Cautare

135 de rezultate pentru "fran elvetian" (3.00 secunde)
- Era in 1999 si, cu prilejul implinirii unui deceniu de la Operation Villages Roumains” (acea miscare europeana care incerca in 1988-1989 sa salveze de la demolare satele romanesti, infratindu-le cu sate din Occident) televiziunea publica din Geneva, o saptamana intreaga, a invitat in fiecare zi reprezentantii cate unui sat elvetian care fusesera dupa revolutie in Romania sa cunoasca si sa ajute satul romanesc pe care, cu un deceniu in urma, il alesesera la intamplare pe harta.
Nuntiatura apostolica din Bucuresti a fost ridicata in 1901 de Arhiepiscopul de Bucuresti Francisc Xaveriu de Hornstein, preot elvetian, cu bani din partea tarii sale si cu o subventie din partea Regelui Carol I.
Nuntiatura apostolica din Bucuresti a fost ridicata in 1901 de Arhiepiscopul de Bucuresti Francisc Xaveriu de Hornstein, preot elvetian, cu bani din partea tarii sale si cu o subventie din partea Regelui Carol I.
Sa ne amintim cateva repere din activitatea fostului functionar, Albert Einstein, la Biroul elvetian de Patente (Marci), unde se angajase din 1900 si pentru care anul 1905 avea sa fie un adevarat annus mirabilis (an minune).
El a abolit califatul in martie 1924, scolile religioase au fost desfiintate, la fel si legea musulmana (Sharia), care a fost inlocuita de codul civil elvetian, codul penal italian si codul comercial german.
Relatand insa istoria terorii si terorismului odata cu intrarea in epoca moderna, politologul elvetian Ami Jacques Rapin stabileste ca punct de reper epoca Terorii sau Dictatura iacobina avandu l ca protagonist pe Robespierre.
Senatorul elvetian Dick Marty a prezentat ieri la Paris, in cadrul unei conferinte de presa, concluziile raportului sau privind suspiciunile ce planeaza asupra unor state europene care au colaborat cu CIA in transportul si detentia ilegala a unor persoane banuite de terorism.
ELVETIA Elvetia isi are si ea separatistii sai. Frontul pentru Eliberarea Yurei, in prezent un canton elvetian, cere de mai bine de 30 de ani independenta acestuia.
Norica Nicolai si vicepresedintele comisiei, senatorul PSD George Maior, au negat afirmatiile speculate in presa straina si pe cele prezentate, in cursul saptamanii trecute, de parlamentarul elvetian Dick Marty.
In timpul razboaielor balcanice se vehicula ideea unui stat albanezo-aroman, organizat dupa modelul elvetian, in care aromanii sa beneficieze de autonomie.
Ideea existentei unui inconstient colectiv care, intr-un fel, conecteaza intreaga omenire, fiind plin de arhetipuri determinate cultural, a fost emisa, inca din 1916, de psihiatrul si psihanalistul elvetian Carl Gustav Jung (1875-1961).
Chirita si Nicusor Constantinescu au inceput sa-si raspunda la telefoane Pe langa proiectele sociale, Chirita a aratat ca mai are in plan si edificarea unei arhive a orasului, care va fi amplasata in incinta fostei fabrici Flamura, dupa model elvetian.
Fostul ministru roman al Apararii, Ioan Mircea Pascu si fostul consilier polonez pentru securitate nationala, Marek Siwiec ameninta ca il vor da in judecata pe raportorul elvetian Dick Marty daca acesta nu le va retrage in termen de sapte zile numele din raportul privind inchisorile CIA.
Reamintim ca fostul ministru roman al Apararii, Ioan Mircea Pascu, si fostul consilier polonez pentru securitate nationala au amenintat ca il vor da in judecata pe raportorul elvetian daca nu le va retrage in sapte zile numele din raportul privind inchisorile CIA.
El a explicat ca marea deosebire dintre sistemul romanesc si cel elvetian este faptul ca, spre deosebire de legislatia romaneasca, cea elvetiana prevede faptul ca referendumurile sunt initiate de populatie, in timp ce in tara noastra acestea trebuie sa fie initiate de presedinte sau de Parlament.
Inginerul elvetian Friedrich Tinner incepuse sa lucreze cu Abdul Qadeer Khan la jumatatea anilor ‘70, punandu-si pregatirea la dispozitia acestuia, pentru a construi o centrifuga.
Ministrul elvetian de finante, Hans-Rudolf Merz, care asigura anul acesta presedintia Confederatiei elvetiene, l-a primit pe omologul sau ucrainean la resedinta din Lohn, in zona capitalei Berna.
Timpul a avut grija sa-mi ofere bune si rele, bucurii si necazuri, farmec si momente de neinteles, sprijin dupa fiecare infrangere si intrebari fara raspunsuri, dar si efortul de a trai dupa o anumita exigenta careia trebuie sa-i faci fata cu zambetul pe buze, cu amabilitati de care nu banuiai ca esti in stare, cu stoicismul ceasornicarului elvetian.
Fruntasa in oastea basesciana, care nu de putine ori a dovedit o consecventa, demna de un ceas elvetian, in a nu respecta regulile.
Joia trecuta, dolarul a atins cel mai scazut nivel fata de euro din ultimele noua luni si totodata cea mai mica valoare a cotatiei din ultimii opt ani fata de francul elvetian.
google-analytics.com