Cautare

374 de rezultate pentru "csm" (4.16 secunde)
In conformitate cu ultimele reglementari legale, cei care vor avea obligatia sa depuna declaratii de avere sunt presedintele si membrii staffului administratiei prezidentiale, parlamentarii, ministrii, secretarii de stat, subsecretarii de stat, asimilatii acestora, precum si consilierii de stat din aparatul de lucru al premierului, membrii CSM, judecatorii, procurorii, magistratii asistenti, asimilati acestora precum si asistentii judiciari, personalul auxiliar de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor, judecatorii Curtii Constitutionale, membrii Curtii de Conturi si personalul Curtii de Conturi, presedintele Consiliului Legislativ si presedintii de sectie, Avocatul Poporului si adjunctii sai, presedintele si vicepresedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Preluarii Datelor cu Caracter Personal;
"Ii cer presedintelui Basescu ca, de urgenta, sa-i demita pe cei doi, iar domnul Tulus sa fie anchetat penal, asa cum rezulta ca merita din raportul prezentat de CSM", a spus Calimente.
Basescu a precizat, de asemenea, ca, desi priveste statutul unor judecatori, ordonanta nu are avizul CSM. Presedintele mai sustine ca premierul Tariceanu si-a rasplatit sustinatorii pentru voturile adunate impotriva motiunii.
Astfel, Parchetul cere presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru rezolvarea conflictului de natura constitutionala aparut intre Ministerul Public si Parlament.
Astfel, Parchetul cere presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru rezolvarea conflictului de natura constitutionala aparut intre Ministerul Public si Parlament.
Consiliul Superior al Magistraturii a comunicat Comisiei juridice de numiri, disciplina, imunitati si validari din cadrul Senatului Romaniei faptul ca:
"Banii se constituie venit la bugetul de stat si se duc in proportie de 70% la Ministerul Justitiei, si cate 10% la CSM, ICCJ si Parchetul ICCJ.
Alaturat acestor doua proiecte de lege, reprezentantii PC urmaresc discutarea initiativelor legislative care prevad numirea unor procurori la propunerea CSM si modificarile la Legea 10, retrimise de presedintele Traian Basescu la Parlament.
Iar asta in conditiile in care, potrivit legii, ministrul Justitiei este cel care il propune de seful DNA, CSM da avizul consultativ, iar decizia finala ii apartine presedintelui tarii.
Sa ne uitam la Parlament sau la CSM unde chiar ne confruntam cu probleme" si a mai precizat ca nu stie daca presedintele Traian Basescu o va accepta pe Monica Serbanescu ca succesor la DNA.
Geoana a precizat ca proiectul de modificare a Constitutiei face parte dintr-un pachet de masuri care sa duca la garantarea independentei justitiei, o alta initiativa ale PSD fiind solicitarea dezbaterii cu urgenta in Senat a legii de numire a procurorilor sefi de catre CSM si nu de catre presedinte, la propunerea Ministerului Justitiei.
PSD va milita, de asemenea, pentru urgentarea adoptarii in Senat a modificarilor la Legea CSM care vizeaza numirea in functii de conducere a procurorilor la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.
O a doua varianta prevede ca asupra solicitarii inceperii urmaririi penale se pronunta o comisie speciala creata, dupa modelul francez, din opt parlamentari, opt membri ai CSM si opt experti juristi.
Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la prezentarea bilantului CSM pe 2008, ca decizia este sa se mearga pe ideea asumarii raspunderii Guvernului pentru Codurile civil, penal, precum si pe cele de procedura penala si civila.
La acestea se adauga bugetele Academiei Romane, ANSVSA, Secretariatului de Stat pentru problemele Revolutionarilor din decembrie 1989, Oficiului National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor, ORNISS, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Agerpres, ICR, SRR si SRTV si ale CSM, AEP si ANRM.
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in sedinta de pe 2 aprilie, incetarea detasarii pentru cei cinci procurori care lucrau la Directia Generala Anticoruptie.
"In fata pericolului ca Romania sa fie supusa sanctiunilor UE si in apropierea unei noi evaluari din partea Comisiei Europene, va solicitam ca de urgenta sa convocati o intrunire a factorilor responsabili - prim-ministru, ministrul Justitiei, Procurorul General, presedintele CSM s.
Astazi si CSM a pierdut un proces la Curtea Constitutionala. Acesta este motivul pentru care in Justitie e o stare de criza:
El a aparut ulterior, la presiunea fostului ministru al Justitiei numit de Traian Basescu, impreuna cu care, de altfel, au decis sa elimine rolul CSM-ului privind numirea sefilor Parchetului, rezervandu-si pentru ei doi aceasta prerogativa, contrar intelegerilor anterioare cu Uniunea Europeana.
Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, saptamana trecuta, propunerile facute de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pentru ocuparea functiilor de conducere din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
google-analytics.com