Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (2.83 secunde)
Taxa auto de prima inmatriculare in Romania a autovehiculelor de import sau fabricate in tara continua sa bulverseze pe toata lumea. Recent, Comisia Europeana a anuntat ca va da in judecata Romania daca nu elimina aceasta taxa, care este anticoncurentiala si contravine regulilor aplicate in UE.
Scrisoarea de notificare este prima masura legala care poate fi luata in cazul in care un stat membru UE aplica o taxa discriminatorie fata de restul produselor din cadrul statelor membre.
Si asta pentru ca cei mai multi nu sunt de acord cu taxa de prima inmatriculare, dupa cum arata rezultatele unui sondaj comandat de Agentia de Strategii Guvernamentale.
"A fost o amanare de o luna asupra dezbaterii dosarului romanesc din dorinta si cu speranta ca pana la acea data actul normativ care schimba vechea taxa de prima inmatriculare va fi nu doar pregatit de catre Guvern, ci adoptat si de catre Parlamentul Romaniei", a explicat Bostinaru situatia actuala a dezbaterilor privind taxa auto la nivelul Comisiei de Petitii din PE.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a introdus ieri, 3 august, o taxa de utilizare a podului peste Dunare Fetesti-Cernavoda.
CEZ a inclus taxa radio-TV pe factura de energie electrica. Mica taxa colectata prin aceasta constrangere face marele buget al TVR. ... Furnizorul de energie electrica in Oltenia emite o singura factura pentru consumul de curent si taxa radio-TV, profitand de pozitia de monopol pe care o detine in zona.
Dupa cum am relatat in numarul GdS din 25 februarie ("CEZ, dat in judecata pentru taxa radio-tv"), Georgiana Druga, din Craiova, a cerut explicatii CEZ in legatura cu masura cumularii celor doua facturi, de la 1 ianuarie 2012.
Din cauza restantelor la taxa radio-tv, zeci de clienti ai companiei CEZ au fost deconectati de la reteaua electrica, fiind obligati sa plateasca apoi sute de lei ca taxa de deconectare-reconectare.
Din cauza restantelor la taxa radio-tv, zeci de clienti ai companiei CEZ au fost deconectati de la reteaua electrica, fiind obligati sa plateasca apoi sute de lei ca taxa de deconectare-reconectare.
Imi aduc aminte cand a fost dezbaterea pe taxa de prima inmatriculare ca am fost printre cei care am sustinut necesitatea modificarii taxei, asa cum ea fusese impusa, pentru aducerea ei in parametrii directivelor europene.
Noi nu vrem sa functioneze aceasta taxa. ... Am facut peste 12 interpelari cu privire la aceasta taxa, pe care noi o consideram ilegala si imorala.
Senatul a propus corectarea taxei clawback Legea care instituie o taxa pe medicamentele compensate (asa-zisul clawback) a fost adoptata ieri, 14 noiembrie, de catre Senatul Romaniei, cu amendamente care vizeaza pastrarea accesului pacientilor din Romania la medicamentele compensate.
Legea privind finantarea unor cheltuieli de sanatate, supranumita taxa pe viciu, a aparut in Monitorul Oficial pe 28 aprilie si urma sa intre in vigoare incepand de luni.
De asemenea, organizatorii de jocuri de noroc vor plati anual o taxa de licenta si o taxa pentru autorizatia de exploatare, care se va calcula pentru fiecare mijloc de joc in parte, suma perceputa pentru o masa de ruleta ridicandu-se la 100.000 de lei.
Printr-un proiect de lege elaborat de Ministerul Muncii si adoptat de Senat, taxa de timbru social se va aplica si masinilor noi de import.
Proprietarii de masini din Banie vor fi obligati sa plateasca 200.000 de lei vechi taxa de parcare in 2007.
Taxa pentru reciclarea deseurilor de electronice si electrocasnice impusa de UE ar putea scumpi aceste produse cu pana la 20 de euro, apreciaza analistii din piata. ... Taxa pentru reciclarea deseurilor de electronice si electrocasnice este ceruta de UE si se aplica deja in spatiul comunitar.
Taxa de prima inmatriculare i-a speriat in asa hal pe galateni, incit numarul celor care s-au decis sa-si inmatriculeze automobilele nou-cumparate a scazut simtitor.
Asociatia care colecteaza taxa ecologica aplicata electrocasnicelor si care trebuie sa se ocupe de reciclarea acestora nu a fost inca autorizata de Ministerul Mediului. ... CECED, asociatia care s-a angajat sa preia responsabilitatea de colectare si reciclare a produselor electrocasnice si electronice, a gasit o explicatie stupida pentru noua taxa:
O noua taxa verde pentru autoturisme ar putea fi introdusa in Romania, iar din suma stransa va fi finantat un program de colectare a deseurilor rezultate de la autovehicule, a anuntat comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Marius Popa.
google-analytics.com