Cautare

635 de rezultate pentru "liste" (2.77 secunde)
Conservator Salaj, Augustin Precup, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ce a avut loc ieri, la sediul partidului, faptul ca PC se opune desfasurarii alegerilor anticipate, motivul fiind perioada grea pe care o parcurge Romania la aceasta ora.
“Cerem PD si PNL sa dea un raspuns pana pe 25 iulie la propunerea pe care am facut-o de formare a unui pol de centru-dreapta care sa mearga in alegerile anticipate pe aceleasi liste si cu o platforma comuna“, a anuntat presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, la lucrarile Consiliului National de Conducere al partidului desfasurate sambata.
Conservator Salaj, Augustin Precup, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ce a avut loc ieri, la sediul partidului, faptul ca PC se opune desfasurarii alegerilor anticipate, motivul fiind perioada grea pe care o parcurge Romania la aceasta ora.
Desi initial parea locomotiva Aliantei D.A., ceea ce s-a vazut si in raportul de forte de pe liste si in ponderea partidelor, in final PNL a trebuit sa cedeze si sa devina o remorca a unui Guvern care este o componenta a guvernarii Traian Basescu.
„In aceste conditii, suntem pregatiti sa mergem pe liste proprii in alegerile anticipate, cu un program care are la baza principiile si valorile noastre“, a incheiat liderul PPCD.
„Presedintele Ciuhandu a avut mai multe intalniri cu Sorin Frunzaverde in urma carora s-a ajuns la o intelegere prinvind o sustinere reciproca in Partidul Popular European. Motiv pentru care s-a hotarat ca, deocamdata, aceste liste sa nu fie facute publice.
Plenul de ieri a inceput prin minute bune de discutii initiate de PSD si PRM pe tema votului de marti, pe motiunea simpla, cand pe liste nu au aparut unii senatori prezenti in sala si care au votat.
Ion Iliescu nu agreeaza ideea unui Parlament cu o singura Camera, pronuntandu-se totodata pentru un sistem combinat de vot - uninominal si pe liste.
In plus, social-democratii vor sa amendeze, impreuna cu liberalii, ordonanta de urgenta care permite votul pe liste suplimentare. Bogdan Chirieac vorbeste cu Presedintele PSD, Mircea Geoana, despre acest subiect, sambata, pe TVR1, de la ora 13.00, in emisiunea "De la Est la Vest".
Iar daca in zilele care vor urma vom vedea pe deja celebrele liste de corupti numele lui Nastase si Mitrea, ne putem, practic, pregati sa incepem anul 2006 cu alegeri anticipate.
Partidul Democrat sustine trecerea la sistemul parlamentar unicameral si introducerea votului mixt - uninominal, pe liste. UDMR a anuntat ca este impotriva votului uninominal, dar ca doreste reformarea Parlamentului, cu mentinerea insa a sistemului bicameral.
Cei doi consilieri exced numarul total de consilieri stabilit prin lege si alesi pe liste. Proiectul va urma succesiv procedura legislativa obisnuita in cele doua Camere ale Parlamentului.
El sustine ca acesta ar fi trimis deja la organizatiile din judet liste cu oamenii care trebuie votati la conferinta de simbata, lucru despre care sustine ca s-ar mai fi intimplat si cind s-au stabilit candidatii la congres.
„Vom comunica aceste liste si organizatiilor din judetele pe care parlamentarii absenti le reprezinta, si mediei locale. De asemenea, le vom afisa la grupul parlamentar, astfel incat absenta domniilor lor sa fie cunoscuta“, a explicat Olteanu.
La randul sau, Emil Boc a afirmat ca nu s-a renuntat la obiectivul fuziunii celor doua partide, iar propunerea ca PNL si PD sa candideze pe liste comune pentru Parlamentul European inseamna, de fapt, „pasi inainte spre acest obiectiv, care insa nu a fost dezbatut suficient in interiorul Aliantei D.A.“.
Adevaratii baroni ai partidelor sunt acele persoane care stau in spate si iau deciziile legate de cine va ajunge pe liste, spre exemplu.
In ceea ce priveste alegerile pentru Parlamentul European, liberalii sustin sistemul de vot pe lista, la nivel national. Tariceanu a reafirmat decizia PNL si PD de a merge pe liste comune la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.
Pe de alta parte, proiectul legislativ a stabilit o diferenta intre statutul alesilor nominal - primarii, si cel al alesilor pe liste - viceprimarii si consilierii locali.
Partidul care in are in frunte pe Cozmin Gusa sustine de asemenea ca legea face discriminare intre alesii locali si parlamentari, care ar fi trebuit sa se bucure de acelasi tratament, deoarece si ei au fost alesi pe liste.
"Asta in conditiile in care edilii sunt alesi pe liste de partid si nu prin vot uninominal", a afirmat Stan.
google-analytics.com