Cautare

2137 de rezultate pentru "internationale" (8.67 secunde)
Dialogul celor doi sefi de stat s-a axat, de asemenea, pe tema crizei economice internationale, fiind evocate in acest context opiniile celor doua parti privind solutiile nationale de relansare economica si efectele deciziilor adoptate la nivelul Uniunii Europene.
Fostul judecator italian anticoruptie Antonio Di Pietro (foto) a cerut joi sustinerea comunitatii internationale impotriva unei legi controversate promovate de premierul Silvio Berlusconi, care vrea astfel sa se apere de justitie, ceea ce ar duce la o dictatura.
In locul lui a fost trimis Alexandru Popescu, seful Directiei de Relatii Internationale si Programe Comunitare care, potrivit schemei de organizare, are in subordine doua servicii: afaceri europene si programe comunitare si cel bazat pe relatii internationale.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen (foto), a facut joi presiuni asupra Greciei cerandu-i sa nu ingreuneze cooperarea NATO-UE in Afganistan din cauza diferendului cu Turcia si a subliniat ca in joc este securitatea trupelor internationale din teatrul de operatiuni.
El va fi numit in functia de consilier prezidential pentru probleme internationale, a spus presedintele georgian. "David Siharulidze va fi numit in functia de consilier pe probleme internationale", a spus Saakasvili, subliniind ca "nu este satisfacut de pregatirea fortelor armate" si ca "ar trebui sa se faca mai mult".
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca nu ar avea probleme sa il propuna pe Dinu Patriciu in fruntea guvernului, chiar daca nu in acest moment, pentru ca acesta e un personaj important in economia romaneasca si cu relatii internationale.
Biden a adus aminte si de functiile de conducere pe care le au est-europenii in organizatii importante internationale precum UNESCO, Parlamentul European si ONU.
3 din lege, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul demis poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiecte de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat, precum si proiectul legii responsabilitatii fiscale.
Consiliul de Securitate al ONU a impus, la 9 iunie, noi sanctiuni Iranului, pentru a patra oara incepand din 2006, in incercarea de a convinge aceasta tara sa isi suspende activitatile nucleare sensibile si sa dea asigurari comunitatii internationale privind natura pasnica a programului sau, a relatat AFP.
"O clara incalcare a legislatiei europene si internationale" Olivier Chastel, secretar de stat belgian pentru afaceri externe, a spus, in esenta, ca toate statele membre ale Uniunii au datoria de a lucra, cu toate instrumentele de care dispun, pentru integrarea romilor, iar valorile si principiile legate de respectarea drepturilor omului nu trebuiesc, sub nici o forma, nesocotite.
(...) Daca Romania nu avea acordurile internationale prin care sa consolideze rezerva valutara a BNR si cursul ar fi fost de 5, 6 sau mai mare, care era situatia firmelor din Romania?
Presedintele Traian Basescu a declarat ca va trimite la Parlament in cursul acestei zile "celebrele legi votate din greseala", care instituie TVA redus pentru unele alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru a fi puse in concordanta cu "angajamentele internationale ale Romaniei".
Imaginile de umilinta care arata in ce fel acesta este ocolit si nebagat in seama pe la reuniunile internationale reprezinta doar expresia de suprafata si de impact a unei desconsiderari evidente a celui in cauza.
Proiectul de modificare a Codului Muncii reprezinta numai prima etapa dintr-o succesiune de masuri legislative de natura, pe de o parte, sa rupa echilibrul care trebuie sa existe pe piata muncii, intre drepturile si obligatiile angajatorilor si salariatilor, iar pe de alta parte, sa conduca la diminuarea rolului organizatiilor sindicale constituite in scopul apararii drepturilor prevazute in legislatia nationala, in pactele, tratatele si conventiile internationale la care Romania este parte, precum si in contractele colective de munca si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor acestora.
"Varianta PDL este neconstitutionala pentu ca articolul 20 din Constitutie arata ca acordurile internationale sunt superioare Constitutiei in privinta drepturilor omului, iar Romania a ratificat tratate tratate internationale care recunosc dreptul minoritatilor la reprezentare sI la a fi consultate in privinta modificarii limitelor teritoriale", a explicat Parvulescu pentru Jurnalul National.
Vom putea initia motiuni de cenzura, vom participa la orice procedura constitutionala care duc la alegeri anticipate, vom putea participa la procedura de suspendare si vom initia procedura de contestare la Curtea Constitutionala si de asemenea vom participa daca va fi vorba de tratate internationale pe care Romania trebuie sa le artifice (5 cazuri);
Primaria Craiova si-a pus deoparte pentru acest an o suma imensa pentru organizarea de spectacole O apriga disputa a avut loc in sedinta de saptamana trecuta a consiliului local, pe tema banilor alocati in 2012 Serviciului "Imagine, Relatii Internationale, Purtator de cuvant, Redactie Ziar"
Se arunca in spatiul public dezinformarea ca Traian Basescu nu ar fi stiut de batalia pe cadavrul sistemului de sanatate al poporului roman dintre cartelurile internationale ale asiguratorilor de sanatate, iar legea pentru a carei sustinere s-a mai compromis politic, moral si infractional inca o data (dar ce mai conteaza?!), urma sa fie pretextul legitimarii jafului bugetului sanatatii, pentru a nu mai fi atat de flagrante abuzurile si ilegalitatile.
Proba de turnesol in relatiile internationale se da in situatii in care trebuie sa optezi transant, fiindca in joc se afla vieti omenesti, deci, drepturi fundamentale ale omului si totodata, principii de drept international.
Cotidianul Gardianul relata in 24 august 2006, despre fundatiile care au inlesnit adoptiile internationale si care au apartinut unor oameni influenti din societatea romaneasca. ... Foarte probabil ca fundatia sa nu mai fi fost utila, dupa ce in 2001 guvernul condus de Adrian Nastase a dispus intreruperea adoptiilor internationale.
google-analytics.com