www.despre-grecia.ro informeaza: De insula Kefalonia ne leaga pe noi romanii, bunicul patern al marelui nostru dramaturg Ion Luca Caragiale, care s-a nascut in aceste locuri.
Insula este situata in Marea Ionica si la nord-est de aceasta se gaseste Insula Ithaca. Zona este una de intensa seismicitate, cel mai puternic cutremur datand din anul 1953, cand au fost distruse aproape toate cladirile, cu exceptia Fiscardo situata in nordul insulei. Cele mai cunoscute atractii naturale ale Kefaloniei sunt Lacul Melissani, Pesterile Drogarati si Laguna Koutavos in Argostoli. Pe insula exista o flora si o fauna diversa, cu specii rare. O parte din aceasta a fost inscrisa in programul Natura 2000 al Uniunii Europene, ca zona protejata. Pe insula se inalta munti maiestuosi cum este Muntele Ainos de 1.628 m pe ale carui creste se afla un intins parc natural. In aceasta insula traieste si o populatie de broaste testoase certarete, in apropierea plajei Kaminia, care este protejata de Societatea de protectie a broastelor marine.
Pe insula s-au dezvoltat mai multe orase. Pe langa capitala Argostoli, principalul oras este Lixouri situat in Peninsula Paliki. Al treilea oras ca marime Sami, are cel mai important port. Pe langa acestea sunt orasele construite in jurul porturilor pe care le detin. In Kefalonia calatorul gaseste importante vestigii datand din paleolitic, apoi din era miceniana, trecand prin ocupatia venetiana din evul mediu, ocupatiile franceza si engleza pana la unirea cu Grecia in 1864. De mare interes turistic datorita dotarilor hoteliere si de loisir, sunt mai multe statiuni dezvoltate in jurul celor mai frumoase plaje ale insulei: statiunea Lassi situata la numai 3 km de capitala care detine mai multe plaje cu nisip fin, impanzita de restaurante, baruri si hoteluri si unde se practica sporturi nautice.

Statiunea este la distanta mica de aeroport si pozitionarea sa in centrul insulei o face usor accesibila din orice punct. Statiunea Lixouri are propria plaja si un golf superb cu o mica plaja cu nisip fin. Statiunea Lourdas desi mica este plina de atmosfera specifica vacantelor, cu un sirag de golfulete si mici plaje cu nisip auriu, dealuri strabatute de mai multe trasee printr-un peisaj deosebit si o viata de noapte animata de petreceri. Skala este cea mai mare si mai populata statiune cu plaje superbe si multe facilitati turistice moderne, destinatie ideala pentru familiile cu copii si atractiva si prin vestigiile arheologice si testoasele caretta caretta de pe plaja Potamaki. Uimitoare este plaja Sami din orasul cu acelasi nume, cu apele limpezi, albastre si stancile albe care inconjoara golful.