Presedintele Traian Basescu a spus ca va vizita noul consulat al Romaniei din KABUL (capitala Afganistanului n. red.) in loc de CAHUL (oras din Republica Moldova n.red.). Declaratiile au fost facute pe Aeroportul Otopeni inaintea plecarii in Republica Moldova. Presedintele a confundat Cahulul cu capitala Afganistanului, Kabul.
"Ma voi intalni cu partidele din parlament, voi vizita si KABULUL", a spus seful statului in expunerea programului sau din Republica Moldova.
De fapt, presedintele se referea la CAHUL, un oras situat in partea de sud-vest a Republicii Moldova, aproape de frontiera cu Romania. Cahulul se afla la 175 de km de Chisinau si are 40 mii de locuitori. Cahul este centrul administrativ al raionului cu acelasi nume.
Presedintele a persistat insa in confuzie.
Kabul este capitala Afganistanului. Se afla la peste 3800 de kilometri de Bucuresti si are o populasie estimata intre 2 si 4 milioane de locuitori.
Presedintele Traian Basescu a fost intampinat la Chisinau, la coborarea din aeronava prezidentiala, cu paine si sare de catre presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Intre cei doi va avea loc o discutie tete-a-tete.
Traian Basescu va mai avea astazi intrevederi cu premierul Vlad Filat, cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, precum si cu lideri si reprezentanti ai grupurilor parlamentare.
Joi, Traian Basescu si Mihai Ghimpu se vor deplasa la Cahul, unde vor vizita Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul si viitorul sediu al Consulatului Romaniei.