Senatorul PD-L de Constanta, Dorel Onaca, a primit marti Diploma de Onoare a Fundatiei Internationale "Omenia", distinctia fiindu-i inmanata chiar de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Preafericitul Daniel este, de altfel, presedintele de onoare al Fundatiei "Omenia", care desemneaza, in fiecare an, cei mai merituosi reprezentanti ai vietii politice, sociale, economice si culturale din Romania. Senatorul Onaca a primit inalta distinctie pentru "contributia la promovarea omeniei, tolerantei si reconcilierii, pentru acte umanitare si pentru sprijinul oferit bisericii".
Onaca este primul constantean care are onoarea de a fi premiat de catre Fundatia "Omenia", una dintre cele mai vechi si mai exclusiviste fundatii din Romania. Evenimentul organizat sub egida "Omenie si Reconciliere" a avut loc marti seara, la Ateneul Roman. Inaintea momentului acordarii diplomelor a avut loc un concert extraordinar cu participarea sopranei Mariana Nicolesco si a laureatilor Concursului International de Canto "Hariclea Darclee". Festivitatea la care au participat numerosi reprezentanti de elita ai culturii romanesti, ai celor 18 culte religioase recunoscute in Romania, politicieni si oameni de afaceri, a fost prezidata de Minodora Ilie, creatoarea Fundatiei Internationale "Omenia". Diplomele de onoare au fost atribuite acelor personalitati care au realizat fapte de omenie si reconciliere dupa 1989 si au fost oferite de insusi Preafericitul Parinte Daniel, presedinte de onoare al Fundatiei "Omenia".
IPS Teodosie, membru al Fundatiei "Omenia"

Senatorul Onaca a primit aprecierile unanime pentru nenumaratele sale actiuni umanitare, fie ca a fost vorba de salvarea marinarilor romani aflati in pericol, fie de acte caritabile, dar si pentru implicarea sa in viata Bisericii Ortodoxe Romane. Onaca a recunoscut ca a fost extrem de emotionat sa primeasca aceasta diploma de recunoastere a meritelor sale chiar din mana Preafericitului, pe care l-a intalnit pentru prima oara cu aceasta ocazie. Este a doua recunostere majora a calitatilor umanitare ale senatorului Onaca, dupa ce, in vara anului trecut, a devenit singurul membru roman al Parlamentului Mondial. Printre membrii Fundatiei "Omenia" se numara si IPS Teodosie, regretatul Ion Ratiu, printul Paul al Romaniei, Petre Roman, Radu Vasile, Virgil Magureanu, dar si membri internationali precum Lordul Braine of Whetley, Lordul Bethell, Coiuncu Hussein, Louisos Caragheorghes si Elisabeth Ratiu.