Cautare

632 de rezultate pentru "infractiuni" (2.72 secunde)
De asemenea, proiectul mai arata ca "nu pot candida persoanele care au fost puse sub acuzare pentru infractiuni impotriva securitatii statului".
Dupa ce Biroul de presa al Parchetului ICCJ a comunicat faptul ca "pe baza materialului probator administrat in cauza s-a stabilit ca in sarcina lui Popescu-Tariceanu Calin si Udrea Elena Gabriela nu se poate retine savarsirea vreunei infractiuni", Talpes a spus ca va completa dosarul depus initial cu noi probe.
"Avand in vedere faptul ca UDMR nu l-a retras din Guvern si nici presedintele interimar Nicolae Vacaroiu nu l-a suspendat pe ministrul Nagy Zsolt, trimis in judecata pentru savarsirea unor infractiuni impotriva statului roman si tinand cont de contextul politic foarte complicat in care ne gasim, Partidul Initiativa Nationala a decis sa picheteze in mod pasnic, maine, 15 mai 2007, intre orele 15.00 si 17.00, toate sediile judetene si sediul central al UDMR, precum si cabinetul senatorial al presedintelui interimar, Nicolae Vacaroiu", se arata in comunicat.
Presedintele Traian Basescu a decis deja intrunirea Comisiei speciale pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, cu privire la inceperea urmaririi penale fata de Adrian Nastase, prima reuniune urmand sa aiba loc la 17 septembrie.
Decizia lui Basescu avea la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii facute de Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru analiza plangerilor penale referitoare la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre Teodor Atanasiu.
74 al acestei legi se stipuleaza clar faptul ca, in cazul in care s-a pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art.
Anuntul a fost facut vineri de Dan Voiculescu, presedintele PC, care a apreciat ca atitudinea romanilor care comit infractiuni in strainatate are implicatii deosebit de grave, care inca nu sunt resimtite.
Dupa ce saptamana trecuta, imediat dupa crima comisa in Italia de un roman, conservatorii propuneau un proiect prin care, timp de 10 ani, cei ce au comis infractiuni sa nu mai poata parasi statul de origine, ieri Eugen Durbaca, presedintele Organizatiei Judetene a PC, a declarat ca pentru criminali ar introduce pedeapsa cu moartea.
"Daca o persoana cautata de Interpol si acuzata in Romania pentru infractiuni grave este prezenta chiar la o intalnire care are in vedere corectarea imaginii Romaniei in lume, avem ori o mare problema de functionare a institutiilor acestui stat, ori suntem martorii unei incercari premeditate de sabotare a demnitatii acestei tari in lume", a declarat presedintele PC, referindu-se la aparitia lui Costica Argint la intalnirea pe care seful Guvernului a avut-o cu reprezentantii romanilor din Italia.
Procurorii il acuza pe fostul premier ca in perioada 2001-2004, folosindu-se de autoritatea si influenta din functiile politice si administrative a comis mai multe infractiuni de coruptie.
Toate sunt pornite de la sesizarile lui Gheorghe Funar in legatura cu infractiuni comise la Legea electorala de grupuri de cate patru - cinci persoane de pe raza judetului nostru.
"Doar asta au, este tot ce au si ma acuza de aprobare tacita", a spus Paul Pacuraru, subliniind ca nu exista elementele vreunei infractiuni si fiind ferm convins ca este vorba de coruptie zero, cu un prejudiciu tot zero.
Alaturi de Ioan-Aurel Rus, au mai fost trimisi in judecata, in acelasi dosar, si Francisc Forrai, Mircea-Andrei Lucaciu si Viorel-Sorin Lechintan, toti din judetul Bistrita-Nasaud, in legatura cu infractiuni la legea privind frontiera de stat si legea privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate.
Înregistrarea convorbirilor dintre aparator si învinuitul sau inculpatul pe care îl reprezinta sau îl asista în cursul urmaririi penale sau în faza de judecare este interzisa si nu poate fi folosita ca mijloc de proba, cu exceptia situatiei în care aparatorul a participat la savârsirea acelei infractiuni.
Înregistrarea convorbirilor dintre aparator si învinuitul sau inculpatul pe care îl reprezinta sau îl asista în cursul urmaririi penale sau în faza de judecare este interzisa si nu poate fi folosita ca mijloc de proba, cu exceptia situatiei în care aparatorul a participat la savârsirea acelei infractiuni.
"Ca act procedural, ne aflam in prezenta unui autodenunt care impune verificare sa penala, iar probatoriile se refera la fapte si date concrete ce ar putea sau nu sa constituie latura obiectiva a continutului unor infractiuni.
Alte 11 persoane vor fi audiate de Politie in zilele urmatoare, tot cu privire la savarsirea unor infractiuni la Legea alegerilor locale.
Ministrul Internelor, Cristian David, a anuntat, miercuri, ca verificarile preliminare in cazul scrutinului de la Stefanesti indica aspecte care intrunesc elementele constitutive ale unor infractiuni prevazute de legea electorala, respectiv votarea fara drept sau vot repetat.
Norica Nicolai a declarat ca Hotararea Senatului, adoptata in sedinta de plen de marti, la votul privind inceperea urmaririi penale in cazurile Codrut Seres si Paul Pacuraru, nu vizeaza extinderea cercetarilor la alte persoane implicate in aceste dosare, "asa cum in mod gresit utilizeaza toata lumea acest termen", ci "este fundamentata pe articolul 1 din Constitutie, recomandand Parchetului General sa cerceteze toate faptele si persoanele a caror implicare in savarsirea presupuselor infractiuni rezulta din dosar".
un om care a fost condamnat ca a savarsit anumite infractiuni trebuie sa raspunda pentru ceea ce a facut. Deci asta este corect", a afirmat senatorul.
google-analytics.com