Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (3.29 secunde)
Pe 31 martie expira termenul pana la care persoanele fizice si juridice din Craiova isi pot achita taxa de parcare pe anul 2012 pentru autovehiculele pe care le detin, primind cu aceasta ocazie si un autocolant, numit vinieta de parcare.
9/06.01.2012, privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.
Taxa vamala unica de 20% Gheorghe Caruz s-a aratat nemultumit ca nu exista o taxa vamala unica, singura care ar putea impiedica evaziunea fiscala din domeniu. „In prezent, se plateste o taxa vamala situata intre 0 si 45%.
Taxa pentru intretinerea locurilor de veci urmeaza sa fie modificata incepand din 2007. ... Craiovenii ar putea plati mai putin, din ianuarie 2007, pentru taxa de intretinere a locurilor de veci.
Taxa aceasta nu numai ca este aberanta, dar demasca intentia guvernantilor care au un singur scop: ... Aceasta taxa era valabila numai pentru autoturismele de lux. ... Cu alte cuvinte, din aceasta taxa vor suferi transportatorii, dar si mai mult va avea de suferit statul.
Incepand de anul viitor, proprietarii de restaurante si baruri vor plati bugetului local o taxa pentru eliberarea sau vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica, in suma de pana la 3.000 de lei noi, adica 30 de milioane de lei vechi.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ieri ca taxa de prima inmatriculare este legala si in opinia comisarilor europeni, singura problema fiind nivelul acesteia, care in unele cazuri este mai mare decat valoarea reziduala a masinii.
Daca taxa pe CO2 va fi introdusa, cea de prima inmatriculare, intens criticata si in Romania, va fi eliminata. ... Pentru ca taxa pe emisia de dioxid de carbon sa fie introdusa, Comisia Europeana va trebui sa convinga statele membre sa renunte la taxele auto actuale, din care incasau bani.
Taxa auto in varianta noua este cu 20-50% mai mica decat cea actuala pentru vehiculele mai vechi, cu motoare Euro 1 si non Euro, potrivit unor surse din Ministerul Mediului, citate de Mediafax.
In privinta acestei controversate taxe unii analisti sustin ca pentru transformarea ei in taxa de mediu, incepand cu data de 1 iulie a.c.
Asa cum a fost anuntat anterior, Executivul va introduce, incepand cu data de 1 iulie a.c., o noua modalitate de calcul pentru taxa de prima inmatriculare, transformata in taxa de mediu.
Noile prevederi legislative vor fi cuprinse intr-o lege care va inlocui taxa pe poluare auto.Dupa ce a fost schimbata de patru ori in mai putin de noua luni, taxa pe poluare va suferi noi modificari.
In acest sens, de-a lungul timpului, Guvernul a adoptat diverse initiative, mai mult sau mai putin controversate, una dintre ele fiind si taxa timbrului de mediu. In general, taxa pentru poluarea produsa mediului de catre autovehicule trebuie sa constituie o componenta importanta a politicilor de protectie a mediului.
Dupa scandalul biletelelor, un alt subiect controversat este cel al taxei pentru prima inmatriculare a masinilor second-hand, taxa impusa de la inceputul acestui an. Fara a mai relua toate disputele dintre cei care sunt pro si contra, trebuie aratat exact pe cine dezavantajeaza aceasta taxa si pe cine ajuta.
Mult controversata taxa de prima inmatriculare ar putea fi inlocuita cu o alta numita si taxa verde, ca in cazul electronicelor si electrocasnicelor. Potrivit sefului Garzii de Mediu, Octavian Marius Popa, noua taxa va fi introdusa daca Bruxellesul va obliga Bucurestiul sa renunte la taxa de prima inmatriculare.
Sunt 10 accize, este taxa pe titeiul produs intern, este taxa pe constructii speciale, taxa hoteliera, taxa extrajudiciara de timbru, acestea sunt aproximativ cele 19 si toate acestea nu au un impact deloc mare in ceea ce priveste bugetul pentru 2016, dar si pentru anii urmatori.
O noua taxa bagata pe gat pe ultima suta de metri de guvernarea pesedista ar putea scoate soferii la proteste in strada. Si asta pentru ca, de la 1 ianuarie 2005, taxa de drum (care intra deja in pretul carburantilor) se va mai plati o data, separat.
Pretul mezelurilor ar putea creste considerabil in cazul produselor din carne de porc daca taxa vamala unica va atinge nivelul de 20%, au declarat ieri, intr-o conferinta de presa, reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii (ARC).
Sa nu uitam insa ca tot de anul viitor intra in vigoare si taxele de salubritate pentru reciclarea deseurilor electronice si electrocasnice, asa-numita taxa verde, care se va regasi ca un adaos la pretul de pe raft al acestora.
Se introduce “taxa verde” Majoritatea importatorilor au lansat promotii si au suportat diferentele de taxe inca din octombrie 2006, cind, potrivit acestora, au fost inregistrate reduceri de pina la 30% la LCD-uri si Plasme.
google-analytics.com