Cautare

374 de rezultate pentru "csm" (4.29 secunde)
Am propus ca incalcarile normelor de procedura sa constituie abatere disciplinara, evaluarea abaterii, gravitatea ei si modul de sanctionare fiind stabilite de CSM, potrivit atributiilor pe care le are prin lege".
Artico-lul 2 din forma adoptata de Senat a legii lustratiei prevede ca persoanele dintr-o larga categorie de fosti activisti ai aparatului comunist nu pot candida si nu pot fi alese, pe o durata de 10 ani, in functiile de presedinte al tarii, parlamentar, ministru, secretar de stat si asimilatii acestora, membru al CSM, al Curtii de Conturi, judecator al Curtii Constitutionale, director si adjunct ai Serviciilor de informatii, primar si viceprimar, consilier judetean.
Primaria a decis sa ceara stramutarea dosarului parcarilor Cronos, de la Tribunalul Deva, sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii de o presupusa implicare a unui judecator in trucarea expertizelor si chiar sa-si schimbe avocatul.
E interesant cum incearca Iohanis sa mute ponderea institutiei cu care manipuleaza de pe CSAT, care si-a pierdut credibilitatea, pe CSM!
Cu calm, eleganta si argumente imbatabile, Tudorel Toader la da la temelie presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorului general si CSM-ului.
Adrian Toni Neacsu, fost membru CSM si avocat, a declarat ca unul din doi magistrati a fost supravegheat tehnic (adica ascultat, interceptat sau filat), informeaza Stiripesurse.ro.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat ieri initiativa legislativa a Partidului Conservator care prevede ca procurorul general si procurorii-sefi directori ai principalelor directii (DNA, DIICOT etc.), precum si adjunctii si prim-adjunctii acestora sunt numiti si revocati de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), si nu la propunerea ministrului Justitiei.
Ministrul Integrarii, Anca Boagiu (PD), a criticat dur PC si UDMR pentru ca sustin proiectul legislativ de numire a procurorilor la propunerea CSM si nu a ministrului Justitiei, declarand ca cele doua formatiuni nu sunt parteneri reali de coalitie.
Monica Macovei a precizat ca pe comisarul Olli Rehn si pe directorul general pentru Extindere, Michael Leigh, ii ingrijoreaza problema integritatii membrilor CSM, lupta impotriva coruptiei si Agentia de Integritate.
Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat ieri proiectele de buget intocmite de Guvern pentru CNSAS, Ministerul Justitiei, Ministerul Public, CSM, ICCJ, Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala, Consiliul Legislativ si Autoritatea nationala de supraveghere a datelor cu caracter personal.
La 4 octombrie 2005, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat propunerile ministrului Justitiei, Monica Macovei, privind revocarea din functie a sefului Samoila Joarza si a adjunctului Ionel Slavoiu pe motiv ca ar fi tergiversat unele dosare importante, printre care cel Revolutiei si pe cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 Ultima data, Iliescu s-a intalnit cu procurorii in acest caz la 24 mai, cand a apreciat ca este o aberatie sa fie trimis in judecata in acest caz, apreciind insa ca procurorii trebuie sa faca aceasta ancheta dupa de au primit sesizari.
Totodata, Macovei a propus CSM revocarea din functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ a procurorului Marcel Sampetru.
Biletul transmis de Calin Popescu-Tariceanu lui Traian Basescu nu are consecinte juridice, iar declaratia sefului statului are raspunsul juridic in motivarea diplomatica a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) emisa in cazul telefonului dat de premier, in mai 2005, procurorului general de atunci, Ilie Botos.
Semnatarii documentului mai sustin ca, dupa ce a spus ca accepta ca reforma justitiei sa fie facuta de CSM, Macovei a dat un "prim semn de autoizolare" in Guvern.
El a facut referire la inferenta presedintelui in treburile Justitiei, prin indicarea unor cauze care ar trebui deschise, precum si la cazul CSM si la dorinta de creare a comunitatii nationale de informatii.
El a facut referire la interventia presedintelui in treburile Justitiei, prin indicarea unor cauze care ar trebui deschise, precum si la cazul CSM si la dorinta de creare a comunitatii nationale de informatii.
Presedintele de onoare al PSD a criticat, totodata, si atitudinea ministrului Justitiei, Monica Macovei, despre care a afirmat ca, impreuna cu Traian Basescu, submineaza CSM.
CSM a respins ieri un proiect de lege prin care Ministerul Justitiei ar fi dorit sa mute procurorii si magistratii de la o institutie la alta, fara ca acestia sa fie de acord.
Un alt punct slab identificat de Frunda in activitatea ministrului Macovei se refera la esecul gasirii unui numitor comun pentru initierea dialogului eficient cu CSM, Parlament si celelalte institutii.
CSM invoca decizii ale Curtii Constitutionale referitoare la neconstitutionalitatea convocarii judecatorilor in fata comisiilor parlamentare. In mod exceptional, procurorii pot participa in calitate de invitati la Comisiile parlamentare, atunci cand este necesara lamurirea unor aspecte de natura tehnica sau pentru clarificarea unor informatii de interes public.
google-analytics.com