Democrat-liberalul Marius Necula s-a aratat ieri extrem de nemultumit de situatia care persista de ani buni in cartierul Cantemir si de relatiile tensionate aparute pe aceasta tema intre Galati si Braila. "PD-L Galati atrage atentia factorilor de decizie locali, Primaria, Consiliul Judetean si Prefectura, asupra blocajului in care se afla proiectul cartierului Dimitrie Cantemir, datorita orgoliilor si intereselor de grup care au ajuns sa afecteze o mare parte din cetatenii galateni", a precizat Necula. Mai mult, democrat-liberalul este de parere ca stoparea continuarii dezvoltarii cartierului Dimitrie Cantemir a condus la o explozie a pretului la terenurile pentru constructii si la perpetuarea speciei imbogatitilor prin afaceri speculative cu terenuri.

Se cer solutii urgente!

In urma problemelor pe care le-a depistat in zona ce desparte cele doua orase, Marius Necula crede ca stabilirea relatiilor de colaborare cu autoritatile brailene nu mai necesita amanare, mai ales prin impactul pozitiv pe care l-ar avea asupra preturilor terenurilor si al constructiilor. Mai mult decat atat, democrat-liberalul spune ca autoritatile din cele doua orase ar trebui sa se aseze cat mai repede la masa discutiilor, iar cedarea a jumatate din suprafata detinuta de Galati in zona Cantemir nu ar schimba prea mult situatia.

"Din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa cedam cele 500 de hectare, nu pot sa vorbesc in numele PD-L pentru ca nu a existat o strategie comuna, dar pot sa va spun ce cred eu. Eu cred ca nu trebuie cedate cele 500 de hectare, ci, din contra, trebuie sprijiniti si brailenii sa mai preia 1.000 sau 2.000 de hectare, cate mai sunt disponibile, pe care sa le puna impreuna cu galatenii pentru dezvoltarea acestei zone", a concluzionat Necula.