Cautare

283 de rezultate pentru "predare anl" (3.97 secunde)
Este cunoscuta actiunea intreprinsa de un grup de reprezentanti ai UDMR in PE, care au propus divizarea Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca pe motiv de limba de predare, desi aceasta este recunoscuta ca o universitate trilingva", sustine Puscas.
Gyorgy Ervin a fost intrebat miercuri intr-o conferinta de presa despre vizita liderului PC, Dan Voiculescu, in judet, la o scoala generala cu predare in limba maghiara din comuna.
Vrem sa-i ajutam prin scoli cu predare in limba romana, cu locuri in care sa se intalneasca - construirea unor biserici, spre exemplu, si cu sustinerea unor publicatii romanesti.
La debutul campaniei va avea loc si o predare de stafeta, deputatul UDMR de Harghita, Asztalos Ferenc, urmand sa predea stafeta si experienta sa de patru mandate candidatului pentru Camera Deputatilor, Korodi Attila, "incredintandu-i misiunea de a reprezenta in continuare cu devotament si energie comunitatea maghiara".
Ministrul Tineretului, Monica Ridzi, i-a asigurat pe ziaristii prezenti la ceremonia de instalare in functie ca a citit in prealabil protocolul de preluare a institutiei si nu semneaza "ca primarul", fiind completata de premierul Boc, care a apreciat ca sintagma ar trebui atacata pentru discriminare La finalul declaratiilor de presa sustinute dupa ceremonia de instalare in functia de ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi a semnat rapid protocolul de predare-primire a gestiunii, precizand insa ca a verificat in prealabil situatia si ca nu semneaza "ca primarul".
Într-un raspuns solicitat de conducerea Statiunii Simnic, trimis si noului prefect de Dolj, Florin Stancu, secretarul de stat explica de ce terenul nu putea fi retrocedat. "Întreaga suprafata de teren este domeniul pubic al statului, care, prin Protocolul de predare-primire nr.
Sindicalistii au mai cerut si acordarea primelor de vacanta si reducerea normelor de predare pentru educatori, institutori si invatatori. Personalul nedidactic a cerut si acordarea sporului pentru conditii penibile de munca.
"Am hotarat sa schimbam masina oficiala a primariei, Dacia Logan, cu un Ford, pentru ca din toamna vom avea oficial Ford made in Craiova", a spus Solomon in cadrul ceremoniei de predare-primire a limuzinei de la Ford Romania.
"In prezent, suntem prinsi in activitatea de predare-primire si in cea de inventariere a bunurilor", a mai adaugat Lucian Giurca.
Ei mai spun ca bunurile perisabile confiscate "se predau de catre detinator persoanelor juridice specializate sau persoanelor fizice autorizate sa comercializeze aceste bunuri catre populatie, in baza procesului-verbal de predare-primire".
De asemenea, maghiarii sunt dezamagiti pentrun ca in Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor s-a votat tot miercuri un amendament prin care, in cadrul invatamantului gimnazial si liceal cu predare in limbile minoritatilor nationale, istoria romanilor si geografia Romaniei se studiaza in romana.
Prima dintre ele prevede obligativitatea evocarii Tratatului de la Trianon in toate scolile din Ungaria si in cele cu predare in limba maghiara de pe teritoriul altor state, urmarindu-se astfel ca noile generatii sa cunoasca semnificatiile tratatului care a ciuntit Ungaria Mare si ca tinerii maghiari dinafara granitelor Ungariei sa nu mai poata fi asimilati de populatia majoritara.
Pentru mine mi se pare destul de clar ca se pregateste o predare de stafeta la varful PDL. Este un prim pas catre o schimbare de stafeta la nivelul Guvernului", spunea presedintele Senatului, Mircea Geoana, cu doar cateva zile in urma.
Ar trebui sa ne deranjeze si faptul ca exista universitati cu predare exclusiv in limba engleza.Mie nu mi se pare ca gandim ca niste cetateni europeni, dar in schimb ne place sa ne urcam in avion si sa ajungem oriunde in Europa fara sa fim nevoiti sa mai stam la coada la consulat, dupa viza.
Decriptat, mesajul presedintelui ar putea indica o predare a guvernarii in mainile USL in primavara, dupa motiunea de cenzura deja anuntata de alianta.
Dimpotriva, Geoana are dreptate cand spune ca, daca ar fi procedat astfel, ar fi scris cu mana lui actul de predare a functiei catre cei de la putere.
Potrivit protocoalelor de predare - primire si proceselor verbale de constatare si identificare, aceste sectoare de drumuri nationale se aflau din punct de vedere tehnic la limita acceptabila a uzurii.
De fapt, ar exista o intelegere de predare treptata a Puterii, care sa-l lase pe Basescu sa-si termine mandatul. Astfel, Basescu i-ar sacrifica pe fostii sai supusi din PDL, partid care va fi practic desfiintat de noua lege electorala.
"Imobilul ce se instraineaza a intrat in patrimoniul societatii ca urmare a divizarii societatii Alimentatie Publica SA, in baza protocolului de predare primire incheiat la data de 4 iunie 1999, prin cumparare de la FPS, in baza contractului de vinzare cumparare din 14 iulie 1999 ...
Urmeaza o inspectie de fond a proprietatii de catre reprezentantii ocolului silvic, dupa care se face procesul-verbal de predare-primire si semnarea contractului.
google-analytics.com