Cautare

82 de rezultate pentru "cantemir" (3.66 secunde)
Astfel la 1739 Constantin si Dumitrascu Cantemir (urmasi ai celui ce la 1711 au trecut Nistrul cu 4.000 moldoveni) conduceau voluntarii moldoveni in luptele cu turcii si incheiau la 5 septembrie o conventie cu Rusia obtinand recunoasterea independentei tarii (25).
Democrat-liberalul Marius Necula s-a aratat ieri extrem de nemultumit de situatia care persista de ani buni in cartierul Cantemir si de relatiile tensionate aparute pe aceasta tema intre Galati si Braila.
Presedintele CJ Braila a declarat recent pentru presa braileana ca ceea ce s-a construit pina acum in Cartierul "Dimitrie Cantemir", mai ales pe partea de canale de scurgere, este o rusine care strica imaginea judetului.
Pentru locuitorii cartierului "Dimitrie Cantemir" intrebarea "Eu unde votez?" este din pacate una cat se poate de reala.
Urmatorii doi ani vor fi diferiti de ultimii doi si principalele mele obiective vor fi cartierul 'Dimitrie Cantemir', care va trebui sa devina functional, adica pina in august sa termin reteaua de apa si canalizare.
Declaratia primarului galatean a venit dupa ce peremistii braileni au gasit, chipurile, "rezolvarea" problemei terenului pe care municipalitatea galateana construieste cartierul "Dimitrie Cantemir".
Si aici ma refer la imprumutul de 200 de milioane de euro, la proiectul ISPA si la terenurile pentru case din cartierul 'Dimitrie Cantemir'.
Desi reprezentantii PNTCD Galati sunt in mare forfota privind restabilirea unui numar de membri care sa readuca partidul pe culmile gloriei din vechime, liderul taranistilor locali este ingrijorat de soarta social-democratilor din Galati si Braila care au inceput sa se certe de la celebrul cartier "Dimitrie Cantemir".
Elena Udrea nu a ajuns savant de renume mondial, dar este doctorand in stiinte militare, absolvent al Colegiului Superior de Aparare, si lector universitar al Universitatii Dimitrie Cantemir.
"Pentru mine este o problema alimentarea cu apa a cartierului Dimitrie Cantemir. Nu stiu ce solutie se va gasi, pentru ca o retea de asemenea lungime va trebui sa o ducem din Micro 19 in cartierul Dimitrie Cantemir.
Locul I - Coste Laura - Colegiul National Mihai Eminescu; Locul II - Vlad Kristof - Scoala Dimitrie Cantemir; ... Locul VI - Negrea Marcel - Scoala Dimitrie Cantemir.
Absolventii Facultatii de Management Turistic si Comercial Dimitrie Cantemir Constanta au promovat ieri examenul de licenta din sesiunea iulie 2007 cu rezultate foarte bune.
"Sper ca in cel mai scurt timp sa reusim sa redam circulatiei un nou bulevard, adevarata coloana vertebrala a circulatiei din Centrul Bucurestiului, ce va functiona ca alternativa pentru Calea Victoriei si ruta b-dul Lascar Catargiu, b-dul Magheru si b-dul Dimitrie Cantemir.
Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus este un bulevard cu cate 2 benzi pe sens si banda pentru biciclisti, cu trotuare cu o latime cuprinsa intre 3 si 5 metri si linie de tramvai pe zona mediana, reprezentand o alternativa pentru ruta bulevardelor Lascar Catargiu - Magheru - Dimitrie Cantemir, dublata de Calea Victoriei.
Constantin Brancusi (1967) din Parcul Herastrau, statuia trei sferturi din bronz a lui Dimitrie Cantemir (1973) din Bdul D. Cantemir colt cu Bdul Marasesti, cat si statuia trei sferturi din piatra a lui Nicolae Titulescu (1982) din Sos.
Biserica Trei Ierarhi, unde se odihnesc trupurile domnitorilor Cuza si Cantemir (Autoare: ... De mentionat este si faptul ca la Biserica Trei Ierarhi isi duc somnul pe veci carturarul voievod Dimitrie Cantemir (1710 â€" 1711) si Alexandru Ioan Cuza (1859 â€" 1866) primul domnitor al Romaniei.
Dimitrie Cantemir - Pasaj Unirii - bd. ... Dimitrie Cantemir - bd. Marasesti - Pasaj Marasesti - bd. Octavian Goga- Calea Dudesti -Sos.
Ultimul colegiu este alcatuit din Murgeni, Blagesti, Malusteni, Viisoara, Dodesti, Gagesti, Suletea, Epureni, Banca, Rosiesti, Vutcani, Albesti, Hoceni, Dimitrie Cantemir, Padureni, Oltenesti, Cretesti, Tatarani, Botesti, Costesti, Bogdanesti si Bogdanita.
Eu cred ca nu exista ratiuni obiective de modificare a Constitutiei in momentul de fata", a declarat fostul presedinte la o dezbatere despre necesitatea revizuirii Constitutiei despre organizata de ISD, Fundatia Friederich Ebert si Universitatea Dimitrie Cantemir.
Europarlamentar-Parlamentul European Strasbourg/Bruxelles Perioada 2004-2007 Functia sau postul ocupat • Primar al municipiului Oradea • Vicepresedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania • Vicepresedinte al Federatiei Administratiilor Locale din Romania • Membru supleant in COR, Comisiile CONST si EDUC (2006 -2007) • Cadru didactic, profesor universitar la Universitatea Agora, Facultatea de Stiinte Economice (2005 - prezent),profesor universitar la Universitatea Oradea,Fac de Stiinte Economice, profesor universitar Universitatea D.Cantemir Bucuresti(2010-prezent) Activitati si responsabilitati principale:
google-analytics.com