Mediafax: Gabriela Firea vrea o lege de includere a unor spatii pentru after school in proiectele viitoarelor biserici

Senatoarea PSD Gabriela Firea declara ca va sustine o propunere legislativa pentru includerea in proiectele viitoarelor lacasuri de cult a unor spatii pentru after school si scoala de duminica, initiativa urmand sa prevada si construirea unor astfel de spatii in apropierea bisericilor existente.
Ea precizeaza, intr-un comunicat, ca a avut "bucuria si privilegiul de a participa, in ultimele zile, la doua evenimente incarcate de spritualitate - Sarbatoarea Sf. Cuvioase Parascheva de la Iasi si oficierea Sfantei Liturghii de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la Catedrala din Voluntari, care poarta Hramul Sfintei Parascheva, ocrotitoarea orasului".
"Am fost impresionata de numarul mare al credinciosilor prezenti la fiecare dintre aceste evenimente, dovada a rolului extraordinar de important pe care il are credinta in sufletul romanilor. Dar, mai ales, am fost bucuroasa sa constat ca se aflau acolo multi copii si tineri. Ei mi-au reamintit de pelerinajele pe care le-am facut in copilarie alaturi de familia mea, de entuziasmul cu care asteptam sa mergem impreuna la Liturghie, de seriozitatea cu care ascultam invataturile despre credinta ale bunicii", afirma Firea.
Ea anunta ca a decis sa se implice, alaturi de reprezentanti ai bisericii si ai societatii civile, in realizarea unei propuneri legislative de modificare a legislatiei din domeniul cultelor.
"Concret, initiativa noastra vizeaza includerea in proiectele viitoarelor lacasuri de cult a unor spatii pentru after school si scoala de duminica. In cazul bisericilor existente, astfel de spatii vor putea fi construite in apropiere. Este un demers cu atat mai important cu cat stim cu totii cat de multe sunt problemele, provocarile si dificultatile din domeniul educatiei din Romania. Iar aceste obstacole se reflecta direct asupra copiilor Romaniei", afirma Firea.