Mai-marii orasului nostru cauta solutii pentru rezolvarea problemei cartierului Siret. Este stiut ca autoritatile galatene se afla in divergenta cu cele brailene pentru cistigarea dreptului de construire si administrare a cartierului. Bineinteles ca cel mai arzator punct al problemei este cel referitor la stringerea foloaselor din celebrul cartier.

Una peste alta, primarul Dumitru Nicolae a anuntat ca a fost la Iasi pentru a le cere celor de acolo sfaturi in vederea realizarii unei zone metropolitane Galati-Braila. "Joia trecuta am fost la Iasi si am analizat cu specialistii de acolo zona metropolitana Iasi. Am vorbit cu specialisti care au fost scoliti in America. Eu zic ca acei oameni sint in cunostinta de cauza cu tot ce se face in zona europeana. In UE sint la aceasta ora peste 480 de zone metropolitane. Noi vrem sa facem acum observatii la propunerile facute de colegii nostri din Braila. Sint convins ca in urmatoarele doua-trei saptamini vom lamuri aceasta problema", a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Declaratia primarului galatean a venit dupa ce peremistii braileni au gasit, chipurile, "rezolvarea" problemei terenului pe care municipalitatea galateana construieste cartierul "Dimitrie Cantemir". "Solutia" cu care vin peremistii este infiintarea unei localitati pe raza judetului Braila care sa poarte numele "Siret" sau "Dimitrie Cantemir" si care sa devina cea de-a 44-a localitate a judetului vecin.