Romanii au preluat, in sfarsit, modelul occidental si au instaurat cate un consiliu de administratie la conducerea fiecarei unitati de invatamant. Noua lege va fi aplicata si in Constanta, Consiliul Local desemnand deja acei alesi locali care vor ocupa locuri intr-unul sau mai multe consilii de administratie. Consilierii vor putea supraveghea mai bine activitatea scolilor, calitatea profesionala a serviciilor oferite in aceste institutii, problemele administrative, instituindu-se astfesl o legatura directa intre unitatile de invatamant constantene si administratia locala.
Stirea a fost adusa la cunostinta opiniei publice de consilierul Danut Moisoiu, presedintele executiv al organizatiei municipale a Partidului Democrat. Moisoiu a declarat ca in repartizarea consilierilor pentru aceste functii s-a tinut cont in primul rand de pregatirea profesionala a fiecaruia, alesului democrat revenindu-i, de exemplu, un loc in consiliul de administratie al Scolii numarul 43 dar si la doua gradinite. Din aceasta pozitie, consilierii municipali vor putea supraveghea mai bine cheltuielile care se fac in scoli, stiut fiind faptul ca incompetenta sau rea vointa au prilejuit in timp aruncarea a mii de miliarde de lei pe lucruri inutile. In alta ordine de idei, PD se pregateste pentru Consiliul de Coordonare Locala care va avea loc pe 18 noiembrie si a anuntat ca are de gand sa aduca si in acest an putina bucurie celor defavorizati de soarta, cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Organizatia Municipala a PD Constanta, "omisa" de "binevoitori" la intalnirea de la Buzau

Pe de alta parte, organizatia municipala a PD s-a aratat dezamagita de faptul ca a trebuit sa afle de la altii ce s-a discutat in cadrul intalnirii de la Buzau a democratilor, Moisoiu aratand ca prin "grija" unor colegi de partid, nimeni din organizatia Constanta nu a fost invitat la intalnire. Din cele auzite de la altii, in aceste conditii, Moisoiu a declarat ca la Buzau s-a discutat in primul rand despre apropiatele alegeri europarlamentare, democratii neluand inca o decizie cu privire la prezenta pe liste proprii sau comune, cu liberalii. PD este insa pregatit si pentru alegeri anticipate, despre care liderul democrat sustine ca sunt necesare, in conditiile in care Guvernul nu se bucura de o majoritate parlamentara. Moisoiu s-a aratat nedumerit de faptul ca liberalii se impotrivesc din rasputeri variantei anticipatelor, chiar daca actul de guvernare este influentat mereu de voturile PC si UDMR, care voteaza exclusiv in functie de interesele lor proprii. PNL ar fi afirmat chiar ca anticipatele sunt sinucigase din punct de vedere politic, dar, in opinia lui Moisoiu, ele nu ar face decat sa aduca Aliantei o pozitie mai buna decat cea pe care o are in prezent.