Vizita de sambata a presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin (foto), la Bucuresti s-a inscris pe linia „dezghetului“ provocat de Traian Basescu cu prilejul primei sale vizite la Chisinau. Discutiile dintre cei doi sefi de stat s-au axat pe probleama Transnistriei, dar si pe modul in care Romania poate ajuta Moldova pentru depasirea unor dificultati energetice „In Kosovo, trebuie sa se creeze un precedent favorabil rezolvarii problemei transnistrene. Chisinaul trebuie sa dobandeasca control politic asupra intregului teritoriu, in conformitate cu Constitutia Republicii Moldova“, a declarat Basescu la finalul intrevederii avute cu omologul sau moldovean.
Presedintele Basescu i-a dat asigurari lui Voronin ca tara noastra va sprijini Republica Moldova daca preturile la gaze si la energie electrica vor creste excesiv in tara vecina. „Romania are resurse sa faca acest lucru si avem capacitati disponibile pentru a putea ajuta tara vecina“, a declarat Basescu.
Dupa convorbirile de la Cotroceni, cei doi sefi de stat au participat la inaugurarea Targului vinului moldovenesc, din Piata Constitutiei.