Deputatul PSD Vasile Puscas critica UDMR pentru ca a inceput la Bruxelles si Strasbourg campania electorala pentru Parlamentul European (PE). El ii indeamna pe liderii maghiari sa inteleaga ca vor trebui sa se adreseze cetatenilor propriei tari, daca nu urmaresc sa obtina numai un vot etnic. "Unele formatiuni din Romania si-au inceput deja campania electorala pentru alegerile pentru Parlamentul European, dar nu in Romania, ci la Strasbourg si Bruxelles. Este cunoscuta actiunea intreprinsa de un grup de reprezentanti ai UDMR in PE, care au propus divizarea Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca pe motiv de limba de predare, desi aceasta este recunoscuta ca o universitate trilingva", sustine Puscas.
El precizeaza ca spiritul european, pe care atat de frecvent il invoca reprezentantii UDMR, vorbeste de unitate in diversitate, nu de divizare prin diversitate, inclusiv lingvistica.
"Toti cei care tin la UBB ar trebui sa contribuie la indeplinirea rolului ei acum, la inceputul secolului al XXI-lea, acela de a produce stiinta performanta, a instrui pentru competente si a favoriza competitivitatea. Pe de alta parte, asa cum spunea comisarul european pentru multilingvism, destinul unei universitati se hotaraste de catre institutiile ei si de catre autoritatile locale, si nicidecum de autoritatile comunitare", a mai aratat Vasile Puscas. (D.P.)