Cautare

2137 de rezultate pentru "internationale" (7.04 secunde)
Care sunt punctele prioritare exprimate de reprezentantii institutiilor internationale in care Romania trebuie sa actioneze rapid in perioada urmatoare?
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca, prin aceasta motiune, li se cere ministrilor Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian sa isi asume responsabilitatea, premierului sa "isi ceara scuze public" fata de cei care lucreaza la Oltchim, precum si demararea unei campanii internationale pentru a gasi investitori strategici pe care sa ii intereseze "cu adevarat" productia de la combinat.
De asemenea, seful diplomatiei romane si-a exprimat increderea in capacitatea Organizatiei Internationale a Francofoniei de a oferi "solutii pertinente si vizionare la multiplele probleme globale ale lumii contemporane, alaturi de alte organizatii internationale majore".
Acestia saluta faptul ca Uniunea Europeana este o importanta putere internationala, cu relatii bilaterale consolidate cu tari din intreaga lume, dar si cu relatii multilaterale cu organizatii internationale, in cadrul carora joaca un rol activ.
Poate nu intamplator a fost aleasa aceasta data, 19 noiembrie, cu o zi inainte de Ziua Universala a Drepturilor Copilului, mai ales ca tema din acest an a Zilei Internationale a Barbatului este "Ajutarea barbatilor si a baietilor sa aiba o viata mai lunga, mai sanatoasa si mai fericita".
Cu astfel de abordari exista riscul iminent de deterioare ireversibila a relatiilor internationale, de revenire la perioada nefasta a Razboiului rece, de reinstaurare a Cortinei de fier.
George Maior, un premier in caz de insecuritate geostrategica Daca pentru Romania apar pericole de securitate strategica, si pentru a da foarte clar garantii privind continuarea dezvoltarii democratice, a obligatiilor noastre internationale, de asemenea, putem lua in considerare si cred ca ar fi o persoana competenta in acest sens domnul George Maior, in masura in care domnia sa, asa cum a anuntat public, isi va depune demisia din functia de director al SRI dupa alegeri, a spus candidatul Ponta despre cea de-a treia optiune.
In aceasta perioada tensionata, in care principalele forte politice - guvernul si opozitia - negociaza intens, in Republica Dominicana, sub auspiciile Presedintelui Danilo Medina si ale fostului Presedinte spaniol Rodriguez Zapatero, un acord care sa conduca tara spre linistea si stabilitatea dorite, pozitia comunitatii internationale trebuie sa stimuleze tocmai conturarea unui mai bun climat in Venezuela.
Caderea dolarului este legata atit de deprecierea monedei americane pe pietele internationale, cit si de scaderea cotatiilor euro/leu. Pe pietele internationale, euro era tranzactionat ieri pentru 1,3195 dolari, dupa ce a atins un maxim istoric de 1,3202 dolari.
Motivul este "legare " dobinzii la acest tip de credit de dobinzile internationale de referinta, care variaza extrem de mult. ... raportarea la dobinzile internationale de referinta - LIBOR si EURIBOR, informeaza site-ul www.bloombiz.ro.
La electricitate, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) spune ca a luat decizia scumpirii pentru a acoperi costurile societatilor producatoare, dar si pentru ca Romania sa-si respecte angajamentele internationale asumate.
ßi asta pentru ca expertii organizatiei internationale vor sa evite o situatie in care un pret supraevaluat de o piata cu potential de crestere, dar lichiditate mica precum cea romaneasca ar permite Executivului sa refuze o oferta corecta, dar sub valoarea stabilita de cotatia bursiera.
Concret, agentiile internationale de rating ofera informatii clare privind bonitatea unui emitent prin acordarea unor calificative acestuia.
Trezoreria statului va propune institutiilor internationale care deruleaza proiecte in Romania sa lanseze pe piata interna emisiuni de obligatiuni in lei, a declarat recent, citat de Mediafax, Dragos Neacsu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP).
Sindicatele considera ca actualul Cod al Muncii este unul european si are la baza Conventiile Internationale la care Romania este parte, si pe care trebuie sa le respecte, cit si normele europene ce reglementeaza piata fortei de munca in tarile membre UE.
Petrom a luat aceasta decizie pentru a-si alinia preturile la evolutia cotatiilor internationale din aceasta saptamana ale produselor petroliere. ... Cauza acestei majorari a fost frigul din Statele Unite, dar si deprecierea dolarului, noteaza analistii pietei internationale.
Studiile internationale releva ca economia subterana rezultata din comertul cu marfa piratata reprezinta, in prezent, un sfert din economia mondiala, informeaza Ministerul Public, citat de www.bloombiz.ro.
S-au facut progrese, dar tot in tranzitie sunteti Oficialul institutiei financiare internationale a aratat ca tranzitia inca nu s-a terminat, chiar daca Romania a facut progrese, in principal in domeniul macroeconomic.
O delegatie a FMI a sosit in Romania miercuri, pentru o vizita de patru zile in cursul careia reprezentantii institutiei internationale vor purta discutii cu autoritatile de la Bucuresti privind relatia cu Fondul si integrarea Romaniei in UE.
Ca afacerea cu melci este profitabila o dovedesc chiar cotatiile internationale la bursele produselor agricole, potrivit carora pretul de referinta se situeaza intre 3,5 si 5 euro pe kilogram.
google-analytics.com