Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (4.33 secunde)
Oficialii Petrom declara ca doresc sa stabilizeze productia la peste 200.000 de barili echivalent petrol zilnic. Ei estimeaza ca in 2005 productia se va situa la nivelul anului trecut, respectiv 220.000 de barili echivalent petrol pe zi.
El a mai sustinut ca acest lucru ar avea consecinte importante asupra celorlalte rafinarii din Romania, care nu au rezerve de petrol si importa toata cantitatea de titei de procesat, punandu-le in situatia de a nu-si mai putea plati taxele catre stat sau conducandu-le la faliment.
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) propune guvernului sa micsoreze accizele pentru motorina, pentru a proteja firmele de profil, deficitul de venituri bugetare urmind sa fie acoperit prin introducerea de noi taxe pentru extractia de petrol pe plan intern.
In urma declaratiei comune a ministrilor tarilor OPEC dupa intalnirea de la Viena de a nu reduce cantitatea de petrol extras, pretul petrolului pare a se stabiliza la limita de 60 de dolari pe baril, comenteaza Deutsche Welle.
In timp ce statul ucrainean aplica o politica de forta, continuand si la aceasta ora sapaturile la Canalul Bastroe si organizand licitatii internationale pentru exploatarea imenselor zacaminte de petrol si gaze din jurul Insulei serpilor si a restului platoului continental al Marii Negre din zona nord-vestica a bazinului pontic, Ministerul Roman al Afacerilor Externe si Sulfina Barbu, ministrul Mediului, asteapta confirmari oficiale din partea Ucrainei cu privire la actiuni ale partii ucrainene care se pot vedea cu ochiul liber.
Cresterea exploziva a pretului la barilul de petrol poate provoca o criza pe termen lung si cu implicatii dramatice asupra economiei mondiale, a apreciat in cursul zilei de ieri directorul executiv al Agentiei Internationale a Energiei, Claude Mandil.
Cresterea exploziva a pretului la barilul de petrol poate provoca o criza pe termen lung si cu implicatii dramatice asupra economiei mondiale, a apreciat in cursul zilei de ieri directorul executiv al Agentiei Internationale a Energiei, Claude Mandil.
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a propus autoritatilor din Kazahstan sa participe la proiectul conductei de petrol Constanta-Trieste, alaturi de alte state din regiune, precum Croatia, Serbia, Muntenegru, Italia si Slovenia.
Pretul barilului de petrol ar putea depasi 100 de dolari si chiar atinge 125 de dolari, speculeaza analistii de pe pietele bursiere.
Dincolo de importanta sa strategica, insula a devenit atractiva din punct de vedere economic dupa 1980, cand in subsolul si imprejurimile sale au fost descoperite importante zacaminte de petrol si gaze naturale.
Directorul executiv al Agentiei Internatioanale pentru Energie, Claude Mandil, a solicitat luni majorarea imediata a productiei Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), dar cartelul, care va organiza o reuniune in septembrie, apreciaza ca nivelul livrarilor este adecvat.
Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), care livreaza circa o treime din necesarul mondial de petrol, a decis, la sfarsitul anului trecut reducerea productiei proprii cu 1,7 milioane de barili pe zi.
Potrivit raportului pe 2007 al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), in 2030, resursele minerale de carburanti vor acoperi circa 93% din cererea mondiala de energie, fata de 90% cat acopera in prezent.
Investitorii asteapta joi publicarea datelelor oficiale referitoare la evolutia de saptamana trecuta a stocurilor de petrol ale Statelor Unite.
Barilul de petrol s-a ieftinit la mai mult de jumatate din pret, dar Distrigaz Sud cere scumpirea gazelor naturale, chiar daca pretul gazului pe plan international se stabileste în functie de cel al petrolului si al derivatelor.
Barilul de petrol s-a ieftinit la mai mult de jumatate din pret, dar Distrigaz Sud cere scumpirea gazelor naturale, chiar daca pretul gazului pe plan international se stabileste în functie de cel al petrolului si al derivatelor.
Verificarile au fost solicitate de premierul Emil Boc, ca urmare a dezbaterii privind cel de-al 11-lea act aditional dintre Sterling Resources si ANRM la un contract incheiat in 1992, care permite companiei sa exploateze rezervele de petrol si gaze aflate in doua perimetre din Marea Neagra.Actul aditional a fost aprobat, in noiembrie 2008, printr-o hotarare a fostului executiv, condus de Calin Popescu Tariceanu, la sfarsitul mandatului.Hotararea de guvern este semnata de presedintele ANRM si de seful Cancelariei premierului, Dorin Marian, si este avizata de ministrul mediului, Attila Korodi, de cel al economiei, Varujan Vosganian, iar in cazul Ministerului Justitiei, stampila apartine unui secretar de stat.
In cursul anului trecut productia totala de titei si gaze naturale a companiei Petrom in Romania s-a cifrat la 69 milioane barili echivalent petrol, cu 2 procente mai mica decat in 2007, din cauza reducerii productiei de gaze, se arata in rezeultatele date publicitatii de catre Petrom.
2% in sedinta nocturna, in contextul in care Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a coborat perspectiva asupra cererii, din cauza asteptarilor privind cresterea stocurilor americane de petrol.
, ca doreste ca producatorul national de gaze naturale, Romgaz, sa exploreze productia de petrol si gaze din perimetrele din Marea Neagra neconcesionate si castigate de Romania la Haga.
google-analytics.com