Cautare

64 de rezultate pentru "luceafaru" (2.99 secunde)
LUCEAFARUL: Scriitori botosaneni. Gabriela Negreanu (Autor: Ion Istrate) Text preluate din vol. Scriitori si publicisti botosaneni. Dictionar biobibliografic, Silvia Lazarovici, Ed.
REFERATE: Gabriela Negreanu, opera literara NEGREANU Gabriela (numele la nastere Gabriela Vasilache; prin casatorie, Negreanu), se naste la 6 iul.
CULTURA: Gabriela Negreanu - totul sau nimic (Autor: ALEX. STEFANESCU) Cultura literara. NR. 270 din 22-aprilie-2010 Addenda la Istoria literaturii romane contemporane Gabriela Negreanu s-a nascut la 6 iulie 1947 la Bucuresti.
Alexandru Brad, fost profesor al Facultatii de Ziaristica, s-a stins din viata la varsta de 81 de ani, la numai cateva zile de la decesul fratelui acestuia, diplomatul si scriitorul Ion Brad.
La 5 ani de la moartea lui Alexandru Ioan Grosu, la Galeria Elite Prof Art Gallery a avut loc vernisajul unei noi expozitii de sculptura si pictura, in memoriam Alexandru Ioan Grosu, invitat Mihail Gavril.
Revista Magazin informeaza: Revista RUFOR (1994-1996) (Autor: DAN D.
MAGAZIN: O intalnire de gradul III in 1939 (Autor: DAN D. FARCAS) Pe George Parvu, doctor in geologie, din Bucuresti, il cunosc din 2015 si nu am motive sa ma indoiesc de sinceritatea lui.
Doliu in teatrul romanesc! Actrita Giliola Motoi a murit, vineri noapte, in urma unui stop cardio-respirator, potrivit adevarul.ro. Slujba de inmormantare va avea loc la Biserica Sf.
Astazi, 15 ianuarie, se implinesc 169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu. De-a lungul vietii, poetul si ziaristul Mihai Eminescu a trecut prin fel de fel de orase din Romania.
Fara indoiala, Ion Iliescu este un om sortit sa intre in istoria Romaniei de la cumpana secolelor. Admiratorii sai infocati si-ar dori probabil ca omul care a avut un rol decisiv in soarta tarii din ultimii 15 ani sa fie chiar canonizat.
Nu stiu daca va mai amintiti cum arata Bucurestiul anului 1990, pe la jumatatea lunii iunie. Si chiar daca va amintiti doar ce ati vazut la televizor, este egal cu zero.
Partidul National Liberal este pe val - spun chiar liberalii, care se pregatesc de Congres, deci de alegerea unui presedinte al acestei formatiuni politice.
Cuvintele ii apartin fostului presedinte al Romaniei, cind a fost intrebat de cercetarea sa vizavi de mineriada.
Cãlãul prins cu cuþitul murdar de sange vrea sã pozeze ca victimã.
Cei din generatiile care au fost la scoala inainte de 1989 au auzit, fara nici o indoiala, relatarile despre faptele de vitejie ale tovarasului Nicolae Ceausescu din perioada tineretii sale „revolutionare“.
Saracul Miron! Cozma, nu Mitrea… Persoana publica, dar o biata unealta in mainile cui e la putere si are nevoie de el.
Daca ar fi ca perioada deschisa de evenimentele din decembrie a€™89 sa poarte un nume, unul ar putea fi, fara indoiala, a€žepoca tupeuluia€œ.
Este riscant, in ziua de azi, sa scrii ceva despre Eminescu. Cu atit mai riscant cu cit o mina de initiati aniverseaza, alaturi de o alta mina de politicieni ipocriti, mai mult de un veac jumatate de la nasterea poetului national.
Greu de imaginat cum ar fi aratat Romania daca acum mai bine de 16 ani domnul Ion Iliescu nu s-ar fi cocotat pe valul evenimentelor si nu ne-ar fi adus o pretinsa liniste sociala (teribil de violenta) in schimbul unui pretins "razboi civil".
M-a sunat un social-democrat intr-o seara. Telefon de complezenta, cica. De fapt, il rodea pe om nostalgia. Si aducerile-aminte. Unii colegi, a zis social-democratul, vor acum sa fie iubiti de Iliescu.
google-analytics.com