorbind publicului cu privire la stiinta constiintei si realitatea starilor spirituale inalte.
• 1902 - Oamenii de stiinta germani izoleaza acidul barbituric, substanta ce va sta la baza somniferelor.
50 de oameni de stiinta in programul Share "Mai ramane mult de facut pentru a imbunatati evaluarea riscului seismic", este concluzia lui Fabrice Cotton, profesor de seismologie la Universitatea Joseph-Fourir (Grenoble-I), care face parte din grupul celor 50 de oameni de stiinta care au realizat primele harti armonizate ale hazardului seismic la scara europeana, in cadrul programului Share (Seismic Hazard Harmonization in Europe).
Oamenii de stiinta sunt uluiti Suna a film horror, insa un grup de oameni de stiinta din Italia sustin ca au descoperit poarta spre imparatia lui Pluto (n.r. ... Grupul de oameni de stiinta italieni a mai descoperit si ruinele unui templu deasupra pesterii.
El a creat psihanaliza ca si cum aceasta ar fi o stiinta. In realitate, nu este o stiinta si nu va fi niciodata! ... El a renuntat la detasarea omului de stiinta.
Daca religia ne invata ca sufletul, in functie de evolutia sa pe Terra, poate merge in Rai sau Iad, pe de cealalta parte stiinta sustine ca fenomenul mortii nu este nimic altceva decat o iluzie generata de creier.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon au descoperit compusi noi generati de anumite reactii chimice si care sunt de sute de ori mai mutageni decat compusii-mama care sunt cancerigeni cunoscuti.
Pentru prima data, oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre consumul de paracetamol in timpul sarcinii si un risc sporit de a avea copii afectati de ADHD (tulburare caracterizata printr-un nivel de dezvoltare necorespunzator varstei in ceea ce priveste atentia, activitatea motorie si impulsivitatea, simptome care pot sa apara in orice combinatie, la scoala, acasa si in alte situatii sociale), scrie descopera.ro.
Poate deveni ufologia o stiinta? ... Poate deveni deci ufologia o stiinta? ... Nu ar fi o pierdere prea mare sa aruncam atatea marturii la gunoi, doar pentru ca stiinta nu le poate aborda?
Gabriel De la Torre, un om de stiinta de la Universitatea din Cadiz, Spania, crede ca omenirea nu ar putea face fata socului produs de o eventuala intalnire cu o civilizatie extraterestra:
Detectarea undelor gravitationale produse de nasterea Universului, considerata o descoperire majora in fizica, intrucat confirma teoria Big Bangului, anuntata in luna martie de fizicienii americani, a fost pusa de curand sub semnul intrebarii de mai multi oameni de stiinta, informeaza AFP.
Daca ar exista astfel de dovezi, "ar trebui sa fie de necontestat" si sa le vedem in muzeele de stiinta.
Multi oameni de stiinta resping fenomenul OZN, dar nu toti. ... In stiinta se intampla mereu sa vina cineva cu o poveste ciudata, care duce apoi la ceva nou.
Ca si cum dificultatile legate de intelegerea modului in care a luat nastere Luna n-ar fi fost de ajuns, oamenii de stiinta au inceput sa se intrebe, mai recent, daca planeta noastra chiar are o singura "luna" sau are mai multe.
De multa vreme oamenii de stiinta observasera ca era o problema cu xenonul:
Joi, 20 noiembrie, cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, va invitam la conferinta de presa care anunta lansarea Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF), sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.
Insa stiinta si matematica pot sa ne ajute in cautarea iubirii eterne, afirma realizatorii studiului.
Astronomii au descoperit in ultimii ani tot mai multe locuri de acest fel, iar oamenii de stiinta cred ca pe ele este posibila dezvoltarea vietii, in forme mai abundente.
Lewis Ball, director de astronomie si stiinta spatiului la Organizatia din Australia pentru stiinta si cercetare industriala a Common-wealth-ului, a declarat:
google-analytics.com