Galatiul se "mindreste" cu cel mai vechi sistem de canalizare din Romania, care are o vechime de 113 ani, primele colectoare fiind construite inca din anul 1892



Potrivit directorului general al Apa-Canal, Ion Stefan, dintre cele 400 de strazi din Galati, in care sint incluse si aleile, 118 nu dispun la ora actuala, partial sau total, de canalizare. "Distantele necanalizate pe cele 118 strazi ajung de la 30 metri pina la 1.400 metri liniari, cum ar fi, de exemplu, cazul strazilor Razboieni, Traian, tronsonul dintre strada Stefan cel Mare si Metro. In multe locuri nu exista decit locul unde a fost canalizarea, e o gaura mare, pe unde trece apa, cum este cazul strazii Culturii. Un numar de 14 strazi care nu au canalizare sint incluse in programul de modernizare al municipalitatii pentru anul 2005", a adaugat directorul general al Apa-Canal, Ion Stefan. Astfel, cele 14 strazi care vor intra in acest an in grija speciala a municipalitatii sint Livezeni, Secerei, Radu Negru, Razboieni, Lacului, Vasile Lupu, Apolon, Cosminului, Privighetorii, Zimbrului, Spatarului, Miorita, Narciselor si Vidra, lucrarile pe aceste strazi aflindu-se in diferite stadii de executie. "In urma aplicarii ProgramuluI ISPA nu vor mai exista strazi fara canalizare, pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare, respectiv extinderea sistemului de canalizare, fiind prevazuta suma de 22,4 milioane de euro", a precizat directorul general al Apa-Canal.

La nivelul muncipiului Galati colectarea apelor se face prin intermediul a sase guri de evacuare, dintre care cinci in fluviul Dunarea si una in Riul Siret. "Pentru mine este o problema alimentarea cu apa a cartierului Dimitrie Cantemir. Nu stiu ce solutie se va gasi, pentru ca o retea de asemenea lungime va trebui sa o ducem din Micro 19 in cartierul Dimitrie Cantemir. Va trebui facuta acolo si o statie de tratare a apei", a conchis Ion Stefan.