Cautare

1859 de rezultate pentru "fapte penale" (3.00 secunde)
Revocarea membrilor Guvernului care fac obiectul unor actiuni in instanta pentru fapte penale. ... Angajarea raspunderii membrilor Parlamentului pentru fapte de incalcare a regimului de integritate.
Cum putem fi o natiune cu institutii functionale, care sa se bucure de incredere si sustinere, cand sefii lor sunt santajati cu fapte din trecut si din prezent, pentru a ignora interesul public si a servi interese private?
"Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului"...
Din pacate insa a fost pastrat doar principiul, clamat cu toate ocaziile si mentionat inclusiv in Constitutie, in timp ce punerea lui in aplicare a fost un permanent izvor de de fapte cu iz penal.
Nu exista niciun motiv pentru ca parlamentarii sa nu aprobe cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru fapte comise in functia de prim-ministru.
Continuam cu al doilea episod al returnarilor ilegale de TVA obtinute de la DGFP Dolj de Mitel Munteanu si oamenii sai, fapte pentru care a fost pus sub acuzare si trimis in judecata de procurorii doljeni.
"In acelasi mod, petentul considera ca si ministrul justitiei l-a insultat, pentru ca nu i-a sanctionat pe judecatorii care au dat solutii nelegale si netemeinice in dosarele respective", se mai arata in rezolutie, adaugandu-se ca "solutiile instantelor sunt legale si temeinice, in cauzele reclamate neidentificandu-se indiciile vreunei fapte penale", motiv pentru care procurorul sef serviciu Lucian Doxan a dispus neinceperea urmarii penale impotriva celor vizati de Leontin Salajan.
Procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ieri inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Transporturilor pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si fapte asimilate infractiunilor de coruptie.
Presedintele Traian Basescu a cerut Ministerului de Justitie inceperea urmaririi penale impotriva ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, Zsolt Nagy.
Comisia juridica a fost de acord si cu amendamentele formulate de deputatii PSD, prin care se reduce perioada maxima a urmarii penale la 6 luni pentru infractiuni obisnuite, iar pentru cazurile de cercetare penala pentru fapte deosebit de grave la maximum un an.
"Am primit astazi din partea Comisiei juridice raspunsul la solicitarea pe care domnul senator Paul Pacuraru a facut-o, prin care cerea deschiderea procedurii de autorizare a analizei privind existenta unei fapte in activitatea sa care sa intemeieze inceperea urmaririi penale", a declarat Ioan Chelaru.
Organizatia judeteana Constanta a Partidului Social Democrat a sesizat week-end-ul trecut Biroul Electoral Judetean cu privire la presupuse fapte penale savarsite de liberali cu ocazia manifestarilor organizate de 1 Mai.
Senatorul Dan Voiculescu il acuza pe premierul Emil Boc ca a furnizat Parlamentului informatii false sub semnatura oficiala Senatorul Dan Voiculescu intentioneaza sa solicite demararea procedurilor parlamentare pentru inceperea urmaririi penale impotriva premierului Emil Boc.
Comisia juridica a adoptat astazi, cu 18 voturi pentru si o abtinere, un raport favorabil pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, in urma analizei cererii procurorului general.
Coleg de fapte penale cu Mantog Deputatul Cosmin Popescu a fost condamnat recent de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului, si un an si sase luni inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual.
Atributiile exclusive ale primarului Craiovei, Antonie Solomon, au fost delegate din nou, acesta neavand voie sa-si exercite prerogativele, din cauza unei decizii penale a Curtii de Apel Galati.
Atunci, Dan Fatuloiu a precizat ca omul de afaceri galatean Catalin Chelu a fost in biroul lui de la MAI, oferindu-i doua case, doua masini si 50.000 de euro mita pentru a le rezolva mituitorilor niste dosare penale.
Sirul dosarelor penale privind restituirile ilegale de TVA acordate de Directia Generala a Finantelor Publice Dolj continua. ... Dupa documentarea celor doua fapte, procurorii DIICOT Dolj au dispus miercuri, pe baza de ordonanta, retinerea fata de jurista Mirela Codleanu si administratorul George Andi Jianu.
Inculpatii din peste 50 de dosare penale in care sunt acuzati ca au incalcat legea sau normele de creditare vor fi achitati la sfarsitul acestei luni, ca urmare a modificarii de catre parlamentari a Legii privind combaterea coruptiei si a infractiunilor asociate.
In multe cazuri, in care in general sint implicate societati comerciale, cei care comit astfel de fapte constituie grupuri infractionale cu alte persoane din judetele limitrofe, ceea ce face ca investigatiile sa fie si mai dificil de realizat, fiind necesara cooperarea intre politistii din judete pentru finalizarea cauzelor.
google-analytics.com