Presedintele interimar al PD-L Gorj, deputatul Cosmin Popescu, si-a dat demisia din functie si asteapta ca Biroul Permanent National sa numeasca o persoana din afara Gorjului in fruntea partidului, pentru a linisti taberele celor care si-au anuntat candidatura la sefia filialei judetene. Ionel Mantog trage sforile sa isi puna omul sef la PD-L Gorj.

Pedelistii gorjeni vor sef interimar din afara judetului pentru a scapa de luptele pentru putere din sanul organizatiei, dupa ce presedintele interimar al PD-L Gorj, Cosmin Popescu, si-a dat demisia. Deputatul a confirmat ca la inceputul acestei saptamani si-a depus demisia la Secretariatul Biroului Permanent National din Bucuresti si ca asteapta ca aceasta sa fie aprobata. Luni urmeaza sa fie desemnata alta persoana care sa se ocupe de PD-L Gorj pana la organizarea alegerilor. Cosmin Popescu a declarat ca a renuntat la sefia partidului, in fruntea caruia a fost numit in iulie 2008, intrucat si-a indeplinit sarcinile pe care le-a avut in ceea ce priveste organizarea alegerilor parlamentare, europarlamentare si prezidentiale: "Eu am demisia depusa si astept sa se ia o decizie. Cel mai potrivit ar fi ca Biroul Permanent National, care se intruneste luni intr-o sedinta, sa desemneze o persoana din afara judetului la conducerea PD-L Gorj. Trebuie sa fie cineva din afara competitiei pentru alegerile din toamna, in urma carora va fi ales noul presedinte al organizatiei judetene. Inca nu m-am hotarat daca voi candida", a declarat Cosmin Popescu.
Coleg de fapte penale cu Mantog

Deputatul Cosmin Popescu a fost condamnat recent de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului, si un an si sase luni inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Fostul presedinte interimar al PD-L Gorj a facut insa recurs la sentinta de condamnare. Dosarul in care a fost pronuntata condamnarea parlamentarului are legatura cu fostul presedinte al PD-L Gorj, Ionel Mantog, si cu vila de stramutat de lux pe care acesta o detine in cartierul Primaverii din Targu Jiu. Pentru a-l ajuta pe Ionel Mantog sa scape de un dosar penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, Cosmin Popescu, in calitate de secretar de stat in Ministerul Economiei, s-a implicat in falsificarea unui raport de control ce viza modul in care fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia a ridicat pentru familia Mantog vila din Targu Jiu. In ceea ce il priveste pe Mantog, politicianul gorjean a fost fortat de liderii de la centru sa renunte la sefia organizatiei judetene, la putin timp dupa ce a fost trimis in judecata de DNA, in dosarul vilei de stramutat de lux. Sustinut de Radu Berceanu si Adriean Videanu (cel care raspunde la nivel national de organizatia de la Gorj), Ionel Mantog a reusit in 2008 sa il instaleze presedinte interimar la filiala locala pe Cosmin Popescu, caruia i-a fost reinnoit mandatul de doua ori.

Hoara nu ar spune nu

De mentionat ca de cateva luni PD-L Gorj a intrat in febra alegerilor. Ionel Mantog ar dori ca alt favorit de-al sau, respectiv Marcel Hoara, sa devina noul presedinte al PD-L Gorj. Marcel Hoara este in prezent angajat al Ministerului Economiei, mai exact, presedinte al Agentiei Romane pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale. De asemenea, Hoara este presedinte al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic de la Rovinari si in 2009 a fost, pentru o scurta perioada de timp, consilier personal al ministrului economiei, Adriean Videanu, cel care coordoneaza filiala PD-L Gorj. "Le multumesc colegilor din partid daca ma propun pentru functia de presedinte. In primul rand este vorba de un interimat pana la alegerile de anul acesta. Eu cred ca cineva de la Gorj va fi nominalizat, dar nu are importanta, pentru ca este vorba de un interimat. Eu fac parte din echipa PD-L Gorj", a declarat Hoara, care locuieste mai mult in Bucuresti. In cursa pentru sefia Organizatiei Judetene a PD-L a intrat insa si senatorul-sindicalist Ion Ruset, sustinut de sindicatele din minerit si energie, unul dintre criticii lui Ionel Mantog.

Mantog vorbeste despre rafuielile de la alegeri

Liderul PD-L Gorj, Ionel Mantog, sustine acelasi punct de vedere ca si Cosmin Popescu in ceea ce priveste interimatul pentru functia de presedinte. Mantog este de parere ca o persoana din afara judetului ar mai linisti "apele" inainte de alegeri: "Domnul Cosmin Popescu este tata de familie, deputat si stie ce face. E un gest de normalitate. El si-a incheiat misiunea la partid... Urmeaza alegerile interne si se vor naste multe pasiuni si chiar rafuieli. Iar stilul lui Cosmin, blandetea lui l-au facut sa nu-si doreasca sa gestioneze o astfel de situatie de harmalaie, inevitabila la alegerile interne... Personal, cred ca pentru perioada de interimat ar fi mai potrivit unul care e cat mai departe de disputele din partid", a declarat cel care va conduce de facto PD-L Gorj si dupa alegerile din toamna. Liderilor de la centru le vine greu sa se desparta de Ionel Mantog, in ciuda dosarelor penale pe care gorjeanul le are, acesta fiind considerat un veritabil trezorier al PD-L.