Cautare

133 de rezultate pentru "turg" (3.12 secunde)
Mediafax:
Sfantul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a nascut in anul 1846, in localitatea Silivria, in apropiere de Constantinopol. SFANTUL NECTARIE a trecut la cele vesnice in noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind inmormantat in ctitoria sa, din insula Eghina:
Anul calendaristic incepe miercuri cu sarbatoarea Sfantului Vasile cel Mare - episcop de Cezareea, unul dintre cei mai importanti sfinti ai Bisericii Ortodoxe si, in acelasi timp, primul ierarh care a intemeiat, pe langa biserici, spitale si aziluri pentru saraci.
www.crestinortodox.ro informeaza: Marele Meteor, adica Manastirea Schimbarea la Fata a lui Hristos, este cea mai cunoscuta manastire a Complexului monahal de la Meteora;
Valentin Nicolau, proprietar al Editurii Nemira si fost sef al Televiziunii Romane, scriitor si dramaturg, a murit. Decesul a fost declarat dupa 45 de minute in care s-au facut manevre de resuscitare.
www.despre-grecia.ro informeaza: De insula Kefalonia ne leaga pe noi romanii, bunicul patern al marelui nostru dramaturg Ion Luca Caragiale, care s-a nascut in aceste locuri.
B365.RO / PASTELE CATOLIC 2015: Aproape 1 milion de catolici sarbatoresc duminica PASTELE PASTELE CATOLIC 2015: Aproximativ un milion de catolici din Romania sarbatoresc duminica Pastele, iar sambata noapte vor participa la celebrarea solemna a Vigiliei Pascale.
Gandul: Cinci linii de autobuz din Capitala circula in noaptea de Inviere la catolici Cinci linii de autobuz din Capitala circula in noaptea sambata spre duminica, cu ocazia Pastelui Catolic, pentru preluarea credinciosilor care participa la slujba de Inviere.
Sfantul Stefan, primul diacon si martir al Bisericii Sfantul Stefan este praznuit pe 27 decembrie, in a treia zi dupa Nasterea Domnului.
mariustuca.ro: Duminica, Procesiunea de Florii a credinciosilor romano-catolici (Autoare:
Casa Maicii Domnului, aflata intr-un frumos parc localizat intre Efes si Seljuk, este socotita, conform traditiei locului, drept locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti.
Economica.net informeaza: Scotia a inceput pregatirile pentru un nou referendum privind independenta de Marea Britanie.Scotia isi vede viitorul in Uniunea Europeana.
Actualitatea de Calarasi si Adevarul informeaza: Calarasenii sunt invitati de Sf. Maria la Ziua Marinei, pe faleza orasului, la distractie A intrat deja in traditia comunitatii calarasene ca, in fiecare an, pe 15 august, sa fie sarbatorita Ziua Marinei.
www.libertatea.ro informeaza: Patriarhul Daniel a oficiat, duminica, impreuna cu mai multi ierarhi, preoti si diaconi, prima Sfanta Liturghie la Catedrala Nationala.
SINTEZA: Iataganul turcesc ia locul sabiei lui Damocles Marius Avram si Caius Chiorean, intr-o convorbire cu profesorul Tasin Gemil (Continuare) O alta posibila lovitura de stat, fatala pentru Erdogan Sinteza:
Preotul Wilhelm Danca, decanul Facultatii de Teologie catolica din Universitatea Bucuresti, a publicat pe pagina sa de Facebook un articol initulat:
Radio Romania: Oameni & Fapte - 21 Iunie 2018 - Este cea de-a 172-a zi a lui 2018. Au ramas 193 de zile pana la sfarsitul anului.
MAGAZIN: Vaticanul si civilizatiile extraterestre (Autor: DAN D. FARCAS) In decembrie 2017, Departamentul Apararii din S.U.A. a publicat un raport continand un punct de vedere credibil cu privire la observatiile OZN.
MEDIAFAX: Sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului: Mii de oameni au venit la slujba. Programul evenimentelor/ Restrictii de trafic in Capitala Catedrala Mantuirii Neamului va fi sfintita duminica de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si Patriarhul Daniel, alaturi de care se vor afla mai multi ierarhi romani si straini.
In conformitate cu traditia crestina, in doua municipii importante de la Dunarea de Jos - Calarasi s si Braila - se organizeaza anual Sarbatoarea Bobotezei.
google-analytics.com