Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (7.68 secunde)
Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) si cei ai Comisiei Europene au cazut de acord ca, in prima saptamana din martie, Romania, prin MFP si Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, va trimite o propunere privind taxa de prima inmatriculare Comisiei Europene, se arata intr-un comunicat MFP.
Daca intentionati sa faceti astfel de achizitii, ar fi bine sa va grabiti, pentru ca dupa 1 aprilie veti fi nevoiti sa suportati pe langa pretul aparatului si taxa pe valoarea adaugata, si taxa de reciclare, adica taxa verde.
Desi introdusa oficial de la 1 mai, taxa verde pentru colectarea deseurilor de produse electronice si electrocasnice nu se aplica în majoritatea magazinelor din Banie.
Ministrul Varujan Vosganian a precizat ca in urmatoarea sedinta a Executivului modificarile privind taxa de poluare auto vor fi promovate prin ordonanta de urgenta.
Eduard Florea, seful Directiei Economice din cadrul Primariei Oradea a declarat ca noile reglementari impun o taxa cu retinere la sursa si se aplica turistilor, cu incasare de catre firme. Ca si calcul, confrom Codului Fiscal, taxa este de circa 5% (pana acum era de 2,5).
Romanii ar putea plati din 2011 o taxa pentru a circula pe cele 3 autostrazi (dintre care 2 sunt neterminate). ... Noua taxa va fi insa al patrulea bir impus romanilor pentru aceeasi autostrada, dupa rovinieta, taxa din combustibili si impozitul la buget.
Voi veni cu o nota in Guvern si vom analiza necesitatea modificarii OUG privind taxa de prima inmatriculare Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat vineri la Targu Mures ca se va analiza in cadrul Guvernului daca se impune modificarea ordonantei privind taxa de prima inmatriculare, in urma hotararii Curtii de Justitie a Uniunii Europene, scrie Agerpres.
care vor sa achite taxa de parcare au doar doua posibilitati: ... Acestora li se promitea ca, daca vin sa plateasca taxa de parcare in Craiova, vor achita doar pentru jumatatea de an ramasa, nu pentru un an.
De cate ori aud alaturate cuvintele "taxa" si "special", in ceea ce priveste fiscalitatea din Romania, imi dau seama ca este o noua inventie. ... Or, din cate imi aduc eu aminte din manualele de economie, acciza a fost inventata tocmai pentru a taxa luxul.
Ca urmare, pentru masinile euro 3 cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 cm3 cu o vechime mai mica de sase luni, taxa de inmatriculare creste de la 250 de euro, propusa de Finante, la 612 euro, iar pentru cele cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cm3, dar cu o vechime de sase ani, taxa creste de la 4.436 la 5.070 de euro.
Taxa de prima inmatriculare descurajeaza achizitia masinilor mici, avantajand clar automobilele cu motorizare puternica. ... Accizele care se plateau pana anul trecut pentru un automobil cu motor "economic" erau mai mici decat taxa de prima inmatriculare intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2007.
Sumele colectate din taxa auto vor fi folosite pentru programe de protectie a mediului, precum casarea masinilor vechi, cu o prima majorata de la 3.000 de lei la 4.000 de lei, impadurirea terenurilor degradate si realizarea de spatii verzi.
Din acest an, agentii economici din industria lemnului sunt obligati de guvern sa plateasca o dubla taxa de mediu de cate 3% din valoarea de cumparare a lemnului, respectiv de vanzare a cherestelei obtinute prin prelucrarea acestuia.
Colegiul Comisiei Europene a decis ieri sa declanseze procedura de infringement (incalcarea Tratatului de aderare) impotriva Romaniei, pentru ca taxa de prima inmatriculare auto contravine articolului 90 din Tratatul de aderare.
Dupa ce a „uscat“ de bani românii care si-au cumparat masini second hand din import percepându-le o taxa de prima înmatriculare cu atât mai mare cu cât automobilul este mai vechi, guvernul ia în vizor potentialii clienti pentru masini noi, cu Euro 4.
Ministerul Finantelor a publicat, luni, pe site-ul sau, si normele metodologice privind restituirea diferentelor la taxa auto.
Creste si impozitul pe mijloace de transport, cea mai recenta HG instituind o taxa anuala in functie de cilindreea motorului masinii, motocicletei sau utilitarei.
Primaria Craiova pregateste un nou proiect de hotarare a consiliului local, care sa permita acordarea gratuita a vinietei celor care si-au platit deja taxa de parcare.
Mai sunt doua saptamani si va intra in vigoare noua taxa de poluare. Cu toate acestea, multi romani nu stiu exact pentru care dintre masini se va percepe taxa. ... Taxa va fi platita inclusiv pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007.
CEZ, EON, Enel si Electrica Furnizare SA cumuleaza facturile de curent electric cu taxa radio-TV, desi acest lucru nu este legal. ... Reteta CEZ de cumulare a facturilor de curent cu taxa radio-TV este aplicata de toti furnizorii de energie electrica din Romania.
google-analytics.com