Cautare

635 de rezultate pentru "liste" (3.36 secunde)
In Constitutia actuala se arata ca reprezentantii poporului sint alesi printr-un vot dat unei liste. Din acest motiv s-a ajuns la o dictatura a liderilor de partid", a spus liderul peledist.
In opinia sa, democratii trebuie sa decida daca depun motiunea de cenzura in scopul declansarii alegerilor anticipate, iar aceste alegeri anticipate nu vor putea fi organizate decat pe baza actualului sistem de vot, pe liste, sau daca doresc sa participe alaturi de celelalte partide parlamentare la legiferarea votului uninominal.
Mai exact presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, Mircea Toader, a facut public faptul ca doua motiuni de cenzura depuse de PSD in 2006 au fost insotite de liste cu semnaturi duble sau chiar false.
Acelasi sondaj releva faptul ca 74,9% din electorat prefera sa-si aleaga deputatii si senatorii prin vot uninominal, doar 13,8% optand pentru votul pe liste de partid.
"Atata timp cat ne ascundem in spatele unei liste, nu vom fi responsabili in fata nimanui si vom fi mereu in functii inalte fara sa facem nimic", a declarat Victor Manea, care va inainta Ligii Alesilor Locali sugestia ca votul uninominal sa devina o prioritate a PNL.
"Nu avem in joc o combinatie cu PNG. La alegerile pentru Parlamentul European vom merge pe liste separate, fara PLD", a precizat seful democratilor. (C.C.)
PN¥CD, increzator in succesul aliantei Potrivit unui comunicat al PN¥CD, alianta are ca principal scop participarea pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European si obtinerea unui scor de minimum 20%.
PN¥CD spera sa obtina doua posturi de parlamentari europeni, in varianta in care va intra in alegerile europarlamentare pe liste comune cu PNL si AP, a declarat Marian Milut.
Reevaluarea protocolului - dupa europarlamentare Conducerile celor doua formatiuni au luat in discutie si argumentele pentru care PD si PLD vor merge pe liste separate in alegerile europarlamentare.
Va trebui sa ne gandim si la ce va urma dupa ce acesti oameni vor fi pe liste. Ne trebuie oameni cat mai buni la Bruxelles", a spus vicepresedintele executiv al UDMR.
Potrivit lui Motreanu, liberalii doresc intocmirea unei liste "pe care sa se afle oameni reprezentativi pentru fiecare regiune, dar si cu notorietate nationala", iar PNL a revalidat criteriile de selectie cerute de Coalitia pentru un Parlament Curat si le-a completat cu criterii proprii referitoare la vechimea in partid, la implicare si la reprezentativitate politica.
Pe de alta parte, conservatorii au anuntat ca vor candida pe liste proprii, iar obiectivul la europarlamentare este 7% pe plan national.
T´´okés vrea sa schimbe politica UDMR "Daca o sa stau la o masa cu Markó Béla vreau sa ajungem la o intelegere privind revizuirea totala a politici externe a UDMR" a subliniat Tõkés precizand ca CNMT, CNS si UCM nu-si pot "ingadui periclitarea reprezentarii in Comunitatea Europeana si renuntarea la promovarea intereselor maghiarimii din Romania prin participarea pe liste care stau in pierdere de la bun inceput".
Nicolicea ii mai solicita sefului statului sa faca uz de influenta sa pe langa PD pentru a-i convinge pe democrati sa nu mai sustina sisteme mixte, sisteme "bulgaresti", care ascund in spate liste de "hahalere" pe care nu le voteaza nimeni.
El a afirmat ca exista sase organizatii care ii sustin candidatura pentru PE si ca acestea sunt impotriva unei liste comune cu UDMR.
Potrivit comunicatului remis de catre UDMR, in numele stabilirii unor "obiective nationale comune", formatiunea solicita "statornicirea" unei colaborari electorale si, "la nevoie", a unei liste comune care sa asigure reprezentarea politica a maghiarilor la Bruxelles.
Aceasta pozitie a UCM, exprimata de fratele lui Lazslo Tokes, apare in contextul in care varianta unei liste comune alcatuita din reprezentantii UDMR si episcopul reformat Lazslo Tokes, s-a dovedit a fi sustinuta mai mult de cei din Uniune si mai putin de episcop.
"Am decis sa participam singuri pe liste la aceste alegeri pentru Parlamentul European. Ne propunem sa trecem pragul si chiar sa avem sapte la suta la aceste alegeri, adica sa obtinem 700.000 de voturi la o participare de 50 la suta.
Ministrul Comunicatiilor, Iuliu Winkler, a declarat ca, personal, crede ca in acest moment nu se pot evalua sansele unei liste comune UDMR-Laszlo Tokes.
Pe de alta parte, presedintele PLD Constanta, deputatul Mircea Iustian (fost liberal si el, dar fara perspective de a mai prinde un post eligibil pe viitoarele liste pentru Parlament sau orice alt fel de lista), declara la acea data ca nu stie de existenta demisiilor, dar isi dadea cu presupusul ca ar fi vorba de o actiune a unui grup PLD din Eforie.
google-analytics.com