Cautare

869 de rezultate pentru "stiinta goiesti" (3.50 secunde)
Desi el si-a facut un nume, ca si miliardele sale de dolari, prin investitii in Facebook, Alibaba, si alte tehnologii inovative, adevarata sa pasiune a ramas stiinta.
Este o lucrare monografica, cu caracter aniversativ, consacrata vietii si operei unui reputat om de stiinta. ... Stefan Manea in calitate de cercetator, om de stiinta si manager cu experienta in organizarea si valorificarea productiei de medicamente, atat inainte cat si dupa anul 1989.
Oamenii de stiinta au descoperit relativ recent ca, creierul uman preia doar circa 10% din informatii captate prin simtul vazului, restul de 90% il completeaza din banca sa de date, inregistrate anterior.
Oceanul lichid se afla la o adancime de cativa kilometri sub scoarta satelitului Enceladus, iar pentru a determina ceea ce se afla si se petrece la acea adancime, oamenii de stiinta trebuie sa se bazeze pe analiza jeturilor de vapori care sunt expulzate in spatiu prin crapaturile din gheata de pe Enceladus.
Insa, stiinta ii poate ajuta pe barbati sa descopere ce le place femeilor. ... Oamenii de stiinta nu au totusi un raspuns clar pentru acest comportament, despre care considera ca are legaturi cu descendenta oamenilor din maimute. ... Ce ti-e si cu stiinta asta!
Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va invita joi, 4 aprilie 2019, de la ora 18:30, la vernisajul expoziției temporare de fotografie 3#Rusia - file din natura, organizata in colaborare cu Societatea Geografica Rusa, Centrul Rus de Stiinta si Cultura din Romania si Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti.
Somnul nu este o pierdere de timp, ci un medicament Teoria faimosului om de stiinta a facut senzatie si a scos la iveala unele lucruri interesante privind activitatea creierului nostru in timp ce dormim. ... Sobolanii, de exemplu, dorm chiar mai mult, spune marele om de stiinta, Ivan Pigariov.
Cartea este biografia unuia dintre cei mai mari exploratori si oameni de stiinta romani si un spectaculos jurnal de calatorie. ... Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Romane, si Alexandru Mironov, realizator de emisiuni radio-tv de popularizare a stiintei si senior-editor al revistei Stiinta & Tehnica.
Oamenii de stiinta se apropie de o revolutie in domeniul fizicii. ... Concluzia celor mai recente date arata ca asupra muonilor actioneaza o forta inca necunoscuta, care ar putea sa revolutioneze stiinta.
Un om de stiinta din cadrul NASA a creat aceasta antena astfel incat omul simplu sa poata sa riposteze si sa se bucure de spectacolele sale favorite in format HD fara sa plateasca banii castigati cu greu companiilor de televiziune prin cablu.
Stau la o masa in demisolul Casei Oamenilor de Stiinta. E un bar improvizat acolo, unde mai beau scriitorii, oamenii de stiinta si alti oameni.
In mare parte a istoriei sale, stiinta occidentala a considerat ca cea mai buna metoda de intelegere a fenomenelor, indiferent daca era vorba de o broasca sau de un atom, este disecarea obiectului de studiu si examinarea fiecareia dintre parti.
Intr-o expunere tinuta in martie 1994 la Natiunile Unite si intitulata "Oamenii de stiinta au gasit baza celor cel putin saptesprezece simturi si perceptii ale omului", el afirma ca facultatile psi si experientele extraordinare nu sunt toate abordabile de stiinta, fiind implicate probleme sociale, filosofice, politice si religioase, care nu pot fi reduse la o cercetare obiectiva si rationala.
Un alt studiu, de 247 de pagini, este cel care a urmat audierilor din 29 iulie 1968 in fata comisiei pentru stiinta si astronautica a Casei Reprezentantilor SUA, continand depozitiile a 12 oameni de stiinta, dintre care trei astronomi, intre care J.
Desi pana acum au fost detectate doar aproximativ o duzina de planete potential locuibile in afara Sistemului Solar, oamenii de stiinta afirma ca Universul ar trebui sa fie plin de lumi extraterestre capabile sa intretina viata.
Stiinta inca nu a dat un raspuns acestei intrebari. ... Exista chiar si oameni de stiinta de renume care au sugerat lucruri similare.
In primul rand, profesorul Purice, un exemplu de om pe de o parte, de medic pe de alta parte si de om de stiinta cu viziune pe fiziopatologie in al treilea rand.
Multi oameni de stiinta si-au exprimat indoiala cu privire la intelepciunea de a raspunde la un mesaj extraterestru. ... Pentru acelasi motiv, unii oameni de stiinta dezaproba faptul ca unii radioastronomi trimit in mod activ mesaje in spatiu, incercand sa atraga atentia altor civilizatii...
Don't worry, be happy Tsakiris credea ca o multime de oameni nu-si dau seama ca materialismul in stiinta reflecta de fapt materialismul din cultura noastra, o societate ilustrata, de pilda, prin afirmatia pe care a facut-o, la un moment dat, George Bush:
Instruit ca inginer si ca om de stiinta, capitanul Mitchell se simtea cel mai confortabil in lumea rationalitatii si a preciziei fizice. ... pe de o parte omul de stiinta si pilotul de incercare, pe de alta parte pelerinul spiritual.
google-analytics.com