Cautare

374 de rezultate pentru "csm" (2.92 secunde)
Este vorba despre paragrafele conform carora, in perioada mandatului, judecatorii si procurorii alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu pot desfasura activitatea de magistrat si judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nu pot fi mentinuti in functie dupa implinirea varstei de pensionare, despre dispozitiile referitoare la incetarea mandatelor de conducere ale judecatorilor si procurorilor de la Curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii, precum si ale procurorilor de la Parchetele de pe langa acestea si referitoare la durata de trei ani, de la data investirii, a mandatelor magistratilor care exercita, la data intrarii in vigoare a legii, alte functii de conducere decat cele prevazute mai sus, sau despre mentiunea conform careia mandatele judecatorilor si ale procurorilor care ocupa alte functii de conducere decat cele din cadrul Curtilor de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii inceteaza daca la data intrarii in vigoare a prezentei legi durata acestora a depasit trei ani de la investire.
ordonanta pentru modificarea legii privind prevenirea si combaterea traficului de persoane, ordonanta pentru completarea legii privind autorizarea si plata interpretilor si traducatorilor folositi de CSM, de Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, PNA.
Ca urmare, dincolo de faptul ca este absurda (si culpabila) incercarea de enclavizare a Romaniei, nu ar fi exclus ca intrega pledoarie a CSM sa aiba, de fapt, picioare de lut pe care scormonirea istoriei mai departe de Dictatul de la Viena sa le darame fara mila, in pofida aplombului maghiarilor.
„In mod evident, punerea sub controlul ministrului Justitiei, prin dreptul de a numi, practic discretionar, conducerea Parchetului, conducerea PNA, s-a vazut, chiar fara a tine seama de avizul CSM in cazul unuia dintre adjunctii procurorului general anticoruptie, creeaza premisele pentru un subiectivism care inseamna intotdeauna o dominanta politica pentru Justitie“, a subliniat presedintele Camerei Deputatilor.
Potrivit legislatiei in vigoare, procurorul general poate fi demis de catre presedintele Traian Basescu, la propunerea ministrului Justitiei si cu avizul consultativ al CSM.
Prima a avut loc la Bucuresti, cu CSM, cealalta duminica, pe teren propriu, cu Tomis Constanta. Astazi, de la ora 17.00, voleibalistele de la SCM-U (locul 7 in clasament) vor disputa meciul restant cu Unic Piatra Neamt (locul 5 in clasament) din cadrul etapei a 11-a.
Elevii lui Daniel Mogosanu vor sustine astazi, in deplasare, de la ora 12.00, un joc amical, in compania colegei de serie CSM Valcea.
In 1998, pe cand avea doar 17 ani, Cristian Chivu juca la CSM Resita si a avut o oferta tentanta din Ghencea.
Totodata, intrigat de atitudinea de "dispret si reticenta" fata de schimbare a unora dintre reprezentantii CSM, Basescu le-a solicitat membrilor Consiliului sa-si asume responsabilitatea reformei Justitiei.
Alaturi de echipa - Dunarea Calarasi - Futsal , CSM Calarasi a promovat in liga nationala de handbal masculin !! Calarasenii sunt asteptati in numar cat mai mare, din toamna, sa sustina echipele orasului in drumul lor catre performanta !
CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL - CSM CALARASI sectii: Atletism, Box, Canotaj, Kaiac-canoe, Lupte libere. CLUBUL SPORTIV SCOLAR - CSS CALARASI sectii:
Liderul PD a adaugat ca politicienii trebuie sa inteleaga sa se abtina de la orice ingerinta in actul de justitie, iar CSM trebuie sa-si sporeasca rolul de garant al independentei justitiei si de sanctionare drastica a abuzurilor si incompetentelor din actul de justitie.
Daca atacul lui Valentin Jucan m-a convins ca procedasem corect avertizind asupra Manipularii, interventia Codrutei Kovesi de la intrarea si iesirea de la CSM m-a convins si mai tare.
Formatiunea condusa de Marko Bela sustine ordonanta privind infiintarea DNA, dar vrea ca procurorul general si cei de directii sa fie numiti de CSM, si nu de ministrul Justitiei.
"Trebuie facut un proiect de lege ca procurorii sa fie numiti de CSM, iar presedintele conform Constitutiei, sa aprobe", a spus presedintele PSD, Mircea Geoana.
Conducerea Asociatiei Magistratilor din Romania a cerut in repetate randuri ca CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala, dar nu au primit nici un raspuns.
Daca e vorba de magistrati - la CSM, daca e vorba de parlamentari - la comisiile de disciplina, de functionari pu-blici - la comisiile lor de disciplina.
Potrivit primului proiect, procurorul general din cadrul Parchetului general de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi urmat sa fie numit de presedintele Romaniei la propunerea CSM, iar seful DNA si adjunctii ar fi fost propusi de ministrul Justitiei.
Initiativa parlamentarilor PSD, care prevedea ca procurorul general al Parchetului sa fie numit de seful statului la propunerea CSM, a fost respinsa.
Tocmai de aceea, oficialii indeamna ca premierul, in calitate de ministru interimar al Justitiei, si CSM sa continue sa colaboreze pentru a ajunge cat mai rapid posibil la un acord in ceea ce priveste aceste posturi.
google-analytics.com