Cautare

2137 de rezultate pentru "internationale" (4.19 secunde)
Euro reprezinta o rezerva de valoare sigura pentru bancile centrale internationale, utilizat pentru emiterea titlurilor de creanta in intreaga lume si acceptat la scara larga pentru plati internationale.
In paralel, el a publicat numeroase carti si zeci de lucrari in reviste internationale de prestigiu precum Sience, Physical Review B si Physical Review Letters si detine mai multe brevete de inventie. ... - Am zeci de brevete de inventie internationale.
Ucraina a inceput lucrarile la canalul Dunare - Marea Neagra pe bratul Bastroe la 11 mai 2004, iar prima etapa de constructie a fost deschisa oficial pe 26 august, in ciuda protestelor sustinute ale Romaniei si ale organizatiilor internationale de protectie a mediului.
Europarlamentarii Claire Gibault si Jean Marie Cavada au declarat joi ca au vorbit cu premierul Tariceanu despre constituirea unei comisii de reevaluare a dosarelor de adoptii internationale inchise odata cu intrarea in vigoare a moratoriului din 2001.
In scrisoarea de sesizare adresata de MAE Comitetului de Implementare este reclamat faptul ca autoritatile de la Kiev ignora in continuare recomandarile Comisiei de Ancheta Internationale pentru 2007.
Reprezentantii Consiliului National Secuiesc Harghita au declarat ieri ca independenta Tinutului Secuiesc este perfect legala, deoarece tratatele internationale la care Romania a aderat au prioritate fata de legile interne, potrivit NewsIn.
Schimbarea guvernului era previzibila, nu este un motiv pentru modificarea ratingului Romaniei, dar, dupa plecarea Monicai Macovei din fruntea ministerului, perspectivele reformelor din justitie nu mai sunt atat de bune, a declarat analistul agentiei internationale Fitch, Andrew Colquhoun.
Conform relatarii BBC Romania, Guvernul ucrainean a inaugurat traficul pe noul canal de navigatie construit in Delta Dunarii, dupa patru ani de lucrari de constructie si de dispute cu autoritatile romanesti, precum si cu mai multe institutii internationale si grupuri ecologiste.
Traian Basescu a folosit ocazia unui interviu acordat revistei franceze "Politique Internationale", pentru a-i ataca si in afara tarii pe principalii sai adversari politici.
Gusa a spus, intr-o conferinta de presa, ca "mutarea gresita" a lui Traian Basescu prin memorandumul semnat cu partea ucraineana lasa Romania descoperita in planul politicii internationale. ... Este o mutare gresita a lui Basescu, care lasa Romania descoperita in planul politicii internationale", a spus Cozmin Gusa.
Senatorul PD-L de Constanta, Dorel Onaca, a primit marti Diploma de Onoare a Fundatiei Internationale "Omenia", distinctia fiindu-i inmanata chiar de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Vladimir Tismaneanu va prezenta Raportul Final al Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania, pe 10 si 11 iunie, la Paris, in cadrul unei dezbateri si al unei mese rotunde, organizate la Palatului Béhague si Centrul de Studii si Cercetari Internationale, Sciences Po.
Conceput ca un grandios spectacol ce va impleti muzica si creatiile vestimentare cele mai luxoase situate in zona haute-cuture, adica acea moda adresata doar marilor VIP-uri internationale, cum ar fi stelele de cinema, divele muzicii internationale sau principesele alaturi de alte reprezentante ale caselor regale si ale aristocratiei de cel mai inalt nivel.
O problema esentiala dintre cele doua o constituie tranzitul de echipamente via Rusia si Asia centrala pentru trupele internationale din Afganistan. ... “In ceea ce priveste problemele internationale, as vrea sa accentuez faptul ca o colaborare cu Federatia Rusa in ceea ce priveste Orientul Mijlociu in acest moment este fundamentala.
Formatul seminarului, care reuneste atat state membre UE, cat si alte state, isi propune sa faciliteze un schimb si un transfer de expertiza si bune practici intre state aflate in diferite stadii de implementare nationala a standardelor internationale si europene in acest domeniu.
Astfel, numarul navelor straine retinute de catre inspectorii PSC din cadrul ANR in porturile romanesti, din cauza depistarii unor deficiente cu privire la respectarea normelor internationale de siguranta si securitatea navigatiei a fost, de la inceputul anului si pana in prezent, de 12, dintre care 3 nave sub pavilion strain (Georgia, Comorre si St.
canalul Bastroe - faptul ca Ucraina nu respecta reglementarile internationale de mediu, aplicarea verdictului Curtii Internationale de Justitie cu privire la delimitarea platoului continental din jurul Insulei Serpilor si modul cum este tratata minoritatea romana in Ucraina - lipsa reprezentarii parlamentare, asa cum este cazul pentru minoritatea ucraineana in Parlamentul Romaniei.
Dezbaterile care au marcat prima reuniune publica a Clubului de la Bucuresti s-au axat pe analiza unor fenomene istorice si evolutia acestora pana in prezent intr-o societate marcata de efectele crizei economice si financiare internationale.
Absolvent al facultatilor de Drept (in 1973) si Istorie-Filozofie (in 1978) de la Universitatea Bucuresti, a trecut pe rand prin mai multe functii, ca jurist, profesor, si presedinte al diferitelor organizatii care se ocupa cu dreptul si relatiile internationale.
Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei (CoE), Thomas Hammarberg (foto), cere tarilor europene sa protejeze institutia Curtii Penale Internationale, iar Statelor Unite le solicita sa nu mai submineze aceasta Curte prin acorduri bilaterale de imunitate, asa cum a semnat si cu Romania.
google-analytics.com