Cautare

823 de rezultate pentru "moneda pictata" (2.76 secunde)
Bratarile sunt din sticla de murano pictata - la 25 RON, avem si magneti din lemn de tei, pe care am aplicat plante naturale pictate de noi, sararite pictate traditional cu motive sasesti - la 140 RON, cutie de bijuterii pictata - la 120 RON, spargatoare de nuci pictate, suport de facturi, cu un sertar, blidar, unde putem aseza cateva farfurii, candela cu simbolul soarelui, cu simbolul funiei - la 140 RON si lingurarul, la 400 RON, dar si linguri de lemn - baiat si fata.
tesatoare, iconari, cusatorese, negustori cu mobilier si unelte taranesti, dar si tineri artisti cu bijuterie, obiecte casnice si de decor, vestimentatie pictata manual, sticla pictata, jucarii, ceramica si obiecte decorative.
BNR intentioneaza sa achizitioneze, printre altele, o moneda de 1 leu din 1881 inscriptionata pe avers: "Carol I Domnul Romaniei", o moneda de 1 leu din 1881 inscriptionata pe avers: "Carol I Rege al Romaniei", o moneda de 250 de lei din 1941 cu muchie inscriptionata:
Dupa ce a tot pierdut teren in fata leului, moneda americana a coborat sub pragul de 30.000 de lei, iar cursul de referinta, 29.867 de lei, anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) reprezinta minimul din ultimii trei ani si trei luni.
Moneda nationala reprezinta un simbol al suveranitatii unui stat. Plecand de la aceasta premisa, moneda nationala a Romaniei ar trebui sa fie respectata de orice persoana fizica sau juridica ce locuieste sau isi desfasoara activitatea pe teritoriul tarii noastre.
Analistii economici sunt de parere ca ideal ar fi ca cei care doresc sa-si deschida conturi in valuta, sa aiba si un cont in moneda nationala, asta pentru a preintampina orice surpriza neplacuta, tinand seama de tendintele fluctuante ale valutelor.
Astfel, in noiembrie, plasamentele in valuta calculate in lei arata o scadere, ca urmare a aprecierii puternice consemnate de moneda nationala.
Initial, in primele momente ale sedintei de ieri, moneda europeana a atins un minimum de 34.700 de lei, nivel la care BNR a intervenit in piata si a inceput sa cumpere surplusul de valuta de pe piata.
Dupa ce a lansat ieri in premiera replica dupa moneda dacica de tip “koson“, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va mai avea in acest an alte trei emisiuni numismatice legate de anul 2005.
Oficialii de la Bucuresti avanseaza date diferite privind trecerea la moneda euro, perioada estimata fiind cuprinsa intre doi si zece ani dupa ce Romania va adera la Uniunea Europeana, in 2007, transmite Reuters.
Partea buna este ca angajatii cu salarii in moneda nationala castiga mai bine pentru ca platesc fie rate la casa sau masina mai mici, chirii reduse sau pur si simplu pentru ca pot importa mai ieftin.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a intervenit ieri pentru a doua oara consecutiv pe piata valutara interbancara pentru a deprecia moneda nationala prin cumparari de valuta. ... De remarcat ca moneda unica europeana a castigat in numai doua zile peste 13,60 bani.
Banca Centrala a motivat recurgerea la aceasta masura deoarece 60% din imprumuturile contractate sint in valuta, in timp ce majoritatea economiilor sint in moneda nationala.
Moneda nationala incheie primul an dupa 1989 cu apreciere in termeni reali in raport cu principalele monede de referinta, euro si dolar. ... Astfel, datele ne arata pozitia leului care inregistreaza un castig de 7,6% comparativ cu moneda europeana si o pierdere de 6,25% fata de dolar.
Moneda unica europeana a picat ieri sub pragul de 3,5 lei, BNR anuntand un curs de referinta de 3,4954 lei pentru un euro. ... Moneda unica europeana a coborat ieri previzibil dupa cateva sedinte de tranzactionare in care parca a incercat pragul de 3,5 lei.
Semnalul a fost dat la jumatatea acestei saptamani, cand moneda unica europeana s-a plasat la cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni fata de dolar, pe fondul speculatiilor privind o eventuala majorare a ratei dobanzii in zona euro in mai.
Conform specialistilor, ca si in cazul celorlalte credite, recomandarea este ca imprumutul sa se faca in moneda in care sunteti renumerat sau la care salariul este indexat, pentru a evita riscurile deprecierii monedei nationale (daca valuta imprumutului se apreciaza, rata lunara va fi mai mare - si invers).
Drept urmare, cel mai probabil, o parte din craiovenii care au contractat credite cu dobanda variabila in moneda unica vor plati rate mai mari. ... Joia trecuta, dobanda de referinta pentru moneda unica europeana a atins cel mai inalt nivel din utlimii patru ani - 3,25%.
Aprecierea de ieri a leului fata de moneda europeana se datoreaza, in opinia dealerilor, investitiilor straine din regiune. ... Fata de dolarul american, care era cotat in sedinta precedenta la 2,7907 lei, moneda nationala s-a depreciat, la sfarsitul sedintei de ieri un dolar urcand la 2,7933.
Moneda nationala domina piata valutara intr-o perioada cand de regula cursul leului se prabusea in fata euro si a dolarului american. ... Moneda nationala a castigat constant teren in fata dolarului in aceasta saptamana. De la 2,66 RON vinerea trecuta, moneda americana a ajuns ieri la 2,6 RON.
google-analytics.com