Desi este extrem de ocupat in aceasta perioada cu desfasurarea celei de a 15 a editii a conceptului concurs Slabeste sigur si natural pe care o organizeaza si o coordoneaza, specialistul in fitness Mihai Dragomir a gasit timp si pentru a raspunde in exclusivitate pentru www.estiri.ro.
La 45 de ani, Mihai Dragomir arata la fel de bine ca la douazeci si ne-a promis sa revina curand intr-un nou interviu, pentru a raspunde cum sa reintram in forma dupa mesele abundente de sarbatori si pentru a ne spune care sunt secretele tineretii fara batranete.

- Multe persoane sunt interesate sa afle cum decurge o zi din viata unui antrenor. Cine este Mihai Dragomir in viata de zi cu zi?
Mihai Dragomir: - Nu prea-mi place sa vorbesc despre mine, asa ca in doua vorbe ca sa va raspund totusi la intrebare - sunt un devorator de oxigen, melancolic incurabil, un visator, un indragostit de frumos si de natura. Treaba cu antrenorul: azi sunt milioane de antrenori scoliti la colt de bloc - nu vreau sa ma leg acum de aceasta moda, dar lipsit de modestie va pot informa ca dupa 25 de ani de cariera sunt Antrenor Maestru al Sportului " zilele vietii mele decurg altfel.
- Povestiti-ne despre cariera dvs.
Mihai Dragomir: - Pentru o cariera construita in 25 de ani am nevoie de mult spatiu si timp ca sa va povestesc, asa ca aleg sa fiu scurt: sportiv de performanta, multiple diplome si trofee, membru FRCF si antrenor de fitness din 1996, arbitru national si intrenational, profesor antrenor specialist in fitness, numit de IFBB Promotor al Fitness-ului in Romania, creator al singurului concept de fitness anti aging din tara Cardio Mix Fitness Anti Aging Concept si ma opresc aici pentru ca am promis ca voi fi scurt.
- Ce va place cel mai mult la meseria dvs.?
Mihai Dragomir: - Desi munca cu omul este cea mai grea satisfactia este mare atunci cand apar rezultatele. Nu poti sa nu fii satisfacut atunci cand si peste ani clientii, pacientii sau elevii inca iti multumesc. Mesajul meu catre toti este sa inceapa un program de miscare si de viata sanatoasa cat mai curand! Sanatatea trebuie sa fie prioritatea numarul 1, mai ales in aceste vremuri in care aparent timp nu mai exista, multi au cel putin doua job-uri, toti alearga dupa cariera si bani, iar astfel efectele negative ale modului de viata haotic, dezechilibrat ajung de la varste fragede sa ne alerge ele.
- Ce pasiuni are omul Mihai Dragomir?
Mihai Dragomir: - Marea mea pasiune este fitness-ul (cel adevarat de care foarte putini au cunostinta, pentru ca majoritatea traiesc in confuzie, promoveaza comercialul si eroneaza grav lucrurile), cant, scriu, pictez. Sunt pasionat de natura si de tot ceea ce este frumos si in egala masura de masinaria numita OM.
- Ce il face pe un barbat fericit/pe o femeie fericita?
Mihai Dragomir: - Este greu de spus, pentru ca doi oameni nu sunt la fel, iar in zilele de astazi fericirea poate fi inteleasa in mai multe feluri " bani, masini, operatii estetice, haine, bijuterii etc. In mod normal lucrurile sunt simple - femeia ar trebui sa faca fericit barbatul, iar barbatul sa faca fericita femeia. Trebuie sa invatam sa ne bucuram de fiecare lucru cat de mic si sa il traim la maxim. Cred ca sunt foarte putine persoane care pot spune ca au intalnit cu adevarat fericirea. Oriucum am descoperit in timp ca daca intrebi: Esti fericit? Majoritatea raspund cu DA. Daca continui sa intrebi si Cum? sau De ce ? atunci lucrurile se complica sau devin mute pentru ca in realitate sau in profunzime multi nu stiu despre ce este vorba. Eu recunosc ca am inceput sa-mi traiesc fericirea si viata, abia de la 40 de ani.
0 Povesti-ne mai multe despre programele speciale pe care le-ati creat si modul in care au fost ele dezvoltate.
Mihai Dragomir: - In 2006 am lansat oficial pe piata Conceptul de fitness anti-aging Cardio Mix- primul si singurul concept de fitess anti-aging din tara. Cardio Mix este un concept profesionist, cu impact direct asupra corpului si a mintii, un concept revolutionar de miscare, educatie nutritionala si psiho-fizica, cu efect anti aging demonstrabil si demonstrat. Cardio Mix are la baza PREVENTIA si PROTEJAREA organismul uman, oferind solutii clare pentru integrarea persoanelor, idiferent de varsta, intr-un mod de viata cat mai natural si sanatos. Este un concept foarte intelligent, care nu a intarziat sa fie recunoscut (si mai mult apreciat) la nivel mondial, unde cultura si pregatirea fizica au o baza mai solida decat in Romania! Si nu este singurul proiect, campanie sau program initiat de mine, dar tin in mod special sa il mentionez direct, deorece este proiectul meu de suflet.
- Cartile dvs., care au ca tema modul de viata sanatos, se bucura de un succes mare.
Dati cateva sfaturi din ele.
Mihai Dragomir: - Am scris cartile la indemnul prietenilor si elevilor mei. M-am gandit ca acest concept creat de mine, Cardio Mix, trebuie sa fie accesibil si celor care isi doresc cu adevarat sa schimbe ceva in viata lor, dar nu au un punct de plecare, dar si celor care nu-si pot permite, financiar vorbind, un specialist. Am punctat trei elemente de larg interes pentru cei direct interesati de adoptarea unui mod de viata corect si sanatos: activitate mentala intensa, alimentatie echilibrata si pregatire psiho-fizica specifica, adaptata. Anul acesta am decis ca a venit timpul si pentru lansarea unui dvd cu exercitii fitness, iar luna ianuarie a lui 2015 am adus pe piata FIT BIO MIX, un complex de exercitii din cadrul conceptului Cardio Mix, exercitii utile si accesibile, care se pot efectua oriunde si oricand.
- Un mesaj pentru toti cititorii.
Mihai Dragomir: - Sa-si asculte corpul si sa comunice cu el, sa-i acorde mai multa atentie. Sa ramana sanatosi ca sa se poata bucura de viata.