Cautare

1351 de rezultate pentru "moldova" (3.70 secunde)
Vitalie Ciobanu, redactor-sef al revistei Contrafort si comentator la Radio Europa Libera) Exista in acest moment in Moldova o apriga dezbatere pe scena politica, in media, pe retelele de socializare in jurul dilemei:
Infratire istorica intre localitatile din Romania si cele din Republica Moldova. ... La eveniment au fost invitati si 450 de primari din Republica Moldova, care s-au prins in hora unirii pe pod.
Planul Kievului prevede alegeri regionale si apoi acordarea unui statut special Transnistriei sub egida Rusiei, Ucrainei, OSCE, Republicii Moldova (si, eventual, a UE si SUA).
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, surprinde din nou printr-o initiativa indrazneata.
Vizita de sambata a presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin (foto), la Bucuresti s-a inscris pe linia „dezghetului“ provocat de Traian Basescu cu prilejul primei sale vizite la Chisinau.
Vizita prezidentiala in Moldova a debutat in scandarile entuziaste ale catorva zeci de persoane ce-l asteptau pe Basescu la sediul Presedintiei Republicii Moldova. ... In urma discutiilor, a fost gasita si rezolvarea stringentei, prin hotararea de a se crea doua consulate romanesti temporare in Moldova, in orasele Balti si Cahul.
Plecand de la propunerea lui Traian Basescu "doua state, o natiune", presedintele Republicii Moldova acuza autoritatile de la Bucuresti ca ar controla problema identitatilor etnice printr-o politica "impusa de sus".
Presedintii Rusiei, Republicii Moldova si Transnistriei au promis miercuri sa actioneze pentru gasirea unei solutii in conflictul transnistrean, au informat agentiile ruse. ... Moldova. ... Moldova pledeaza pentru crearea unui stat unitar", a explicat el, dupa intalnirea cu Medvedev si Voronin. ... Moldova, obtinand o ampla autonomie.
Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Filip Teodorescu (foto), a fost convocat vineri la Ministerul moldovean de Externe, unde i s-a cerut sa transmita Bucurestiului sa nu permita deplasarea in masa a cetatenilor romani in tara vecina inaintea alegerilor din 5 aprilie.
Moldova a obtinut in noul parlament 60 de locuri, ceea ce inseamna ca are un vot mai putin decat majoritatea necesara pentru a impune candidatura dorita pentru postul de sef al statului, potrivit rezultatelor finale oficiale ale alegerilor din 5 aprilie.
La Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a avut loc, joi, o sesiune extraordinara dedicata evenimentelor de la frontiera estica a Uniunii Europene, fiind subliniata necesitatea ca institutiile europene sa urmareasca atent situatia din Republica Moldova .
Autoritatile din Republica Moldova au refuzat sa se intalneasca la Chisinau cu membrii Comisiei Parlamentului European, care va analiza evenimentele petrecute dupa alegerile din 5 aprilie, potrivit declaratiilor europarlamentarului Marian Jean Marinescu."Din ultima comunicare pe care am primit-o, am inteles ca autoritatile moldovene refuza sa intalneasca delegatii Parlamentului European.
Parlamentul Republicii Moldova nu a reusit nici ieri sa-l aleaga pe seful statului, dupa ce deputatii opozitiei s-au retras de la vot, asa cum au procedat si la prima incercare de alegere a presedintelui, cea din 20 mai.
Presedintele moldovean in exercitiu, Vladimir Voronin (foto), a acuzat sambata Uniunea Europeana ca ridica o "cortina de fier" pentru a tine la distanta Republica Moldova, tara cea mai saraca din Europa, si a cerut Bucurestiului sa nu mai distribuie pasapoarte romanesti moldovenilor.
Schimburile noastre comerciale cresc, contactele politice au o frecventa foarte mare, numai anul acesta au existat cel putin cinci - sase vizite ale ministrilor romani la Moscova pentru a stabili elemente de cooperare si va mai spun un lucru, nu cred ca Moscova este atat de angajata alaturi de Voronin pentru a fi ostila Romaniei datorita relatiilor Romania-Moldova.
Presa rusa apreciaza ca vineri, "in Republica Moldova a avut loc, de facto, o revolutie anticomunista de catifea", iar inlaturarea comunistilor de la putere este inevitabila. Vineri, "28 august, in Republica Moldova a avut loc, de facto, o revolutie anticomunista de catifea!
red.) in loc de CAHUL (oras din Republica Moldova n.red.). Declaratiile au fost facute pe Aeroportul Otopeni inaintea plecarii in Republica Moldova. ... "Ma voi intalni cu partidele din parlament, voi vizita si KABULUL", a spus seful statului in expunerea programului sau din Republica Moldova.
Potrivit exit poll-ului IRES, realizat la comanda Publika TV, Partidul Liberal-Democrat Moldovean (PLDM) s-a clasat pe primul loc in urma alegerilor din Republica Moldova, obtinand 34,4% din voturi.
Publicatia face o trecere in revista a evenimentelor istorice din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, scriind ca "la 22 iunie 1941 trupele romanesti, impreuna cu cele germane, au trecut frontiera in URSS ocupand mai tarziu parti considerabile din Moldova si Ucraina, inclusiv Odesa si Nikolaev".
Romania si Republica Moldova vor organiza in 2013 aplicatii comune de comandament si stat major, schimb de observatori in procesul de instruire a fortelor, consultanta la capitolul politici si planificare a apararii, au convenit astazi ministrii apararii ai celor doua state, Corneliu Dobritoiu si Vitalie Marinuta, in cadrul unei convorbiri telefonice.
google-analytics.com