Cautare

1351 de rezultate pentru "moldova" (3.76 secunde)
Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) propune, ca forma de regionalizare, o impartire in trei regiuni istorice mari - fostele principate Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, divizate in 14 regiuni integrate, a afirmat, marti, presedintele formatiunii, Toro T.
Transilvania este anexata Ungariei, iar in contrapartida i se ofera Moldova. Eu va atentionez ca aceasta unire cu Moldova sa o priviti si invers. NU Moldova se uneste cu Romania, ci Romania se uneste cu tara Moldova deplin subordonata comunistilor inca de acum.
Datoria Republicii Moldova fata de Romania, in valoare de 9,4 milioane de dolari, va fi reesalonata pe o perioada de 15 ani, cu termen de gratie de opt ani.
Societatea de distributie a energiei electrice Electrica Moldova, care a trecut ieri in proprietatea grupului german E.ON, isi va schimba numele in E.ON Moldova, au anuntat reprezentantii diviziei de energie a noului actionar majoritar.
Potrivit ministrului rus al Economiei, Gherman Gref, Moscova promite ca va ridica embargoul asupra importurilor de vinuri din Republica Moldova pana la sfarsitul anului. Rusia a interzis importurile de vin din Republica Moldova si Georgia anul trecut, motivand ca produsul nu respecta standardele de calitate.
Pe nesimtite s-a nascut o Moldova noua dincolo de Nistru cu sate din ce in ce mai numeroase. Cetatea Lerici este ocupata de Moldova intre 1455-1475.
Habsburgii nu doreau sa piarda controlul asupra Transilvaniei, polonezii nu erau dispusi sa cedeze Moldova, iar Tara Romaneasca trebuia sa ramana supusa otomanilor. ... Gheorghe Bibescu desfiinteaza Vama din Focsani, principalul punct vamal al Tarii Romanesti, aflat la granita cu Moldova.
In acest moment, Romania si Republica Moldova sunt doua state independente, in care limba oficiala este romana.
"mitici", "sarme" si "prazari" In urma cu 154 de ani, la 24 ianuarie 1859, Moldova se unea cu Tara Romaneasca, Transilvania alaturandu-se 6 decenii mai tarziu.
S-au intalnit toti la mijlocul Prutului si au incins acolo, in apa, o hora, lucru nemaivazut nicaieri in alta parte a lumii, relata despre momentul Podului de flori Grigore Vieru, poet roman din Republica Moldova. ... Presedintele Romaniei a declarat recent, cu ocazia vizitei sale in Republica Moldova ca:
Temperaturile maxime vor fi in crestere fata de ziua precedenta in toata tara si se vor incadra in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu valori posibil usor mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei), 29-33 de grade in Oltenia, 28-32 de grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate pe litoral si in Delta Dunarii) si 24-29 de grade in Moldova.
- Din 17 decembrie va veni un val sub limita de ger in Transilvania, Moldova chiar si in Maramures.
Spuneam ca ne paste pericolul formalismului daca nu ne implicam esential in gesturi nu doar de curtoazie, ci de esenta si pragmatism pentru romanii din Republica Moldova.
Republica Moldova este iarasi in fata unor incercari solicitante.
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, pare intr-adevar convins ca intre statutul de stat candidat la intrarea in UE si cel de stat membru al CSI nu ar exista nicio contradictie.
Ieri s-a produs in Transnistria ceva care se cheama referendum asupra viitorului acestei parti din Republica Moldova. ... nu vom mai fi independenti, dar cu cine ne reunim/unim, cu Republica Moldova sau cu Rusia?
retragerea trupelor rusesti intr-un viitor nedefinit, in schimbul renuntarii Republicii Moldova la ambitiile euroatlantiste.
Federatia Rusa ar avea in plan sa invadeze si Republica Moldova a spus directorul Serviciului de Informatii si Securitate, Alexandru Musteata, intr-un interviu la TVR Moldova, iar acest lucru ar putea sa aiba loc chiar la inceputul anului 2023, a completat directorul SIS Moldova.
Microbuzul rasturnat pe DN 15 facea curse regulate Praga-Orhei (Republica Moldova);
Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca alegerile din Republica Moldova sunt foarte importante pentru discutiile cu Europa, dar si pentru relatia cu Romania.
google-analytics.com