Cautare

167 de rezultate pentru "bucovina" (5.38 secunde)
Autorul reaminteste ca regiunile au fost restituite URSS prin pactul Ribbentrop-Molotov dar si ca in Bucovina majoritatea populatiei a fost intotdeauna formata din ucraineni in timp ce toate celelalte teritorii ocupate din Ucraina sau Transnistria nu au apartinut niciodata "Romaniei (principatelor Moldova si Valahia)".
Am fi recuperat Basarabia si Bucovina de Nord, pe care ni le-ar fi facut cadou rusii drept premiu pentru principialitatea cu care am rezultat alaturi de germani.
Ziua de 1 decembrie 1918 marcheaza bilantul luptei romanilor pentru intregire statala, care vine sa incununeze precedentele actiuni ale fratilor din Basarabia (27 martie 1918) si Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).
Republica Moldova, Bucovina de Nord si Basarabia de Sud sunt incorporate in teritoriul Romaniei (asa cum se prezenta acesta la 1 Decembrie 1918), potrivit unor timbre emise de Posta Franceza, scrie Timpul.
Moldova de Jos, Moldova de Sus, Bucovina si marea aglomerare urbana la Gura Dunarii - Galati si Braila - care prin proiectul "Dimitrie Cantemir" poate deveni, conform proiectului de regionalizare propus de PPMT, "motorul de dezvoltare in regiune".
Numai in Bucovina de Nord, traiesc peste 400 000 de romani si anularea, prin decizii politice pripite a unor drepturi obtinute, cu mari dificultati, nu este de bun augur.
• Eficientizarea oportunitatilor imense ale turismului din Bucovina; • Spirjinirea crescatorilor de animale prin constituirea de asociatii si ferme; • Atragerea tinerilor in circuitul economic prin crearea de locuri de munca si diminuarea procesului de plecare din tara.
O unire care sa inglobeze si Transnistria, precum si Bucovina, in hotarele din 1939. In acest punct al discutiei este cazul sa intervenim cu urmatoarea informatie:
Majoritatea acestora provin din regiunile istorice romanesti Basarabia si Bucovina de Nord, astazi traind dispersat in regiunile din nordul Kazahstanului, regiuni unde au avut loc deportarile si trimiterile la munca fortata de catre regimul sovietic in perioada celui de-al doilea razboi mondial.
Referindu-se punctual la ordonanta privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei cu 90.000 de hectare, Flutur a apreciat ca aceasta va fi amendata, iar modificarile prevad alocarea de resurse pentru ca Biserica din Bucovina sa poata gestiona corespunzator suprafata de padure.
SNAM administreaza prin concesiune cinci perimetre de explorare si 32 de perimetre de exploatare si are relatii de parteneriat cu 28 de societati de imbuteliere cum ar fi European Drinks, Apemin Baile Lipova, Apemin Zizin, Aquamold Trading, Bibco, Bucovina Mineral Water, Dorna Apemin, Kraiten in Harghita, MBH Carpatina, Perla Covasnei, Perla Harghitei, Perrier Vittel Romania, Rieni, Romaqua Group si cu 12 societati de turism balnear si cu consiliile locale.
De asemenea, oficialul MEC a numit si cateva zone unde vor fi operate inchiderile, cum ar fi Baia-Mare, Deva, Bucovina, cunoscute pentru exploatarea minereurilor neferoase sau aurifere, precum si minele de carbune de la Ploiesti.
Si cum chinezii sunt mari consumatori de traditii, oferta noastra va avea in top manastirile din Moldova si Bucovina, precum si traditionalismul din Maramures.
In ceea ce priveste preferintele din turismul rural, si in acest an romanii s-au indreptat in cea mai mare parte spre zonele Bran-Moeciu si Bucovina.
Cei mai multi vin din Franta, Israel, Germania si cauta mai ales manastirile din Neamt si Bucovina, zonele Sibiului si ale Brasovului.
Totusi, sunt solicitari pentru Delta, pentru zona Brasovului si in Bucovina“, ne-a declarat Marilena Stoian, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural.
In ceea ce priveste turistii straini care prefera vacanta la tara, Marilena Stoian, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural, a declarat recent ca, din totalul turistilor straini, cei mai multi vin din Franta, Israel, Germania si cauta mai ales manastirile din Neamt si Bucovina.
Marilena Stoian, presedinte ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural) ne-a spus ca exista deja cateva zeci de cereri, mai ales pentru Bran, Bucovina, Harghita, Gorj, Bihor.
Printre aceste active figureaza Complexul balneo-sportiv Baneasa, aflat sub ipoteca, Hotelul Bucovina din Vatra Dornei, care era pus sub sechestru, Complexul Snagov, Hotelul Astoria din Bucuresti si Caminul Grand, dar si alte obiective turistice.
La fel de cautate sunt si pensiunile de la Bran-Moeciu, din Maramures, Bucovina, zona Buzaului si Apuseni, dar si sejururile din statiunile balneoclimaterice.
google-analytics.com