Cautare

635 de rezultate pentru "liste" (6.51 secunde)
Din cele auzite de la altii, in aceste conditii, Moisoiu a declarat ca la Buzau s-a discutat in primul rand despre apropiatele alegeri europarlamentare, democratii neluand inca o decizie cu privire la prezenta pe liste proprii sau comune, cu liberalii.
El a amintit ca le solicitase democratilor sa modifice Legea electorala si Legea partidelor, dar si ca europenii recomanda realizarea unei liste comune PD-PN¥CD pentru alegerile parlamentare europene.
Saptamina a inceput cu o declaratie a democratului Mircea Toader, care a sustinut ca din punctul sau de vedere alegerile pentru Parlamentul European ar trebui sa se faca pe liste separate, PNL si PD putindu-si masura astfel raportul de forte.
Nu exista motive ca cineva sa creada ca PD vrea sa cadideze la alegerile pentru europarlamentare pe liste proprii”, a declarat Maria Petre.
Pe cele doua liste se regasesc persoane importante din structura judeteana, pornind de la Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, Eduard Martin, Corneliu Dida, Petre Stanca, Alexandru Mazare, Felix Stroe, Mariana Gaju sau Nicolae Crivineanu, pana la "adoptatul" Cristian Diaconescu.
Acelasi reprezentant al societatii civile crede ca scrutinul cu lista inchisa si blocata, organizat la nivelul unei circumscriptii nationale, pune cetateanul in situatia de a alege intre citeva liste continind cite 45 de nume fiecare, in conditiile in care pentru multi alegatori numele respective nu vor reprezenta nimic.
In cazul in care se va adopta sistemul de vot uninominal, promitem noi, cei de la PC, introducerea pe liste a reprezentantilor pensionarilor", a afirmat Popa.
In privinta intocmirii unei liste comune la alegerile pentru Parlamentul European, Emil Boc a precizat ca subiectul nu figureaza pe agenda comuna, deoarece PLD se afla in plin proces de formare.
Gheorghe Flutur, vicepresedinte provizoriu al partidului, a afirmat ca PLD a discutat cu PD o eventuala colaborare pentru alegerile la Parlamentul European, insa nu s-a luat inca o decizie privind participarea pe liste comune.
Inlocuirea sistemului de votare pe liste cu sistemul uninominal este principala modificare facuta. De asemenea, pozitiile de vicepresedinte se voteaza uninominal pe domenii, a mai spus ministrul Economiei.
Totusi, la sfarsitul anului trecut, liderii PD spuneau ca ar putea merge la alegerile pentru PE pe liste comune cu PLD.
Alegeri la care PD va prezenta liste separate de PNL. Videanu: PLD in guvern. Sau nu Tensiunea dintre PNL si PD a fost amplificata de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, care a anuntat ca strategia postaderare convenita in Alianta va trebui armonizata si cu pozitia PLD.
El a explicat ca varianta de vot uninominal preferata de PD este "apropiata de modelul propus de Asociatia Pro Democratia, in care oamenii sa voteze persoane in carne si oase, si sa nu mai voteze liste facute in spatele usilor inchise".
Am decis inlocuirea sistemului de vot pe liste cu un sistem de vot uninominal", a declarat Vosganian. Totodata, el a afirmat ca a fost luata in discutie si problema compatibilitatii si ca s-a convenit sa se permita sefilor de filiala accesul la functiile de conducere ale PNL.
Potrivit legislatiei in vi-goare, pentru inscrierea unui partid la Tribunal este nevoie de depunerea unei liste cu 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 dintre judetele tarii, dar nu mai putin de 700 de persoane din fiecare astfel de arie administrativa.
Totusi, in declaratiile ulterioare televizate, premierul a adoptat un ton mult mai moderat, sustinand posibilitatea intocmirii unor liste comune cu democratii, pentru alegerile europarlamentare.
Liderul democratilor, Emil Boc, a declarat ca nu s-a luat inca o decizie in privinta unei posibile participari pe liste comune a PD si PNL pentru alegerile europarlamentare.
Referindu-se la relatia PD-ului cu PNL, deputatul constantean a prefigurat se pare decizia mai marilor partidului sau, luata aproximativ in acelasi timp, aratandu-se in favoarea unei participari pe liste proprii la alegerile europarlamentare:
Dupa ce Emil Boc a anuntat, luni, decizia PD de a candida pe liste proprii pentru PE, el a apreciat ca PD si PNL ar putea semna o intelegere de neagresiune in perioada campaniei electorale, astfel incat adversarul comun al celor doua formatiuni sa fie PSD.
Pe de alta parte, PNL a precizat ca discutiile pe tema oportunitatii organizarii alegerilor pentru PE la 13 mai au avut loc in sedinta de saptamana trecuta a BPC, sugerand astfel ca propunerea lui Bogdan Olteanu de amanare a scrutinului nu are legatura cu anuntul PD privind candidatura pe liste separate.
google-analytics.com