Societatea de distributie a energiei electrice Electrica Moldova, care a trecut ieri in proprietatea grupului german E.ON, isi va schimba numele in E.ON Moldova, au anuntat reprezentantii diviziei de energie a noului actionar majoritar.
In ceea ce priveste investitiile in generarea de electricitate, reprezentantul E.ON Energie a aratat ca vor fi studiate toate oportunitatile in functie de programul de privatizari propus de autoritatile romane fara a exclude investitii de tip greenfield.
Reamintim ca firma germana E.ON a investit 100 de milioane de euro pentru a prelua 51% din titlurile filialei din Moldova a societatii de distributie a electricitatii Electrica. Cu o cifra de afaceri de peste 241 de milioane de euro in 2004, Electrica Moldova are circa 1,3 milioane de clienti in sase judete, Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.
Societatea a livrat anul trecut o cantitate de electricitate de 4,1 milioane MWh, reprezentand 11% din totalul energiei furnizate de Electrica prin cele opt filiale. Un sfert din energia livrata de Electrica Moldova a fost destinata consumatorilor casnici.