Picu Apostol Roman, singurul consilier local care nu a votat pentru imprumutul de 200 de milioane de euro contractat de municipalitate, se declara un "adversar" al primarului Dumitru Nicolae, pe care nu-l considera persoana potrivita sa conduca destinele orasului. Conservatorul il critica pe edilul sef si il acuza ca isi face imagine pe marginea unor decizii luate de Consiliul Local si a caror initiativa nu-i apartine.

"Parerea mea este ca, prin tot ceea ce a anuntat in ultimele luni ca va face, primarul Dumitru Nicolae se pregateste de campanie electorala. Si aici ma refer la imprumutul de 200 de milioane de euro, la proiectul ISPA si la terenurile pentru case din cartierul 'Dimitrie Cantemir'. Dupa ce s-a aprobat programul ISPA, bani care nu au venit inca, primarul a inceput sa vorbeasca despre canalizarea strazilor. Si in ce priveste terenurile pe care anunta ca le va da in cartierul 'Siret' vor fi probleme. 'V-am dat terenuri de case, nu conteaza daca puteti sau nu sa le faceti'. Toate proiectele pe care le anunta sunt de fapt o campanie de imagine de tip blitz. In ceea ce priveste imprumutul, nu l-am votat pentru ca nu cred ca investitiile pe care doreste sa le faca sunt cele mai bune pentru oras si nu mi se pare normal sa indatoreze locuitorii Galatiului doar cu cateva luni inainte de alegerile locale, acest imprumut putand fi facut mai devreme".

Picu Apostol Roman mai sustine ca o parte din creditul contractat ar trebui folosit pentru construirea unei noi prize de apa, astfel incat asigurarea apei potabile sa nu mai depinda de ArcelorMittal Galati, precum si pentru intocmirea unor proiecte pentru constructia de locuinte.

Galatiul, un oras trist

Este parerea consilierului local PC, care considera ca locuitorii municipiului nu au prea multe modalitati de petrecere a timpului liber. Unul dintre exemplele prezentate de Picu Apostol Roman l-au reprezentat manifestarile organizate de municipalitate cu ocazia Zilei Marinei: "Galatenii s-au imbracat frumos si s-au dus pe faleza sa vada jocurile traditionale marinaresti, care, din pacate, au lipsit. Primarul a invocat ca nu pot fi stresate animalele, dar brailenii cum au putut organiza ceva frumos? Ar trebui organizate concerte, sa se monteze o telegondola de unde sa se poata vedea orasul de sus, iar Faleza Dunarii sa arate ca un adevarat loc de promenada. Mergi pe Faleza cu copiii si nu ai unde sa mananci o prajitura. Nici pe Plaja 'Dunarea' lucrurile nu stau mai bine deoarece constructia discotecii, care a inceput acum cativa ani, nu a fost terminata nici acum. Practic locuitorii Galatiului nu au multe optiuni de petrecere a timpului liber".

Faptul ca municipiul nu sta bine la capitolul locuri de agrement este o realitate din pacate trista, locuitorii neavand la dispozitie nici macar prea multe parcuri pentru a recrea.

Si-a arogat meritele Consiliului Local

Picu Apostol Roman critica si faptul ca edilul sef isi face imagine pe marginea unor decizii luate de Consiliul Local si care nu-i apartin in totalitate: "Un exemplu il reprezinta premierea familiilor care au implinit 50 de ani de casatorie, actiune pe care o mediatizeaza de fiecare data. Premierea familiilor este o hotarare a Consiliului Local. In ceea ce priveste blocurile ANL, banii au venit de la Guvern, nu din bugetul local".

Criticile aduse de Picu Apostol Roman la adresa modului in care primarul conduce destinele urbei au si un iz politic, dar tot atat de adevarat este faptul ca au si o baza reala. Nu mai reprezinta nicio noutate pentru nimeni problemele legate de cartierul "Cantemir", precum si faptul ca edilul sef a anuntat inca de acum cateva luni ca va da loturi de teren in acest cartier, totul ramanand deocamdata la nivel declarativ.

O realitate la fel de trista o reprezinta faptul ca multe strazi sunt inca necanalizate sau neasfaltate, ca numarul locurilor de joaca este insuficient, la fel ca si spatiul verde. In ceea ce priveste capitolul distractie, este suficient sa remarcam faptul ca autoritatile locale organizeaza manifestari doar de doua ori pe an, cu ocazia Zilei Marinei si a Sarbatorilor Galatiului. Dupa imaginea trista care a lasat-o Ziua Marinei, ramane de vazut daca nu se va intampla acelasi lucru si cu ocazia Zilelor Galatiului.